mandag den 29. maj 2017

Nye tider i kælderen!

Undertiden møder vores lille virksomhed visse udfordringer i sin fortsatte indtil videre uendelige søgen efter krukken med guld derude for enden af regnbuen. Den krukke, som forhåbentligt er stor nok til at forsøde omend ikke nødvendigvis ligefrem for-gulde denne skribents snarlige pensionering. Der så som direkte konsekvens af dette kronisk  manglende held jo allerede er skudt ganske mange år ud i fremtiden. Nå, men vi skal nu ikke klage, vores virksomhed går glimrende, tangerende det egentligt fremragende, så alt i alt er der gemytlighed til stede.

Alligevel kan man støde på problemer så store, at det næsten ikke er til at leve med dem. tag for eksempel dagens akutte udfordring med at beherske betjeningen af en drone. Altså af den mere fredelige slags, der skal fragte et GoPro actionkamera rundt i den lavere del af stratosfæren-den opnåelige tophøjde vil jo nemlig være noget afhængig af denne skribents færdigheder ved styregrejerne, der endnu ikke er vanvittigt vel-dokumenterede. Dronen ligger nemlig endnu usamlet i sin kasse foran denne skribent.

Nå, men vi får se, om denne skribents aldrig nogensinde spor kultiverede færdigheder ved hverken joystick eller keyboard alligevel vil være i stand til at "flyve" og måske ligefrem tillige STYRE denne drone. Der er dog en absolut reelt eksisterende risiko for på nærmeste hold at se 10 af de helt store pengesedler brage terminalt kvasende ind i et træ. Sig så ikke, at det kan være udfordrende at være mindre erhvervsdrivende! Nå, men foreløbigt går det fint, sagde manden her, der lige havde perforeret tapen på papkassen i den ene ende..Vi håber det bedste og ellers må vi jo betale for indhøstet lærdom ved kasse 1..

Ellers er der afgjort lysere tider her i vores lille firmakælder-domicil. Vores normalt bedst spillende kælder-højttalersystem ( det skyldes ret enkelt, at det spiller på tværs af rummet), er nemlig blevet kastreret lidt. I stedet for som tidligere at bruge bundkassen fra det store 5674-biografsystem med de 4 stk. 15-tommere i hver box, så er der nu blot tale om et helt normalt JBL 5671-system med en enkelt 15-tommer pr. side.

Og det medfører 2 absolut store fordele: For det første, så når toppen af systemet "kun" op til undersiden af skråvinduerne og ikke som tidligere helt til loftet med stærkt forøget lys-indfald til følge. Desuden er der basis for en afgjort forøget realisme i stereo-bredden, idet højttalerne kan stå en del længere fra hinanden, ja ligefrem så langt, at det faktisk er helt fint grænsende til det ideelle. Og det lyder da osse ganske fint hvis man altså ikke ligefrem er "basso-man" For med en frekvensgang i fri luft på minus 3 dB ved 50 Hz og hele minus 10 dB ved 40 Hz er systemet så på trods af roomgain ikke akkurat nogen bas-kanon.

Men til gengæld så LYDER kanonen fra Telarcs absolutte showpiece, 1812-ouverturen med rigtigt skyts, her på dette system grangiveligt som en rigtig kanon. Og det skyldes naturligvis ganske enkelt, at alle rum-resonanser i den laveste oktav jo ligesom ikke anslås og dermed ikke maskerer den mere hørbare del af braget. Om det så er godt eller skidt er ikke helt simpelt at sige, men det lyder nu ganske fedt. Og med en nu noget reduceret højde på 5671-systemet til blot 148 cm. forventer vi stærkt forøget salg. WAF-en er nu stadig ikke helt imponerende med de nødvendige 78 cm. i bredden og detrudimentært-skeletagtige stativ bagtil, der er nødvendigt for hornets korrekte "tilt" Og så er der jo osse lige det med de nødvendige 8 forstærkerkanaler og den dertil hørende og pinedød nødvendige digitale processering.

Nå, men nu er der så lige landet 3 paller med ATC-højttalere, det var da osse lige det, der manglede. Og jo, manglet, det har de hos de forventningsfulde kommende ejere derude, så mon ikke det altsammen ender med smil og glæde derude om lidt. Altså lige på den anden side af alt mosleriet med sækkevognen.
Derude, hvor krukken med guld skal søges..
2 kommentarer:

Blogger Hans Henrik sagde ...

Jeg kunne da godt have kommenteret stereoperspektivet, men min enorme respekt for autoriteter afholdt mig fra slige usurpatoriske tendenser.

2. juni 2017 kl. 12.22  
Blogger Jakob Levesen sagde ...

Hvilket perspektiv ? :-)

9. juni 2017 kl. 15.38  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start