fredag den 8. april 2011

En hel pelikan

Efter en hård arbejdsuge er det en veritabel lise at se frem til en weekend. Eller nærmere, sådan burde det være, men forhindringerne inden opnåelsen af denne paradisiske tilstand er endnu formidable. Der er ellers meget at glæde sig til, for eksempel ligger der en kæmpestor såkaldt JBL "utility"-højttalerbox på gulved, endda med 2 JBL 2235H oveni. Endelig, endelig fandt man så ud af, hvor ham der den permanent undertøjs-beklædte semi-superhelt lettere bøssoide Batman fik sit "utility belt" fra. Eller hvem der nu fik det først eller hvad for den sags skyld og hvor. Altsammen blot af akademisk interesse. Derudover er den første 1960-er film med Adam West som Batman stadigvæk ganske seværdig i sit totale kiksede kitschet-hed.

Tilbage til JBL- "utility", hvor betegnelsen blot dækker over, at kasserne har en noget nødtørftigt-landlig finish og derudover ikke passer til nogen bestemt højttalerenhed. De er heldigvis så store, at de dermed uden at passe særligt godt til nogen af de kommercielt tilgængelige JBL-enheder så samtidigt passer nogenlunde til de fleste. Hvorfor spiller de så ikke? Jamen det gør de ikke, fordi vi guddødeos ingen SKRUER har til de isatte teenuts, fordi der er tommes-gevind på skidtet. Kom med nogen i en fart inden vi afmægtigt begynder at stortude. heldigvis har et problem kun den størrelse, som man giver det, men samtidigt er det største problem, som man har, jo altid det største problem, som eksisterer og det er så tilfældigvis lige det her.

Ellers er en anden forhindring en forceret cykeltur i strid modvind på 15 km. inden der kan drejes væk, og det blæser simpelthen en hel skide pelikan i dag. Og så truer fruen i huset helt åbenlyst med at indrette køkkenhave og andre hortologiske lyksaligheder såsom at grave kompostbunken op. Hun mener med en vis ret ikke, at bunken af grene helt kan kategoriseres som stats-autoriseret kompostbeholder, og deri kan hun naturligvis have ret. Eller rettere, det HAR hun, ikke mindst fordi denne overbevisning fremføres med høj og messende stemme og skinnende stål-grå øjne, umisforståeligt for selv feminologiske halv/have-analfabeter som denne skribent.
Sikke problemer, måske man skulle skrive en bog med en titel noget i retning af "Det Forsømte Ikke-helt-endnu Forår"

4 kommentarer:

Blogger Jesper sagde ...

Da jeg nu ikke deler adresse med min yndige udkårne, er jeg en af de hverdagens helte der med rette kan slå sig for brystet og hævde at jeg selv bestemmer over min have og jeg HAR bemærket at det på det varmeste anbefales at have en bunke eller to i haven af diverse haveaffald som grene og kvas. Det giver både ekstra liv til insekter og et godt sted for pindsvinene at gemme sig, så det er det skinbarlige samfundssind at lade sådan en bunke vokse sig stor og sund! Det passer.

I øvrigt var Adam West-batman bedre som tv-serie. Filmen var noget lang i spyttet, men tv-serien med Earth Kitt som den smækreste Catwoman nogen sinde var ekstremt underholdende og fyldt med gode oneliners..."it's five of us against two of you...but we ain't scared!"

8. april 2011 kl. 09.09  
Blogger Torsten sagde ...

Tommegevind er ikke bare tommegevind. Englændernes Whitworth og amerikanernes UNC og UNF, f.eks. gav problemer under WW-II, fordi man ikke bare lige kunne fixe hinandens krigsmateriel.
Det problen havde Hitler ikke, for han havde tvangsstandardiseret millimetergevindet.

Under rumkapløbet må de angelsaksiske måleenheder som 'fodpund pr. kvadrattomme', tommer og miles, have givet Werner von Braun sved på panden, hvorimod russernes tyskere bare beregnede i MKS systemet, og dimensionerede vha. normtal.
Klodset kom det til at se ud - men det virkede.

Men tilbage til skruerne..
Computerkabinetter og harddiske monteres med UNC 6-32 skruer, som sikkert er for tynde og med garanti for korte, men har du en skydelære, så mål hullet i en teenut.
Jeg er nemlig den lykkelige ejer af kilovis af UNC og UNF skruer i de mest gængse størrelser og længder, så det ville være mærkeligt om ikke der skulle være nogen som passer.
I rustfrit stål og med almindelig lige kærv - men det kan vel også gå an.

8. april 2011 kl. 14.31  
Blogger Poul M sagde ...

Jamen diameteren er lige under 5 mm. og en længde på over 35 mm. ville være herlig og jo, det kan i højeste grad gå an
kh

9. april 2011 kl. 08.57  
Blogger Torsten sagde ...

Æv - Jeg fik vist lovet mere en bukserne kunne holde :-(
Gevindet må være UNC 12-24 (24 'rynker' pr. tomme), og lige præcis den type har jeg ikke - tyndere og tykkere, men ikke 12-24.
Meen.. Var det mig, så tog jeg chancen og skar gevindet op til de mere tilgængelige 6mm bolte.
Forskellen på de to 'grevinder' er minimal. 6mm boltes borehuller er 0,5mm større end UNC 12-24, og de har 25 gevind/tomme.
Fine betingelser for et vellykket resultat med en 6mm snittap.

P.S.
Fra tidernes morgen har jeg et svendebrev som maskinarbejder, så jeg ved lidt om det.

9. april 2011 kl. 12.48  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start