torsdag den 8. december 2011

"Fakta om Sovjetunionen"

Igennem flere årtier var dette forunderligt farvelagte propaganda-magasinen væsentlig kilde til adskillige ting. For det første var det en igennem den igennem flere årtier udbredte praksis med ganske fiktive faktureringspriser betalt fra Sovjetunionen til det kommunistiske trykkeri Terpo Tryk, den væsentligste indtægtskilde til driften af DKP. Nu har vi anvendt flere tvivlsomme begreber allerede, for eksempel var der ikke det mindste elemnt af god idealistisk/kommunistisk praksis på Terpo Tryk og i DKP, blot en uhyggeligt dybtgående bjergsomhed hos alle de involverede parti-kammerater. Hvem husker ikke den engang vidtberømte DKP-partisekretær Ingmar "Laksko" Wagner, et af den slags mennesker, der giver begrebet "den indre svinehund" et ganske håndgribeligt ydre udtryk.

Sikkert ikke længere ret mange, historieskrivningen er jo gået forbløffende nådigt henover disse konspiratoriske landsskadelige aktiviteter, for end ikke det danske nazi-parti DNSAP var selv under besættelsen helt i samme udenlandske magtvold som mere fredelige tiders daværende DKP. "Da" skal desværre forstås som en tilstands gennem adskillige årtier og det stoppede først, da den udenlandske sponsor stillede skoene. Ikke meget ære i det, selv en anden særdeles tvivlsom dansk "helt", von Schalburg, nægtede dog at gøre n azistisk krigstjeneste mod de vest-allierede. Schalburg døde dog en slags heltedød, DKP døde blot i de nordiske vikingers skrækscenarie, nemlig "strådøden"

Udover det, så nævnte vi det åbenlyse sovjetiske propagandatidsskift som "forunderligt farvelagt" og DET var det. Om det var fordi Terpo Tryk blot ikke var bedre (det behøvede de jo ligesom heller ikke at være, de overfakturerede ordrer kom jo alligevel) er sikkert sandsynligt. Sikkert er det til gengæld, at alle illustrationerne fra de sovjetiske kilder igennem telegrambureauet TASS igennem flere årtier lignede de første foto-plader, de såkaldte "daguerrotypier" Der var tale om en bevidst proces, hvor alle illustrationerne osse i samtlige sovjetiske medier, simpelthen var klargjort til at lave historien OM! Selv ikke det ringeste sovjetisk-producerede kamera af det dengang i LADA-tiden så populære mærke "Zenith" kunne dog tage så ringe billeder. Og jo, de VAR ringe.

Når man finder de gamle numre af aviserne "Izvestija" og "Pravda" og altså osse "Fakta om Sovjetunionen", så er billedteknikken ganske identisk med teknikken i den nyeste filmatisering af Tin-Tin. Reg tegnefilm-fototeknik, simpelthen og dermed uhyre let at "omtegne" At alle pamperne så uvægerligt kom til at ligne patienter med livstruende ansigts-ødemer er en anden og mere ligegyldig sag. Det var blot så meget lettere i denne teknik senere at fjerne dem fra billederne. Simpelthen at skabe en ny virkelighed. Ikke at det lykkedes for Sohn og de andre, men intentionerne var der da uden ringeste skrupler til det mere end allersidste.

Og hvorfor så alle de her unødvendige smuler fra historiens utømmelige "skraldespand"? Jo, fordi vi i dag gerne vil gøre opmærksom på det nærmeste, som jeg i adskillige årtier mindes at have set af lignende komplet luder-journalistik. Og det i en grad, der får selv den mest syfilis-inficerede gamle afdankede havne-luder til at forekomme helt attraktiv. Altså i sammenligning med de 100% indlysende "plantede" pressemeddelelser og latterlige konklusioner i dagens JP. Det er faktisk så slemt, at vi helt undtagelsesvist vil opfordre lle til at læse de 2 "artikler" af en vis Peter Erntved Rasmussen, som tidligere har præsteret noget lignende fra de danske flådeskibe på badeferie i Golfen. "Præstere" er måske et lidt stærkt ord når det hele blot handler om at viderebringe plantet Non-information fra Forsvarets spin-doktorer.

Denne gang er emnet Afghanistan, hvor alt ifølge den udsendte medarbejder Rasmussen bare er "pingeling" for nu at blive i tegneseriesproget. Når man læser om den kommende evige fred i Afghanistan igennem de af invasionsstyrkerne oplærte afghanske frivillige og disses åbenlyse begejstring over at få nye sokker (Jamen det står der squ, de frivillige hopper endda rundt på et ben som niggerne i "Tin-Tin i Congo" så er det altså komik på "Fakta om Sovjetunionen"-niveau.
Nu blev verden heldigvis aldrig den, som det kulørte danske landsforræderiske tidsskrift beskrev ligeså lidt som de angivelige fakta om Sovjetunionen nogensinde var korrekte. Helt i samme kategori af landsforræderi ligger dagens reportager i JP naturligvis ikke. Det er blot selve den skinbarlige SANDHED, som disse non-reportager er en forbrydelse imod. Det er jo osse slemt nok skulle vi vel mene.
Det eneste gode i det her er så, at der er ligeså let at spotte kilderne til dagens avis som det dengang var gennemskue "Fakta om Sovjetunionen" En ringe trøst i en ufattelig ringe omskrivning af en aldeles "uforsvarlig" forsvars-ønsketænkningspressemeddelelse..
Så mangler vi blot at høre om, hvor ufatteligt godt det går i den libyske demokratiseringsproces. Sjovt nok er det et stykke tid siden der har været nogen pip derfra, men mon ikke Forsvarets Oplysningstjeneste (jamen det hedder det vist stadigvæk selv om ordet "mørklægning" af ubekvemme kendsgerninger om en fiasko-krig nok ligger noget nærmere) kan kaste lidt tiltrængt julelys over det osse?

1 kommentarer:

Blogger Redaktør: Knud Ramian sagde ...

har du en kilde til din fakta-historie?

25. september 2017 kl. 11.45  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start