tirsdag den 13. december 2011

Julen kom tidligt i år

Denne uge er som sædvanligt stabadserende i mere end middelsvær grad. Alle vores særdeles talrige institutionelle kunder skal lige have afsluttet året og det giver forrygende travlhed. Hvis nogen måtte fornemme nogen egentlig klagesang i det her er det naturligvis alt andet. Vi er forfærdeligt glade for alle vores kunder og ellers ville denne skribent vel næppe heller have "varet" snart 30 år i branchen.

Alligevel kan der så tilstøde mindre komplikationer. I går landede der for eksempel et par Beyma TPL-150 diskantenheder af det engang så kendte "Heil-princip" Princippet var ganske passende opkaldt efter Dr. Oskar Heil, som opfandt princippet. Udover det opfandt samme Heil som sikkert ganske få bekendt osse (måske) den noget mere kendt såkaldt "Field Effect Transistor", altid forkortet FET. Eller osse gjorde han ikke. ihvertfald huskes han bedst for sin Heil-diskant.

Sådan et navn kunne et produkt naturligvis osse kun have i en totalt historieløs nyere tid og meget betegnende hed produktet ved sin kommercielle debut i midt 1970-erne osse "Air Motion Transformer" uden at dette dog gav nogen synderlig mening for selv dengang ganske svagt teknisk-funderede personer som denne skribent. For er alle kendte lydgengivende principper fra piezo-plader over dynamiske papmembranbestykkede dynamiske højttalere over til elektrostatisk enheder overhovedet andet end det. Naturligvis ikke, dog modtog ungdommen i 1970-erne endnu nogen historieundervisning, så "Heil" var dømt "Heraus" Som jøderne dengang de hysteriske kollektive råb lød "Sieg Heil!"

Tilbage til dagen i dag og vores kommende diskanttest. Det bliver faktisk sjovt at se om hvor stor forskellen er på de JBL 2405-spaltediskanter, vi for tiden anvender og så de her hornladede Heil-fyre, som har en effektivitet på hele 102 dB tillige med en lineal-ret impedanskurve. Om det så kommer til at lyde som datidens slogan med AMT som en kirsebærsten, der med stor fart blev skudt ud mellem 2 sammenpressede fingre finder vi vel ud af. Det var en god reklame uden at den dog iøvrigt gav nogen mening. Det principielle budskab i reklamen gav og giver ingen mening, men derfor kan diskanten måske være meget god, vi får se og høre.

Osse i går landede der så noget forsinket og noget mere uventet ALLIGEVEL en Furman 2300 balanceret strøm-fætter med alskens krummelurer i vores værksted. Ikke mindst den ganske overdådigt dimensionerede overspændingsbeskyttelse i dette med sine 43 kilos vægt ikke ganske undselige apparat til en iøvrigt nominelt afskyeligt høj pris er da velkommen. Og måske den indbyggede skille/balanceringstrafo på 10 ampere vil kunne fjerne noget af den støj, som vi har en del af her i det gamle hus´ korrekt udførte, men noget aldrende installationer.
Vi får se og ikke mindst høre. Hvis vi altså får tid til at pakke disse tidlige julegaver ud og det gør vi vel trods alt engang.

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start