VIGTIGT!

Vi skal lige i dag starte med at nævne for eventuelt vildfarne personer, at for at komme til vores RIGTIGE HJEMMESIDE, så skal man klikke på Dansk Audio Teknik-logoet herover. Det er jo trods alt den og det, som vi lever AF for at få råd til at leve FOR det her sommetider noget forskruede blog-fjolleri. Det er desværre i det barske menneskeliv og den weberske prostestantisme-vision indenfor den moderne sociologi en både naturlig rækkefølge og nødvendig forudsætning for de mere muntre sider af tilværelsen. Måske man skulle forske lidt i, hvordan stakkels gamle Max Weber klarer sig i den moderne multikulturelle altomfattende “inklusions-verden” Næppe godt om overhovedet, sikkert ca. sådan på højde med respektabiliteten af en af Danmarks foreløbigt kun 2 Nobel-pristagere i litteratur, Johs. V. Jensen og hans snak om nordiske “overmennesker”, som det jo ihvertfald i dag ville have heddet. Historisk signifikant fik han iøvrigt samme pris lige det år, hvor hele verden vidste alt hvad der nogensinde  var værd at vide om overmennesker.

Nå, det bliver gamle heldigvis forlængst afdøde Max`guldkorn vel i virkeligheden kun så eget rigtigere af. I vores optik her er det da sædvanligvis et udpræget adelsmærke for selvstændig tænkning, at man finder få eller overhovedet ingen proselytter i nutidens kultur-og traditionsløshed. Hvor ingen længere aner noget om det, der var engang og dermed villigt lader sig føre ind i en fremtid, der til gengæld aldrig i sin totale repression lader sig rulle tilbage. Den frie tanke har ofte i historiens løb været truet og forsøgt undertrykt, blot aldrig mere effektivt og endegyldigt end i dag, hvor Webers engang så succesfulde  protestantistiske “historiske sejrherrer” går i front i selvforagt og ditto destruktion.

Nå, sejren er endnu ikke helt givet væk, heller ikke her hvor kampen går ind i sidste halvleg. Vi bør nok atter mindes Frans Bengtssons udødelige skæmte-mesterværk om vikingen “Røde Orm” om dengang den ellers sejrssæle norske konge endelig troede, at han havde fået “skovlen under” de sidste af de frygtede jomsvikinger. Det havde han så næsten osse, for så vidt han havde fanget dem og var i færd med at hugge hovederne af dem på rad og række. Alles sidste ord var lige inden deres hoved rullede”Endnu er den sidste jomsviking ikke død!” og det kom på sælsom vis til at passe, de allersidste reddede på episk vis livet, selv om udslettelsen kom tæt på.

Er vi så pessimistiske i dag? Slet ikke, ligeså lidt som de fløjtende jomsvikinger dengang på træstammen. Det vil sige, lidt triste er vi da, når vi studerer forberedelserne til den aller-allersidste hifi-udstilling i Danmark. Hvor en  stakkels ikke-branchekendt amatør er kastet for hajerne i heroisk-håbløse “sidste øjebliks”-invitationer. Hvordan man end vender og drejer det, så ER Facebook og andre af ungdommens uomgængelige sociale medier IKKE anvendelige for korpulente midaldrende mænd med mere end almindelig udviklet  hørelse (i egen optik) og mere end almindeligt påfaldende stærk kropslugt (i alle andres optik).

I de mere upolitisk korrekte (eller måske det hedder”politisk ukorrekte”..?-dansk ER et svært sprog, den stakkels arrangør in spe kæmper en brav og meget dansk  men helt håbløs kamp mod det infame “præsens -r”) tider talte man om at man ikke skulle lade drenge gøre mænds arbejde. Og ikke mindst de allermest umulige opgaver, det sidste giver vel ligesom sig selv..
Man skulle måske osse lige her have ladet være med at forsøge en sikkert ellers dygtig  kvinde forsøge at stå for den her udstilling. På samme måde som en dygtig mand iøvrigt.
Hvis det her altså ellers giver mening. Og det gør det nok ikke meget mere end forsøgene på at gøre det ugørlige..

3 meninger om “VIGTIGT!”

  1. Det er naturligvis korrekt, de 2 delte blot den samme pris, men det kunne sagtens have været udtrykt klarere. Eller måske dårligere mere uklart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.