Lidt for mange kubikmeter!

Her fra morgenstunden er vi fuldstændigt begravet i papkasser og det i en grad, så vores ellers rimeligt rummelige Opel Omega kommer på mere end overarbejde. Nu har denne skribent som vist engang fortalt i ganske mange lange akademiske sommer- og vinterferier arbejdet som professionel havnearbejder, endda dengang under konsulær beskyttelse af selveste SID-Horsens bossen, ærkekommunisten Ole Sohn. Det har givet visse varige sår på en følsom anti-autoritær drengesjæl og andet ville vel næppe heller være at forvente. Eller ønske, ikke alle erfaringer er jo af det onde overhovedet, de her vaccinerede ligeså effektivt mod senere totalitarisme-tendenser som Edward Jenners første vaccine mod ko-kopper gjorde. Mod de rigtigt farlige kopper, forstås, sommetider kan man godt i den lille kamp forhindre senere dødelig smitte. Ingen døde som bekendt af kokopper, ikke engang køerne, men når et menneske én gang havde haft dem fik de aldrig senere de rigtigt dødbringende. Held i uheld som mødet med Ole.

Dette mangeårige manuelle slid har så også givet en betydelig “hands on”-erfaring i almindelig pik-pakning af rummelige stationcars, og disse aktiviteter vil så sluge det meste af formiddagen. Fortvivl dog ej derude, vi er naturligvis tilgængelige som altid. Derudover vanker der en kontant dusør derude, da der er atter en herlig bunke ældre JBL biograf-isenkram på vej indover byen.
Måske vi skulle til at se nogle flere film eller bare supplere lyden fra vores 40-tommers flade fætter? Selv konen klager sommetider ret højlydt over, at hendes dorske og dådløse ægtemand mener, at man sagtens kan se tju-bang film med ledsagende lyd fra de indbyggede kraftfulde 2-tommers fuldtonehøjttalere, der derudover vender forkert. Denne forfatters spage indvendinger om, at man da godt for det meste kan høre hvad der bliver sagt, ender underligt nok ikke diskussionen. Som jo heller ikke er en diskussion, når fruen er den ene deltager.
Vi må vist se at gøre noget ved det en dag vi får tid…!

3 meninger om “Lidt for mange kubikmeter!”

 1. Ja det er da en skam ikke at få god lyd med billederne

  Forleden så jeg en film på en 7" transportabel dvd player (meget lille skærm skulle jeg hilse at sige og meget tynd lyd)

  Jeg smed et kabel i fra hovedtelefonudgangen og over til mit anlæg og fyrede godt op under EAR 549erne og Duelundhornene med Tannoy 12"

  Efter forskrækkelsen over illusionen havde lagt sig var det en ret fed oplevelse og surrealistisk oplevelse at få det massive voldsomme lydtæppe bag den lille skærm

  Jeg overvejede at klippe små papsilhuetter af menneskeoverkroppe med hoveder på og sætte op så de delvist dækkede bunden af skærmen da det så ville være fuldstændigt som at sidde på 56tyvende række i en stor biograf med god lyd men knap så gode udsigtsforhold

  Så jeg Poul – endnu en gang har den vise og smukke hustru din ret – lyd på skærmen skal der til – navnlig når i er begunstiget med 40 tommer af den.

 2. Hva'e Poul du må da have rigeligt med plads til en lille hjemme-bio med projektor & 100" lærred und so weiter? Eller hvad? Så kan de der JBL'er & Altec'er også blive brugt som de oprindeligt var tænkt. Eller er det blasfemi?

 3. Ja, Kim , et eller andet sted er det vel blasfemi IKKE at bruge dem som tilsigtet, men som ren hifi er god biograflyd bestemt ikke ueffen. Det bedste jeg nogensinde har hørt var iøvrigt et ATC-setup i en mindre biograf i Barnsley House, UK med blot 50 sæder og lydisenkram for en million.
  Der er tydeligvis meget flydende grænser mellem hifi og biograflyd læs: ikke nødvendigvis nogen.
  Lockwood-boxe med Tannoy Gold var forresten ret udbredt også i danske biografer som senere osse (og måske især= Tannoy FSM, som jeg selv har slæbt mange af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.