tirsdag den 24. maj 2011

Den store klargøring

Her til morgen står den på lidt fysisk grov-manipulation her i huset. Store rum og ledige flader giver stærkt forøgede muligheder for fysisk aktivitet af den allermest truende slags. Nemlig den form, hvor ting skal bæres frem og tilbage for efterfølgende at blive transporteret tilbage og frem igen. I gamle dage kunne man have benævnt denne tingenes kaotiske tilstand med "borgerkrigslignende Beirut-tilstande" med sager overalt.

Alt er altid alligevel i evig transit uden at have nogen nødvendig adresse eller blot adressat, som selve livet. Vi er vist bare helt tilbage i livets helt basale og eksistentielle vilkår her for slet ikke at tale om ægteskabets ditto..Nå, freden indfinder sig vel engang uden at det dog er helt klart, hvordan det skete dengang i Libanon og Beirut og om der blev fred i denne by, som engang var hele Mellemøstens finansielle omdrejningspunkt. Og endte som en bunke sønderskudte stående ruiner, en afgjort cadeau til fortidens top-kvalitetsbyggeri, forårsaget af århundreders stor velstand. Man kommer næsten i samme åndedrag til at mindes de allieredes kolossale vanskeligheder ved at smadre bjergklostret Monte Cassino under 2. verdenskrig, hvor selv bølge efter bølge af bunker af bombemaskiner kun kunne udrette gradvis skade mod det fantastik velbyggede middelalderlige fæstningsbyggeri.

Hvis det da ellers har fundet sted, denne fredelige udvikling, etnisk og klans/trosmæssigt baserede borgerkrige hører normalt aldrig op. At man så fra verdens samlede forsamling af mediemennesker glemmer det gør så hverken situationen værre eller bedre eller blot anderledes. Nettoudviklingen svarer lidt til dén med at flytte sofaen frem og tilbage og så lidt frem igen, nogen større reel forskel er der næppe tale om.

Ellers skal vi straks i gang med større strategiske omforandringer her i huset. I forbindelse med installation af en række nye vinduer skal denne skribent finde al sin forlængst hengemte ex-havnearbejderstyrke frem for at flytte rundt på mange særdeles tunge ting. Når denne skribent i spejlet sørgmodigt betragter sine lidt patetiske pind-arme efter forårets fedt-kampagne er det forhåbentligt en trøst, at styrken ligger i en fra familien stærk ryg. En nylig flytning af ganske tunge ting blandt både ellers stærke og unge håndværkere af den helt rigtige og særdeles aktive og arbejdsomme slags fornyligt viste dog, at den gamle styrke i det mindste delvist var der endnu.
Og så bliver det vist ikke bedre for stærkt tiltagende mid-aldrende mænd. Altid gennemsnitligt: Lidt dårligere end i går, og lidt bedre end i morgen. Vi må vist hellere få fremskyndet det her flytteri! Under alle omstændigheder er livet én lang fortsat og aldeles irreversibel proces mod det evige nattemørke i lighed med det sikkert forlængst glemte udtryk om den engang så stor-blomstrende Beirut. "Good Bei-rut"
Nå, selv ikke skyerne udenfor er så alligevel kun af det dårlige. Det drypper så fint på køkkenhaven. Alting er godt for et eller andet blot man kikker omhyggeligt nok efter åbenbart.

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start