tirsdag den 2. april 2013

30 år-not out og alligevel endnu ikke CEO...!

Med netop en enkelt dags forsinkelse skal denne ydmyge skribent alligevel lige huske at fejre sig selv lidt. Det er nu heller ikke nødvendigt formelt at fejre særligt meget, idet hver eneste dag alligevel er en ren fest, når man er gift med Pia Mathiasen.

Nå, men det var jeg så ikke dengang den 1 . april 1983, og dette skyldtes naturligvis især, at denne senere så ubegribeligt attraktive kvinde dengang gik i 3. klasse i en senere planeret kommuneskole i Sæby. Og det var ikke engang fordi hun som Anders And vær særligt tungnem i skolen (han gik som enkelte måtte kunne mindes ikke mindre end 14 år i skole, 2 år i hver klasse dengang inden skolereformen..), hun var nemlig kun 10 år gammel, så det passede helt fint.

Nej, den 1. april 1983 var simpelthen den dag, hvor jeg startede i en dengang blomstrende elektronikbranche, tæt befolket med store ånder og betydelige egoer (ikke nødvendigvis sammenfaldende eller overhovedet muligvis delmængder..) Og det er således ikke mindre end 30 år siden, hurra hurra, at denne små-fallerede gymnasielærer endelig fik sig noget fast arbejde, som min fornuftige forlængst afdøde mor så fornuftigt bemærkede.

Og fornuft, det var der masser af dengang ligesom der var masser af kreative og kompotente mennesker. Derfor gik det tjept med at tilegne sig de færdigheder af praktisk og teoretisk art, som senere er blevet til fremragende nytte i vores nuværende virksomhed. På denne særlige festdag skal vi osse lige huske at takke alle disse videnspersoner, der naturligvis forlængst har forladt detail-delen af branchen og i i vidt omfang osse  elektronik-verdenen i det hele taget. Uden jer ville denne skribent have været noget mere på Herrens mark kompetencemæssigt, for det er altså en del nemmere at lære noget, når lærerne virkeligt ved noget uden at vi derved tager specielt parti i den nuværende arbejdskonflikt. Det er osse ganske svært at tage parti for et fag som et lærerstanden, fordi vi jo alle kender masser af eksempler på fremragende lærerkræfter og ditto totale "umuliusser" og andre "nulliteter" (hej Per ude på Læssøesgade Skole!) der burde have været hældt ud for længst. Noget er naturligvis ledelse, men ikke lige det hele..

Nå, men nu er det så altsammen 30 år siden og DET er længe siden! For eksempel var det lige i den måned i 1983, at CD-pladerne blev introduceret for lige at give en ide om dette umulige tidsspan. Og hvad har jeg så udrettet i al den tid? Tjah, ikke noget særligt vil de fleste nok mene uden at denne skribent kan siges at være ligefrem lodret uenig i denne vurdering. Det har dog alligevel været en dejlig tur og dette naturligvis takket være vores tusindtallige trofaste kundeskare gennem alle årene. Uden jer ville alting have været anderledes, ja det ville jo så slet ikke have været og meget mere anderledes kan intet jo ligesom være.. Så tak, KÆMPEHØJT TAK herfra i dagens høj-hellige anledning!

Og alligevel så er der en lille misundelsens orm, der gnaver et sted dernede. For nok er jeg i mangel på andre kandidater i vores virksomhed blevet direktør, og det er jo naturligvis meget godt. Jeg er blot alligevel blevet overhalet af et af de andre mangeårige ja faktisk i brancheanciennitet  jævnbyrdige kolleger. Vi taler naturligvis om vor gamle ven Kenneth Bremer, der netop er blevet portrætteret i seneste nummer af branchebladet Monitor. Han modtager fortjent hyldest for sin enestående indsats for at have vendt årelange røde (negative) regnskabstal til sorte (positive) i sit nye arbejde og det er faktisk godt klaret. Lige denne disciplin har ellers ikke været nogen udpræget spidskompetence igennem alle årene, men nogen mennesker evner tydeligvis konstant at tilegne sig nyt, mens vi andre blot glemmer og glemmer.

Nå vi har nu endnu ikke glemt at sørge for, at vores regnskabstal er sorte, men med denne nye komet på branche-himmelen skal man jo naturligvis ikke tage noget for givet. Om ikke andet kan erkendelsen da holde os lidt skarpe, og så er det jo altsammen meget godt endda.
Der er dog alligevel lige det, at vores gamle kollega her altså er blevet CEO i det nye fremadstormende firma, og det er jeg altså ikke. Aner faktisk slet ikke, hvad det betyder med mindre det er en ny betegnelse for registrerede blod-donorer. Eller noget andet stort Og noget stort, det MÅ det være for denne iøvrigt (fysisk-fænotypisk) ganske lille fremadstormende mand.Når jeg lidt senere på dagen har fundet ud, hvad det betyder, så er der dømt "nye visitkort"
For hvad er det lige det altsammen nytter med 30 år uden at være blevet CEO som Kenneth..? Dog vil jeg alligevel i dagens anledning glæde mig over bare at være "Poul "Halvpris" M." uden andet end det titel, som I allesammen derude igennem alle årene forhåbentligt har oplevet:
En kompetent og ordentlig mand, der forhåbentlig for nogle har gjort en lille positiv forskel. Højere skal vi næppe selv "svinge os op"..! Denne skribent er jo delvist tvunget af nødvendigheden en relativt realistisk og jordbunden person.


2 kommentarer:

Blogger Svenne sagde ...

Hurra herfra for din sande tilstedeværelse og fokusering på tunge magneter !
En god flaske må følge ved lejlighed...

kh

Svenne

9. april 2013 kl. 00.45  
Blogger Poul M sagde ...

Har da helt glemt at takke af hjertet for alle de mange positive tilkendegivelser her og hisset, vi glæder os til at skåle med jer alle!

15. april 2013 kl. 06.56  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start