mandag den 24. januar 2011

Om-møblering

Vi skal lige huske at reklamere lidt for et fremragende dansk møbelklassiker-tilbud, som vi blevet opmærksomme på. Det er heller ikke særligt svært, da tingene står i vores egen pejsestue. Disse Wegener-ting med en høj- og en lavrygget lænestol og en 3-personers sofa søger et kærligt hjem. Med en passende designbevidst frue eller en muligvis lettere seksuelt afvigende enlig mand.

Ellers vil vi straks begive os ombord i diverse i den retning hen-hørende nødvendige omrokeringer og andre kabel-trivialiteter. Det skal nok blive en spændende dag uden at vi behøver at gøre ret meget ved nogenting, arbejdet kommer alligevel rullende som en ustoppelig australsk flodbølge i denne tid. Iøvrigt et pudsigt ord, det der "flod" for lige i Australien ER det jo faktisk floderne, som skaber al balladen. Og så er ordet "flod" så slet ikke begrænset til de ferske vande, men er jo også antitesen til ordet "ebbe", lavvande i verdenshavene.

I forbindelse med denne omflytning er der ellers opstået udtalte og højlydte krav fra konen her i huset. Som i den kostelige tegneserie om kaliffen Harun al-Raptusch er tingene her i huset noget "på hovedet" Nu blev storviziren Iznogood heller i denne episode af serien "kalif i stedet for kaliffen", som han ellers altid attråede, alt blev vist bare som før som det også altid har været her i vores TV-pejsestue. Måske tingene stabile tilstand står for fald.

Denne skribent har længe hævdet, at de indbyggede 4-cms. fuldtoneenheder i vores Samsung 40-tommer er alt rigeligt til en perfekt lydoplevelse, ja undertiden kan man ligefrem høre, hvad der bliver sagt og DET kan sommetider næsten være det allerværste. Derimod mener fruen med den eneste stemme, der automatisk og princpielt altid sikrer det nødvendige stemme-flertal for en beslutning, at det lyder ad Helvede til. Derfor har hun åbnet muligheden for måske at introducere lidt fyldige "neger-måse" i form af vores nyligt erhvervede JBL-biografhøjttalere. Disse kolossalt imposante og lidt intimiderende kasser vil naturligvis også lettere kunne demonstreres på denne måde men om det giver status hos veninderne i "Wegener-segmentet" er måske tvivlsomt.

Nu er jeg i konemæssig henseende en mere end heldig "Lykkens Pamfilius" men ligefrem SÅ heldig troede jeg ligegodt ikke man kunne være. Andre steder i andre hjem ser det helt anderledes ud, og det er måske også godt det samme. Til gengæld LYDER det så ikke blot spor godt og så er det iøvrigt legemeget, hvor mange hundrede tusinde kroner, som der er investeret. Når vi som i dag er stået helt usædvanligt tidligt op, så sidder denne skribent sommetider og glor på det vel nok dummeste af alt: Folks billeder af deres eget hifi. Dumme som "dompapper" (som både er en hyppig semi-trækfugl ved denne tids foderbrædter og noget mere oprindeligt klerikalt) og stolt spankulerende som påfuglehaner fremvises godterne. Som naturligvis ikke er konerne, ingen ved deres fulde fem synes derude at ville hævde, at deres kone er den allerlækreste.

Til gengæld er deres hifianlæg så ubestrideligt i den rene fantasiklasse og så kan det tydeligvis være fuldstændigt ligemeget, hvordan det spiller. Især på det ret nystartede forum avtainment.dk drejer al aktivitet sig tilsyneladende om at vise "godterne frem". Og ikke så forfærdeligt meget andet, måske et rigeligt begrænset ambitionsniveau for forum-ejeren. Som p. t. sidder "indmalet" i sit helt forudsigelige hjørne mens chatten foregår uhæmmet i alle de ikke helt døde tråde. Særligt sjovt er det ikke men dog langt mere sjovt end det er på nogen måde lærerigt.

Og så måske alligevel ikke, for morgenens brandvarme "topscorer" på forum er præsentationen af ATTER en skidedyrt anlæg (læs: mange hundrede tusind) med de sædvanlige snork-snork slanke gulvhøjttalere. Som alle de andre chat-partnere naturligvis også har, man skulle jo nødigt udfordre skæbnen og finde ud af noget selv. Alligevel er denne tråd med præsentationen af en vis "Søren N."´s anlæg skæg. Vi mindes nemlig ikke lige for indeværende en SÅ HÅBLØS placering af helt vanvittigt dyre og helt givet ganske velspillende højttalere. Der er tydeligvis kone i huset,
men slå dog lige lidt "til Søren", Søren! Prøv lige at mande dig lidt op, mand!

Den ene af de fine Avalon-højttalere står simpelthen helt inde i hjørnet ved en stor flad radiator og et vindue. Sikkert fordi det står i brugermanualen er højttaleren parallel med væggen og kommer derfor til at reflektere helt grinagtigt vanvittigt fra sidefladen. Stereoperspektiv er efterfølgende en by i Rusland, fordi den for lokalisering af retninger nødvendige fase er helt udtværet. Hvorfor er der dog ingen af chat-vennerne, der dog siger noget til ham? Hvis han ingenting må for konen udover at bruge hele husstands-indkomsten på på ubrugelig elektronisk spøg og skæmt (og andet er det ikke og det er det næsten aldrig), hvorfor så overhovedet have det?

Det kan da ikke være for at afspille de godt 80 LP-plader, som han stolt afbilder. Nå, men derved er han desværre ikke spor usædvanlig. Usædvanligt er det heller ikke, at ingen siger det selvfølgelige til "Søren-under-tøflen" her: Drej dog de højttalere bare en lille smule ind eller læg et par bøger i vindueskarmen eller eller. Alt vil være en forbedring og alligevel siger vennerne ingenting. Er det ikke i virkeligheden det man har venner til. Tydeligvis ikke de mere flygtigt-imaginære hifi-venner.
Og så er det her kun et enkelt eksempel på hjerteskærende række af triste skæbner derude. Hvor manden i huset med formentligt det yderste lag epitel og hornvæv af næb og kløer har formøblet veritable familie-formuer på at opnå, ja OVERHOVEDET INGENTING. Fordi lige den sidste om-møblering mangler.

Hvis de så endda havde bygget en garage uden at have en bil eller have nogen planer om at anskaffe kørekort nogensinde, så havde det været direkte genialt. Ihvertfald i sammenligning med det her. Ingen forventer, at nogen Søren N. (eller nogen Poul M. for den sags skyld) har nogen chance mod de repressivt kontrolfikserede koner, men hvorfor dog så ikke købe en knallert i stedet for? Selv om det nok er for flovt at få sig det lovkrævede knallertbevis mellem alle de grinende rollinger er det da i det mindste nemmere at slippe væk fra politiet ad have-stierne.
Der er ikke meget mere ynkeligt end en mand, der kæmper så besat for at opnå noget for så alligevel at opgive alting lige inden målet. At have brugt formuer og have fået det hele lige undtagen den allersidste nødvendige tilladelse: Til at sætte det op! Ikke blot optimalt, OVERHOVEDET!

Lidt sølle er man(d) vel altid, men så sølle? Nå, jeg vil kæmpe til retten for den autentiske TV-lyd opg når jeg så senere i dag helt forudsigeligt har tabt kampen, så er det det efterfølgende det rene stor-slæb.
Helt overraskende er vores lille firma kommet ind i high end-kabelbranchen og er sluppet ind i varmen i en større-storkøbenhavnsk hifiklub. På den anden side, hvis selv VI kan slippes ind, så må de have såre lempelige adgangskrav.. Det vil sige, det er nu mest et enkelt kabel fra vores prof.-sortiment, som er blevet opdaget, så vi behøver vist ikke skifte branche. Kablet omtales ligefrem så rosende, at vi næsten skulle overveje at prøve det selv...?

7 kommentarer:

Blogger 27pH sagde ...

Ja ærlighed er en god ting. Jeg havde en kollega hjemme og efter ca. 3 sekunders lyt på mine statementhøjttalere sagde han "det er da vist ikke særlig godt, hva?". Jeg kan kun give ham ret, men det er da lidt synd. De er så pæne.

vH pH

24. januar 2011 kl. 10.38  
Blogger Poul M sagde ...

Et vist minimum af almindelig kritisk sans burde man vel kunne forvente fra såkaldt gode venner når de ser éns bras. Med mindre de selvfølgelig ikke er klogere selv, men det er vel også så pessimistisk igen.
Og nej, Kaarte, du tæller ikke med, du har en helt perverteret smag siden du ikke kan lide vores horn.

24. januar 2011 kl. 10.50  
Blogger Unknown sagde ...

Ja helt optimalt, mildest talt, står mine højtalere ikke.
Og du rammer plet med at vi er to der bestemmer her hjemme, så min kæreste har også noget at skulle have sagt.
Jeg undlader at kommentere på din lidt nedladende tone, og læser det som et sjovt indlæg og ikke som en personlig hetz...
hvis du kommer forbi nørrebro giver jeg gerne en kop kaffe/øl hvad du er til og et lyt, hvis interessen skulle være der.
Tøffel helten Søren N

24. januar 2011 kl. 11.32  
Blogger Poul M sagde ...

Hej Søren
Nu er det jo svært at tage folk som dig og mig helt alvorligt når enhver kan se hvilke skvat vi er derhjemme. Min kommentar var nu mest i betragtning af hvor dyre og sikkert osse gode højttalerne er i forhold til den lidt "kompromitterede" reflekterede lyd. Nå, det glæder mig du tager det som det er ment og indbydelsen gælder bestemt osse den anden vej. Så kan du grine af en (lige knapt godt nok ligeså) håbløs hjørneplacering i vores pejsestue af den ene. Lige der kan det så delvist klares ved at dreje toppen som på en gammel B&W 801.
KH
Poul "osse en hel del under tøflen"

24. januar 2011 kl. 12.35  
Blogger Thomas sagde ...

Jeg forstår ikke helt din aversion mod at vise billeder af anlæg. Du har naturligvis ret i at det er svært at bruge til noget konkret, man kan jo ikke høre hvordan det lyder, men hifi handler også om eventyrlyst og drømme og der er billeder da fine. Billederne af alle dine truthorn, skibsforstærkere og drivere kan jo heller ikke bruges til ret meget, sådan faktuelt set, men alligevel fascineres jeg af dem og de pirrer og stimulerer min hifinysgerrighed. Du bor lidt upraktisk langt fra mig, ellers havde jeg da været forbi for at høre hvad sådan nogle horn egentlig kan.

Når jeg kigger billeder af folks anlæg, kan jeg få et "trip down memory lane" når jeg ser en pladespiller som jeg havde i mine yngre dage, jeg kan blive inspireret af en hjemmebygget hovedtelefonforstærker, få ideer til fikse måder at løse ting på og meget andet. Hvis jeg ser noget ekstra spændende kan jeg tage kontakt med vedkommende og høre om jeg må komme forbi og lytte, det var næppe sket hvis folk ikke havde vist tingene frem eller fortalt om dem.

Hvis ikke vi snakker om hifi og stimulerer og inspirerer hinanden, hvor skal gnisten så komme fra? Det gælder vel alle former for hobby, man kan godt sidde alene derhjemme og nørkle med en hobby, men det giver en ekstra dimension at melde sig ind i en klub og møde ligesindede.

24. januar 2011 kl. 13.57  
Blogger Poul M sagde ...

Jamen du sætter naturligvis fingeren lige der hvor den skal være: Der er intet galt med at vise frem og da særligt hvis ikke det eneste rigtige bemærkelsesværdige er en høj pris. Jeg tror næppe der findes nogen gamle tosser som mig selv, hvis yndlingslæsning i de gamle danske High Fidelity var besøgsartiklerne. At se og høre om andres valg er det fedeste. Sommetider altså.
Det er det blot kun, hvis man får fornemmelsen af bevidste valg, stadige udskiftninger til højre og venstre for holde at holde den offentlige net-chat gående er skideligemeget og skræmmer alle væk.

Det bliver så blot kedeligere af, når alle snakker indenfor samme produktkatalog fra uhyre få af vennerne/importørgengangerne såre indforstået. Helt anderledes spændende ville det da være, hvis der var tale om ægte kvalificeret diskussion og uenighed blandt udstillerne og de efterfølgende chattere/skulderklappere. Eller bedre at man fik besøg af nogen der kunne skrive meningsfuldt om, hvordan det lød.
For mig bliver det først altsammen interessant hvis billedet af forskellige menneskers anlæg afspejler valg og personligheder snarere end blot en tilfældig bunke isenkram. Ellers kunne man ligeså godt kikke på producenter eller importørers hjemmeside.
Oh hvorfor er der dog ikke nogen, der i forbindelse med den nye EMM-Meitner "opgradering" til ca. 40.000,- af et apparat til allerede 50-80.000,- (vistnok allerede opgradering nummer 2) anfægter, at den danske importør kan sige, at den næste først kommer om 5, måske 10 år. Hvor dumme eller overdrevent høflige er kunderne da så siden de ikke hopper op i luften af grin? Vi kan klappe billigende til Nilaus kommentar om Meitner som enten ikke for klog eller blot alt for klog. Værre end Microsoft her ved mman da i det mindste, at det kommer med jævne mellemrum.
og hyppigt også ER bedre.

24. januar 2011 kl. 14.30  
Blogger Thomas sagde ...

Jeg styrer ret konsekvent udenom de der "Se mit anlæg" tråde på 100 sider eller mere, de dækker som regel over en 4-5 stykker der tomgangssnakker om alt og ingenting og man kan så bruge timer på at bladre bunkerne igennem for at finde de sjældne guldkorn af brugbar info. Heldigvis er det de færreste tråde der ender sådan og "tomgangstrådene" er nemme at få øje på og styre udenom.

24. januar 2011 kl. 16.42  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start