mandag den 20. november 2017

Der er gået lidt "hø"..

i regulariteten på denne side, men vi kan forsikre om, at det kun er for en kortere periode, mens der står heste- og (periodisk kone-) flytning på programmet til Vendsyssel. Og lige netop "hø" er der gået i den i denne weekend, hvor tiden er fløjet med fragtning af tonsvis af ovntørret hø. For uha nej da, vores spanske racehest kan naturligvis ikke tåle wrap-hø og da den rigtige høleverandør, populært kaldet "Høtyven", befinder sig syd for Randers, går der lidt tid med transport.

Nå, men der blev da alligevel i ensomheden for denne skribent her i huset tid til at lege lidt hifi med vores store Vitavox Black Night, et stort 3-vejs hornsystem, der næsten når mig til skuldrene. Tal igen om hifi for rigtige mænd. Den eneste større skuffelse er vel, at vi uden fruens hjælp stadigvæk ikke kan få de forbandede billeder til at lave en kopi på vores blog-side. Til gengæld er der ingen problemer for fruen i det fjerne, så måske vi bare skal uploade et par billeder af glade og afslappede heste.Det ender det nok med.

Ellers har vi endeligt i forløbne weekend fået tilføjet en længe savnet decideret diskant til vores Vitavox Thunderbolts. Selv for lettere affældige mænd som denne skribent er det så absolut hørbart, når diskanten begynder at falde af umiddelbart efter 10 khz. Ligeså hørbart som det så er, når man helt selv får tilføjet en lille Vitavox Music Motor som super-diskant. At vi så godt nok må benytte samme DH330 horn som til mellemtonen til den nye lille fyr gør jo blot imponatoreffekten og højttalerens samlede højde så meget mere imponerende.

Men høres, det kan det, den lille Vitavox,  og endda ganske let, selv om det kun pipper lidt med over 11 khz. Og så ville det tilfælde endda, at der lige viste sig en forsyningskilde til en new old stock stak originale Vitavox 1 khz horn, der tilfældigvis passer perfekt og så er deres trompetform jo osse et bedre periode- "blend" til vores monsterhøjttalere. Lidt forfængelig er man vel altid.


Nå, men i mangel af bedre her lige et par billeder fra i dag fra hø-idyllen i det vendsysselske. De ser godt nok lidt dumme ud, sådan lidt ligesom tidens typiske hifientusiaster.
Nå men derudover mener vi at have fundet en omvej til billeduploadning herfra, vi får se.

7 kommentarer:

Blogger nils valla sagde ...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

20. november 2017 kl. 09.24  
Blogger Flemming Skov sagde ...

Det er at gå over åen efter vand, det med hø fra "Høtyven". Noget af det bedste hø kan findes i Stor Vildmosen, det er ganske vist 😉

20. november 2017 kl. 09.39  
Blogger Poul M sagde ...

Links links?

20. november 2017 kl. 09.45  
Blogger Flemming Skov sagde ...

Njaaaa, sådan virker det ikke. Du skal kende nogen der har en flok jordlodder derude (1x0.2 km). Man skal nærmest anbefales, I skal bare have gang i noget lokalt snak.

20. november 2017 kl. 10.36  
Blogger Jakob Levesen sagde ...

Kan vi få billeder af storgården snart?

20. november 2017 kl. 11.10  
Blogger nils valla sagde ...

Poul. Så længe det ikke er fedekvæg, men heste (ovenikøbet en sart spanier), bør du ikke bruge for meget tid på hø-kvaliteten. (Den fugtige wrap er uegnet pg.a den store fugtighed.) Heste med deres sarte maver, har ofte bedre af halm. Skal det være hø, kan 2.slæt være bedre for maven.
Hvis du spør om links, kan jeg anbefale "Hest til husbehov" (kort og let forståelig), men den har du nok allerede læst?

24. november 2017 kl. 13.58  
Blogger Poul M sagde ...

Takker, Nils, tippet er videregivet til fruen, der er heste-oraklet her i hytten og i sin egen satellit-ditto.
mht billeder skal jeg have kone-bistand og den er jo såre sparsomt doseret for tiden..

27. november 2017 kl. 08.57  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start