onsdag den 7. december 2011

http://www.boogiemanfilm.com/

Her til morgen har vi en ret klar fornemmelse af, hvordan det må have været at flyve Lancaster-natbomber på vej til mål i den østligste del af Nazi-Tyskland. Det fyger simpelthen med mails , så det mest minder om forbifarende lysspors-projektiler fra antiluftskytset. Det bringer af indlysende økonomniske grunde disse morgen-ord ned til det mest nødtørftige. Man bliver heldigvis ikke umiddelbart ramt fatalt af de mange mails, men mon ikke min frue bogholderen vil vise sig rigeligt farlig nok. Hvis altså IKKE jeg reagerer på dem.

Ellers er linket i dagens overskrift til simpelthen den allerbedste dokumentar, som jeg nogensinde har set. Det drejer sig om noget, der dengang var nyt, nemlig en aldeles skruppelløs spin-doktor fra længe før dette begreb overhovedet havde fået noget navn. Det var vist først under Tony Blair med Peter Mandelson og de andre, at det her syge koncept fik et navn. Ikke at det ikke fandtes før, blot ikke i tilnærmelsesvist samme omfang.

Programmet har vi kort tidligere omtalt på denne side og handler om den første præsident Bush` kampagneleder Lee Atwater og se det, for Guds skyld. Og naturligvis ikke mindst for din egen. Atwater var forbilledet for senere med god ret ganske berygtede Karl Rove og sikkert osse den nu sigtede danske ditto Peter Arnfeldt. Der var blot en kolossal charme til forskel og når man ser Atwater give den som den gudbenådede helt sindssygt udtryksfulde blues-guitarist, som han osse var, så forstår man sagtens hans succes. Som desværre for ham selv men ikke nødvendigvis for den politiske verden umiddelbart efter valget af Bush blev afsluttet af en akut kræftsygdom.

Nå, sådan en film bliver der næppe lavet om Peter Arnfeldt, dertil er manden simpelthen for bund-usympatisk og en film helt uden helte er altid problematisk. Blot et enkelt billede burde være rigeligt til at advare mod nogensinde at give denne mand nogen magt i sin organisation. Det dummeste i hele denne uheldige politiske påvirkningssag er vel i virkeligheden slet ikke det, der nu formodentligt ganske let kan rulles ud og efterforskes i denne fagre nye verden af uslettelige elektroniske "spor-projektiler". For selv om Arnfeldt i vidt omfang har anvendt sin egen personlige computer i klar modstrid med lovgivningen (uden at det er særligt svært at gætte hvorfor), så er det største problem et helt, helt andet sted.
Det ligger naturligvis i, at hele 3 partier har haft denne fyr ansat i en stilling, som blot ét eneste blik på manden ville kunne afsløre ville være sandsynligt selvmord. Ikke for Arnfeldt, nej for arbejdsgiveren før eller siden. For sagen er jo med spindoktorer, at hvis de ikke som pioneren Atwater har den nødvendige charme, så må de nødvendigvis gøre noget andet. Om noget af det så er særskilt godt er svært at vide, vi ved godt hvad vi synes.
Hvis man skal være et rigtigt svin så er Atwater vores svine-helt, ham den anden ligner kun med sine skæg-stubbede børster. Hverken godt nok eller godt godt for noget overhovedet.

3 kommentarer:

Blogger Unknown sagde ...

Klap, klap, klap, sande ord!

Kan man forestille sig det med spindoktorer går i sig selv igen? At danske politikere alle holder op med at bruge dem?

7. december 2011 kl. 09.25  
Blogger Poul M sagde ...

Som med andre våbenkapløb er det vel med spindoktorer osse sådan, at man "bare" alle skal holde op helt samtidigt..En bestemt formidabel hindring.

7. december 2011 kl. 10.25  
Blogger Unknown sagde ...

Ja, og det er jo ikke muligt, fordi en del af spindoktorarbejdet er at snyde. Så når alle siger de stopper, stopper ingen for at fuppe de naive:-)

7. december 2011 kl. 11.54  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start