Lukket og slukket

I den forløbne uge var der årsafslutning i vores lille virksomhed og det var både hyggeligt og lovende. Hyggeligt fordi vores gamle revisor-ven Anders med frue var på besøg og lovende fordi alt tyder på, at der fremover osse bliver meget at fejre. For så vidt altså kommende årsafslutninger peger i samme positive retning og mon ikke vi kan regne med det. Alene det realistisk at FORVENTE en masse årsafslutninger osse fremover er vel egentligt ganske rart i dienne epoke. Krisetider  i den professionelle lydbranche rammer heldigvis for os ganske overordentligt skævt for så vidt elementær kompetence igen bliver en attraktiv handelsvare og i al beskedenhed er det da lige præcist den vare, vi selv forsøger at kolportere.. Fordi de færreste med beskårne midler længere køber ind med “hovedet under armen” som det sker i jubel-opgangstider. Som dengang i de forlængst hedengangne gamle Dansk Audio Teknik-dage (under andet ejerskab naturligvis)i de sidste år i Klostergade inden finans-krakket, hvor det nærmest krævede særlige nærmest overnaturlige  evner. Ikke i at overleve, nej nærmere IKKE at gøre det og dette sidste lykkedes jo alligevel ganske overordentligt fint for dette engang så hæderkronede firma, hvis navn vi har overtaget i dag. Der skal åbenbart være pionerer indenfor alt med de dertil hørende uundgåelige tab. Få husker vel historiens måske allerførste dødsfald indenfor luftfarten, hvor en ballon opsendt fra det prøjser-belejrede Paris sidst blev set på vej ud over den franske Atlantkyst. Der er det muligvis ikke helt tilfældige fællestræk ve disse for menneskeheden kun ganske overkommelige tab, at man ikke helt fatter, hvorfor ballonskippen dog ikke lukkede lidt luft ud, da han nærmere sig kysten, han havde jo flere hundrede kilometer fløjet over venligsindet territorium. Omvendt forstår vi heller ikke helt, hvorfor dem sidste ejer af det gamle Dnask Teknik blev med at tro, at han med blot sin stadige strøm af mundtlig “varmluft” kunne få nogetsomhelst op at flyve. Andet end (numerisk desværre) en løbsk kassekredit altså…

Andre ting, der ganske fortjent ikke har overlevet sensommeren har været det forlængst dødsdømte net-hififorum Avtainment. Dødsdommen har været uundgåelig, fordi ingen annoncører overhovedet nogensinde kunne drømme om at annoncere på et forum udelukkende befolket af selvpromoverende narrehatte som vor gamle ven Kurt von Komik og konsorter plus enkelte andre kun uhyre marginalt mindre monumentale fjolser. Forskellene i alvidenhed om alt muligt og især umuligt er desværre uhyre akademiske i de nu endeligt terminalt afsluttede diskussioner. Utroligt som omkring et halvt dusin mennesker som på Avtainment kan få plads til at ødelægge alt for alle. Og det ville de naturligvis heller ikke have kunnet hvis der ellers havde været noget reelt at snakke om, men det var der så ikke. Vi har i mange år påpeget det indlysende: Hvis der ikke er nogen indtægter på et bredt medie (og det være sig et papirblad som afdøde High Fidelity eller en net-side), så er der ingen kompetente folk, der gider skrive noget nogen gider læse. Og så KOMMER der heller aldrig nogen klejner i kassen. Farvel, Avtainment, du døde usavnet og frænde-løs og det er jo så altsammen slet ikke så dårligt endda.

En anden netside, som heller ikke længere er i live er Facebook-fænomemet “Brugt Hifi Danmark” efter at initiativtageren Peter Rahbek indså, at hifi i Danmark kke længere er andet end snak og pis og papir. Det var godt nok noget af en sen erkendelse af denne ellers bestemt ikke tungnemme mand, men jubeloptimismen og lysten er vist blot kommet i vejen for almindelig elementær sund dømmekraft. Der skulle ellers ikke meget til, Peter, skal vi hilse og sige men bedre sent end aldrig.

Efter et kusrisk-kort ophold som medlem på siden kan vi vist godt tillade os at sige, at hele konceptet måske heller ikke ligefrem var det stærkeste. At etablere en side for at sælge og købe brugt hifi har muligvis kunnet forekomme logisk, men DET er det ikke!  Siden har selvfølgelig kun kunnet formidle salg af småting og det er der en nædvendig ogrigeligt tilstrækkelig grund til. Alle rimeligt informerede, der ønsker at KØBE noget, ønsker naturligvis at købe det BILLIGT f. eks fra et dødsbo (husk: hifientusiaster lever oftest i marginaliseret et liv i evig frustration og ringe fysisk form og almindelig lurvethed og tvivlsom indelukket ildelugt og bliver derfor sjældent særligt gamle) Og helst fra folk, der ikke kan finde ud af at stave “Accuphase” eller “JBL 4343” på google og finde ud hvad det er værd.

Omvendt ønsker sælgerne naturligvis at finde en køber, der er dummere end vandfast krydsfiner og som derfor køber det lort, som han vil sælge til en absolut skyhøjt-overvurderet pris. Og så tilbage til “brugt Hifi dk:” hvis manglende gennemslagskraft naturligvis har været, at INGEN af disse uomgængelige forudsætninger har været blot teoretisk mulige at opfylde. Næppe mange kroner har skiftet ejer, der har højst været tale om lidt uhyre tidkrævende små-bytteri i krogene.  Det er så osse godt nok hvis det altså ikke havde været fordi sådant i disse tider ledsages af en formidabel bunke ævl. Om overhovedet ingenting, og da vi selv kom til at pippe på siden om, at det her da vist krævede en afgørende nytænkning for at komme videre, så blev det naturligvis ikke voldsomt positivt  modtaget. Ingen entusiast ønsker vel  uundgåeligt at blive konfronteret med, at han er fuldstændigt uhjælpeligt til almindeligt grin som deltager i ligegyldige hifidisskussioner. Og allermindst naturligvis hvis han i sine eventuelt  få sobre øjeblikke selv kan se, hvor galt det hele står til.

Nå, verden er blevet et bedre sted at være efter at skikkelige Peter Rahbek trak “stikket” på “Brugt Hifi Danmark” Du havde vist ikke forestillet dig, min ven Peter, at det seneste indlæg i din fratrædelses-tråd på siden skulle være dette:
” Man kan ikke lave køb/salg/bytte og en side hvor man spørger til grej, UDEN længere snakke….. Sådan er hifi…. Heldigvis”

Herfra ville vi sige “U-heldigvis” Og gentage for Arveprins Knuds eventuelle ætlinge (“Arveprins” skrevet med stort begyndelsesbogstav fordi han jo osse var det inden Hartvig Frisch`danske retskrivningsreform):
FORUMAKTIVITET kan ADLRIG erstatte REELT INDHOLD!! 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.