onsdag den 18. maj 2011

Krydstogt

Fra i går til i morgen er husets morgenduelige frue på en fortjent rejse til Oslo. Vi håber at den officielle forklaring om en tur med en "veninde" holder, turen er ialtfald velfortjent i disse travle tider. Herhjemme sidder så blot tilbage denne bestemt ikke mindre travle skribent og kikker på 3 andre forlængst landsatte langfartssejlere, som nu er på permanent landlov.

Vi taler om de kære 3 stk McIntosh-monsterforstærkere, der står og små-knurrer lige her ved mit venstre øre. Som de allerfleste af deres æt udenfor amerikanske mega-stadioninstallationer har disse allesammen tjent på forlængst ophuggede luksuslinere. Heldigvis har behjertede mennesker reddet disse klenodier fra det aftaklede skib. Selv om maritime eksperter nok måske vil sige, at vi ikke anvender dette ord baseret på det forlængst glemte ord "takkelage" helt korrekt.

Disse få krakilere ville formelt have ret, da ordet "takkelage" har sin oprindelse dengang alle skibe førte sejl, udover at "aftakle" dengang" var noget man rutinemæssigt gjorde, mens skibene var i vinterhi eller (for orlogsskibes vedkommende) i lettere mølædt såkaldt "mølpose" Hvor de ørkesløse inden indførelsen metal-forhudningen af disse træskibe lå indtil pæleorm og pælemuslinger havde ædt dem. Og det gik stærkt dengang længe inden skibsmalings-producenten Hempel kom på banen. Hempels fantastisk virksomme produkter fra gamle dage ligger stadigvæk som aktive giftbomber på bunden af alverdens havne og får PCB og DDT og andre svært nedbrydelige eller selv-ophobende gifte til at minde om vitaminpiller. Det er vist også glemt som alle de hæderkronede gamle sejlerudtryk og derudover er der heller ingenting at gøre ved det alligevel.

Aftaklingen, som ellers oftest var midlertidig, blev således alligevel ofte ligeså permanent som den er blevet for disse stolte McIntosh-forstærkere. Og godt det samme i dette sidste tilfælde. Det giver jo ligesom lidt bedre mening når man nu er henvist til sorger og andre savn efter den skønne frue. For vi har naturligvis instrueret hende passende i at kikke nøje efter, om der på skibet fra København til Oslo endnu muligvis forefindes et par af disse apparater.
At savnet på denne måde bliver delvist meningsfuldt gør det så desværre ikke mindre...

1 kommentarer:

Blogger 27pH sagde ...

Jeg skal kigge efter på Bornholmerfærgen i morgen.

18. maj 2011 kl. 21.07  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start