tirsdag den 28. december 2010

Driveri

 
Posted by Picasa

Billedet i dag er af vores senior-hund, den vidberømte Folmer H. i en overordentlig afslappet hvilestilling. Desværre har den uophørligt kværnende dagligdag siden indfundet sig, og ganske mange af vores kunder har et regnskab at gøre op. Det er så til alt held ikke altid med os men her sidst på året er der altid lige lidt investeringer at foretage, og så drypper det som bekendt på degnen. Og lidt degn er man vel altid og da ganske særligt, hvis det på nogen måde kan betale sig.

Det kan det så heldigvis ganske fint og faktisk så fint, at der er atter et sæt biografhøjttalere på vej til os. Konen ryster på hovedet som koner skalog bør, men i hjertet er denne skribent ganske overtydet om, at hun elsker mig ganske betingelsesløst, inklusive alle disse mindre betydende menneskelige små-defekter. I de kommende dage vil vi forsøge at runde årets udvikling i den hjemlige lydgengivelse lidt op. Vi kan dog allerede nu afsløre måske ikke helt overraskende, at det er blevet HØJERE. Bedre er måske så lige lidt meget sagt, men det var nu osse ret fint til at starte med. Det var i det mindste kolossalt dyrt, og så er det altid så meget vanskeligere at indrømme, at det er noget bras og i den henseende er denne skribent en ganske almindelig såre fejlbarlig mand.

Nu lettes vores arbejde her i finansårets sidste dage ganske betydeligt af, at vi i vores professionelle lydbranche er ret respekterede. Det betyder så ganske overordentligt heldigt og naturligvis ditto overhovedet ikke spor tilfældigt, at vi kan levere hele molevitten. Det er der ikke mange, der kan og færre om overhovedet nogen, der kan gøre det hurtigt og bedre end os. Så langt kan vi vist godt gå uden at overtræde markedsføringsloven og så heller ikke så forfærdeligt meget længere. Nu hjælper det altid kolossalt på branche-omdømme og almen respekt at kunne og ville betale sine regninger og det gør vi så gerne. Ikke meget mindre vigtigt er det dog at optræde professionelt overfor sine trælse og urimelige og inderligt stupide kolleger. Den her sidste noget generelle karakteristik er naturligvis heller ikke noget, vi udbasunerer i noget videre omfang.

For det første er det ikke særligt klogt forretningsmæssigt udover at det heller ikke er generelt korrekt. For det andet må man heller ikke gøre det og begge grunde i rigeligt til hver for sig at "klappe Kaj-kagen i" Nå, nu er den professionelle branche generelt ganske hyggelig og omgængelig og kronisk intrigante personer marginaliseres på passende vis efter fortjeneste. Nå, ikke helt ikke helt altid som et nyligt eksempel har vist såre smerteligt. Nå, fleste stafetløb hører vel op engang og då særligt når stafetten efterhånden lugter lidt betænkeligt.

Helt så professionelt har den almindelige hifibranche vist aldrig været, men alligevel er plejer det at være almindelig fornuft og god branchepraksis ikke at overtræde reglerne. Især da hvis man senere ønsker at handle sammen, alt andet ville være lallende amatøragtigt. Tag for eksempel en nylig diskussion om køb af SME i Danmark. Dette mest hæderkronede engelske mærke indenfor pladespillere og pickuparme har i de senere år ført en lettere hensygnende tilværelse i Danmark hos en dansk enkeltmands-distributørvirksomhed med alt, alt for mange agenturer. Det er trist og derfor har vi selv gjort som sikkert mange andre og blot handlet hos SME i England. Som uden tøven sælger ALLE DERES PRODUKTER i hele verden til hvemsomhelst.

Sådan noget kan vi godt skrive om en dansk distributør, fordi vi ikke selv er i branchen og handler med ham. Nå, det har et nordenfjords-firma i branchen så glemt, og i et nu lidt tilrettet forum-indlæg (der dog stadigvæk refereres længere nede i tråden) udtalte denne, "at det er en skam" dette navngivne firma er distributør. Ja, det er det, men det kan DU ikke sige, Gert og så det forresten fuldstændigt lige meget, hvor sandt det er..

Nu er det så formelt rettet en smule "til"men alligevel fremturer "synderen" her på betænkeligste vis. Han opfordrer nemlig stadigvæk til gerne at henvende sig til ham selv angående SME men forbereder fra starten på, at det nok kan komme til at tage lidt lang tid. Det er vist ikke fuldstændigt fint, det her Nu skal det lige med, at samme nordenfjords-firma handler med en helt parallel produkt-portefølje som den, han formodentligt nu har afskåret sig fra ved sin karakteristik af sin branchekollega.

Derfor er det således næppe fuldstændig reel markedsføring længere at skilte med at kunne sælge det. Nå, men så har han jo såre bekvemt så mange andre varer i butikken. Rent hundeslagsmål simpelthen og mens man sagtens kan forstå desperationen i et hastigt sammenklappende hifi-marked, så giver det altså aldrig rigtigt varmen at pisse i bukserne. Og da slet ikke i sine egne!
Heldigvis er vi selv hellige eller blot klogeligt forsigtige nok til at overholde alle spillereglerne i vores egen branche. Beviset? Alle vil så forfærdeligt gerne handle med os, osse vores direkte lejlighedsvise konkurrenter på installationsmarkedet. Sommetider betaler en vis anstændighed sig og heldigvis for det da!

3 kommentarer:

Blogger Ruben sagde ...

uden at komme ind på alt det andet - så kunne mange af de andre hi-fi "import"enkeltmands firmaer lære en del af Gert

1- han levere altid hurtigt 2- han svarer altid på mails - igen også meget hurtigt - 3 han er serviceminded og hjælpsom også når han ikke behøver at være det

Med andre ord han opfører sig lidt lige som du gør Poul - så jeg kan da godt forstå hans irritation over et importfirma der sænker hastigheden på den service han gerne vil yde

Med andre andre ord er hans firma og dit altså to af de steder jeg oftest henviser folk til

god mellemjul

28. december 2010 kl. 19.08  
Blogger Thomas sagde ...

Øj en dejlig vovse, ham Folmer!

28. december 2010 kl. 22.37  
Blogger Poul M sagde ...

Jamen Gert er da helt sikkert helt fin, han må blot ikke offentligt sige det han gjorde. Det er en helt anden sag bag duggede ruder at fortælle historier om Peter og forsøge at hugge hans agenturer, som han bestemt ikke overhovedet formår at varetage. Selv gik vi hurtigt direkte til USA angående McIntosh-backup af samme grund: Nul svar NUL NUL
Så nej, det er blot det branche-principielle, der er mit ærinde udover at man så nok ikke helt kan frakende Gert et vist motiv i at sælge fra sin egen parallelle portefølje til de potentielle SME-kunder som måtte henvende sig til ham.
Men derfor er vi dybt enige i, at SME fortjener en langt bedre skæbne end blot en blot en parkering men mon ikke langt de fleste SME-varer alligevel altid er solgt direkte fra importøren? Man ser heller ikke rigtigt Gerts produkter annonceret vildt mange steder..Sådan er verden vist bare blevet.

29. december 2010 kl. 09.17  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start