Fat blot mod,

det bliver snart tirsdag morgen, hvor denne skribent vil forsøge at berette om vores nyeste elektroniske godtkøbskram her på matriklen, en Mark Levinson 31 CD-transport. Lad os allerede nu afsløre, at fruen brast i hysterisk latter ved synet af skrumlet! Men kvinder er osse så forfærdeligt fornuftige-på andres vegne forstås og vel især deres ægtemænds!

Og SÅ blev det tirsdag morgen, hvor denne skribent endeligt kan afsløre de betydelige lydmæssige gevinster ved substitutionen af en Tascam 9010 med den afbildede Mark Levinson 31. Der i parentes er en af de eneste samtidige og næsten osse efterhånden eneste blandt såkaldte “highend afspillere” i det hele taget, som umiddelbart kan serviceres med lasere og drev og sager. Og det var faktisk den eneste grund til, at denn næsten 20 kg. tunge sag blev erhvervet udover en vis nysgerrighed forstås.

For hvordan lyder den da? Svaret er enkelt og helt entydigt. Den lyder HØJT!!! Helt vildt højt, alt for forbandet højt. En eller anden hjernelam ingeniør (det kan man altid skrive, da ingeniør så vidt jeg ved stadigvæk ikke er en beskyttet betegnelse) har simpelthen fået det digitale niveau på AES/EBU-udgangen ganske galt i halsen, så det er mindst 6 dB over gældende standard. Og det vanskeliggør jo ligesom enhver sammenligning med residerende isenkram, som min elskede frue med sin sædvanlige kompromisløse “elskelighed” omgående efterspurgte. Forhåbentligt uden at fatte, at hun dermed totalt desavouerede den glade dreng/gamle mands allerstørste bekymring ved nyanskaffelsen. Om man nu overhovedet kan HØRE nogen forskel under relativt  kontrollerede blindtest-forhold.

Nu ved jeg endnu ikke, om det samme gælder på den almindelige elektriske SP/DIF-udgang, men det er så dagens fremmeste opgave, når jeg lige har fået fingre i en stump 75 ohms kabel. Indtil nærmere kone-kontrol er det lydmæssige resultat naturligvis totalt sensationelt fremragende, selv om det imposante motoriserede klap-låg og lasermekanismens indbyggede waterpas med stille-skruer naturligvis spiller en betydelig rollei vurderingen. Uha, den er fin, men sikke dog en bunke bralder! Måske meget godt, at jeg aldrig har rodet med såkaldt high end-hifi, man bliver næsten helt sober af sådan en sag her og det er jo ikke akkurat et ønskescenario for nogen hifi-entusiast. For tænk blot, at man måske kommer til uhyggelig og uheldig erkendelse af, at alt dertil hørende blot er “glitter og glar”…
Og som billederne i dag demonstrerer, så ser den her ML-ting sammen med vores kælder-Bricasti DAC altså lidt småkomisk ud. Og netop derfor bringer vi et billede af en del af vores nyligt erhvervede Vitavox S3 “landminer”, se, DEN slags er der helt anderledes tyngde og mening i!

Ellers vil vi ufortøvet gå i gang med at forberede en større ordre til en storkøbenhavnsk undervisningsinstitution-en opgave, der kræver kreativitet og finesse. Nå, men heldigvis har jeg styrket mig lidt denne morgen ved lige at zappe forbi hifi4all. Det er ellers en syssel/et eklatant tidsspilde, som jeg for det meste formår at lægge bag mig. Nå, men denne morgen faldt jeg over en mand, der søgte råd angående kabellængder til højttalere, nemlig om de skulle være lige lange (kablerne forstås) Og svarene fortæller som altid ganske godt tingenes uendeligt sølle tilstand blandt denne hobbys “praktikanter” Et iøvrigt uantastet indlæg foreslog nemlig, at spørgeren naturligvis skulle købe 2 ens længder (selv om det explicit ikke var nødvendigt), fordi man så lettere efterfølgende ville kunne sælge kablerne igen. Og spørgeren lod sig overbevise om denne sælsomme logik, vist kun gangbar blandt certificerede fjolser.

For den slags forslag er jo rent ud sagt fabelagtig købmandsregning: Man startermed at købe alt for meget kabel og HVIS man så engang skal sælge det (markedet er oversvømmet af kabler, der dermed sælges til 10-20 %% af købsprisen om overhovedet red.), så vil man følgende tabe langt flere penge, som man aldrig har fået noget for udover i værste fald uheldig lydforringende spole-virkning af kabelroderiet.
Det er sandeligt godt, der findes fora som disse derude med deres evindelige “Kloge Åger”.
Selv om vist ingen helt i den henseende matcher den såkaldte “Analogueman”, der osse her til morgen beriger verden med vigtige oplysninger om, at hans kalender er totalt overfyldt og at han derfor umuligt kan komme til et iøvrigt åbent arrangement, hvor han ikke er specielt indbudt. Og ihvertfald ikke mere end dronning Margrethe eller denne ydmyge skribent.

Eklalant spild af tid præsteret af eklatante “spild-eksistenser”..

5 meninger om “Fat blot mod,”

  1. Det er meget vigtigt at vide hvor travlt folk har…….. Det er vigtig info.
    Eller har nogle bare behov for at fortælle de har meget travlt ? 🙂

  2. Hvis så endda folk bare ville indrømme hvor åndssvagt og musikalsk mod-produktivt det er sidde på diverse fora, men næh næh nej. Ups, det er vel heller ikke i musikalsk nydelses-henseende ret meget klogere at lege med high end hifi a la det her forvoksede vaffeljern.

  3. Med hensyn til fornuften i indkøbet er juryen stadigvæk ude. Dog nærmer lydniveauet sig nu det acceptable, så håbet er lysegrønt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.