fredag den 9. september 2011

Kun minderne varer evigt.

Det er forunderligt, som alt nyt kan komme til at synes, som om det altid har været der. Tag for eksempel vores firmadomicil her på Åbyhøjvej. Det er næsten præcist 2 år siden, vi flyttede ind, selv om det allerede forekommer som en evighed siden. Som alt godt og rigtigt naturligvis gør og bør gøre. Som rådgiver dengang brugte vi naturligvis vores tragisk afdøde nære ven Jens "Verdensbilleder" Fordi han som næppe nogen anden formåede at sætte tingene i korrekt perspektiv. Konfronteret med et godt gammelt hus med en tilstandsrapport så lang som et ondt år rystede han blot på hovedet og sagde "Køb!" og det gjorde vi så. Lige med det samme selvsamme dag. For allerede en hel evighed siden, halve evigheder findes vist iøvrigt heller ikke.

Og i dag er så dagen, hvor denne skribent skal være med til at tømme lejligheden hos samme elskelige Jens, og så kommer alt tilbage i det rette perspektiv. Nemlig at vi ville have været hjælpeløst fortabt dengang uden Jens og hans klare syn og tale. Der så desværre ikke omfattede hans egen livsskæbne, som sådan noget vist aldrig gør.

Han hjalp os ganske usigeligt meget dengang og osse altid tidligere, denne vores uselviske ven, vi kunne blot aldrig hjælpe ham mod hans egene indre dæmoner. Til gengæld vil vi så hjælpe hans børn l dag med det lidt, som vi kan give tilbage til en mand, som vi vil mindes hver morgen vi vågner i vores nye hus. Som er det, der er tilbage når vi i dag tømmer hans.
Vores og Jens´ hus! Æret være hans minde! Kun evigt er dog det tabte.

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start