mandag den 5. december 2011

Politisk indblanding og måske en bedre verden?

Nu har denne skribent i forbindelse med det nylige valg jo helt åbenlyst ikke "subskriberet" særligt på den efterhånden lettere "halsløse" Troels Lund Poulsen. Ikke at der er tale om en nødvendig grammatisk fejl (ordet "halsløs" har vist intet litterært belæg i denne betydning), men at den nu detroniserede politikers gerninger i forbindelse med nylige sag har været hals- som hoved-løse er hævet over enhver rimelig tvivl. Og det gælder vist både valget af spindoktor og vist også det ganske vist noget mere påtvungne valg af topembedsmænd. Ikke at det tydeligvis efter mange års regeringssamarbejde gjorde dem akkurat top-neutrale tydeligvis. For det traditionelle danske upartiske embedsapparat er denne sag bestemt ikke mindre penibel end den er for for den halsløse Poulsen.

Det må nogen så osse have visket den nuværende skatteminister Möger i hans øresnegl, da han trak sin lidt rigeligt hurtige og noget uforståeligt-betingelsesløse frikendelse af departementschef Loft tilbage i dette spegede spil. I en nutid med let-sporbare elektroniske spor på alle ledder og kanter burde det være en smal sag at finde ud af, hvem der var hvor hvornår og hvem der gjorde hvad hvorfor. Vi får se.

Tilbage til halsløse Troels Lund Poulsen, der nu heldigvis er nylig historie. Der er medlemmer af den tidligere regering, der har været dummere at høre på, men der er ingen, der er blevet så tydeligt usundt-fedladen af magtens permanent og stedse forfærdeligt fristende "tag selv-slikbord" som den nu ganske irreversibelt-tidligere minister Poulsen. Hele hans hals er simpelthen i den tidligere regerings periode forsvundet ned i en fedt-flomme, som næsten giver denne skribent ulyst til denne måneds traditionelle danske spise, sylten. Ikke siden en anden inderligt usympatisk venstrepolitiker, den ligeledes heldigvis tidligere udenrigsminister Henning Christophersens tid, har denne kvalme været følt helt så intens.

Nu hed samme Christophersen så osse i datidens noget mere farverige politiske debat heller aldrig andet end "Over-Sylten" og osse dengang kneb det tydeligvis for Ventre at kapre kapable kandidater. Selv om man vel med ikke megen mindre ret kunne hævde, at Socialdemokratiet med daværende mangeårige/mange-gangige statsminster Anker Jørgensen vel næppe heller havde deres stolteste stund. I det mindste var Anker helt givet flink nok, blot totalt inkompetent. Om Christophersen var særligt kompetent er noget mere uklart, men ingen senere vidnesbyrd tyder på, at der bag mandens permanente og inderligt usympatiske "julesylte-maske" gemte sig andet end end rigtig "kedelig ka`l",brugt om en anden tidligere minister uden porteføljes, nemlig Viggo Starcke. Af denne skribent eneste absolutte politiske eftertids-holdbare helt, den forlængst afdøde danske statsminister H. C. Hansen.

Nu er forlængst politisk nedslidte og flommede Poulsen så sendt på forhåbentligt permanent orlov og verden er blevet et bedre sted at være. Mest "by default", som det vist bedst kan udtrykkes, for så forfærdeligt meget mere lovende er altså ikke den nuværende finansministers "ageren" på vegne af embedsapparatet.
Ja, måske det hele blot gentager sig blot med omvendt fortegn med de selvsamme stærkt-politiserende embedsmænd, blot denne gang med løfte om frit lejde for det korrekte politiske samarbejde. Tjah, hvem ved egentligt hvad, det er ganske svært i denne sag at placere nogen egentlig sympati nogen steder.
Måske verden alligevel er den samme og ikke blevet spor bedre..

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start