tirsdag den 23. november 2010

Parallelle magt-universer

 
Posted by Picasa

I dag et billede fra vores hjemlige testopstilling. Vi undersøger, hvorvidt de ret voldsomme vibrationer fra store højttalere er hørbare i sensitive mekaniske komponenter. Konklusionen er lidt uklar mest fordi vi ikke har prøvet andre opstillinger og derfor nødvendigvis ikke har nogen pålidelige måleresultater. Vores SME-pladespiller er ret ligeglad, så mon ikke osse det andet er? Vi tester vid

I dag har vi forfærdeligt travlt med et pakke-projekt af de lidt mere omfattende. Det drejer sig om adskillige Opel Omega-læsfulde af ganske lette kasser. Til alt held er de store og regulære og dermed lette at læsse. At de så samtidigt er dyre er en ekstra heldig bonus, som gør læsse-arbejdet om ikke ligefrem lettere, så dog en hel del sjovere. Åh jo, det er såmænd noget så prosaisk som en komplet lydregulerings-installation af et professionelt TV-studie.

Lidt sjovere gør en dansk hifi-producent nu også denne verden. I et web-TV interview fortæller arrangøren af den nyligt afholdte hifi-udstilling i København om, at man/mænd får forøget livskvalitet ved at få nye store højttalere. Det har han helt givet ret i, for hvis en mand har tilstrækkeligt meget hjemlig "power" til at trumfe et par højttalere af en vis størrelse igennem, så har han stadigvæk en lille smule magt tilbage. Ikke meget, hvis man skal tro dette klip, som afbilder en faktisk ikke særligt stor højttaler i et lettere "rund-bu(g)et" noget kvindagtigt design. Vi kan sagtens se det hjemlige kompromis i det her, hvor fruen sammen med veninderne kan sidde og more sig over mandens noget begrænsede udskejelser, som altså er kulmineret med disse højglanspolerede semi-skulpturer. Sandsynligvis det eneste præg inklusive den i samme ombæring ligeledes helt givet kvindagtigt valgte MPV- familiebil med god økonomi, som manden overhovedet har sat på hele husstanden.

Manden her har dog helt givet overordnet ret i, at store højttalere er uløseligt forbundet med bedre livskvalitet for mænd. Få er vel uenige om, at det allermest ur-menneskelige træk hos mænd, som i enhver tidsalder altid har virket tiltrækkende på alle kvinder jo naturligvis har været MAGT. Evolutionsmæssigt har det været uhyre fornuftigt for kvinderne, som på denne oplagte måde har kunnet sikre sig den bedst mulige beskyttelse af deres afkom. Derfor har magtfulde og iøvrigt ikke ellers spor attraktive mænd som skibsrederen og milliardæren Onassis kunnet vralte sig vej gennem talløse kvinder inklusive Maria Callas og ex-fru Kennedy. Man kan vel nok trygt regne med, at det har været ret fedt at have magt med al denne bonus uden at denne skribent dog har særlige personlige erfaringer og hvordan skulle jeg også have det.

Måske lidt paradoksalt virker denne magt IKKE omvendt. Magtfulde kvinder virker ikke det allermindste tiltrækkende på mænd, langt snarere skræmmer det dem væk. Vi taler helt tydeligt om en "en-vejs afrodisikum" Og så er vi tilbage ved højttalerne som middel i kampen for forøget livskvalitet. For selvfølgelig vil konen, der allerede i bedste græske tragedie-stil har "usurperet" magten (det gjorde de meget i i de græske tragedier, slå det evt. op red.) blive pirret af disse ganske vist lidt sølle "pip" af trods fra manden. Hun vil måske i få og små-pirrende øjeblikke kunne huske ham som den mand, som hun oprindeligt giftede sig med. For straks efterfølgende at fjerne hans magt og tilhørende mandighed og dermed hans fortsatte attraktion overfor andre rivaliserende kvinder. En eller anden sociologisk grund må der vel findes for denne tingenes sørgelige tilstand.

Så er det så bare man spørger sig selv, hvorfor man(d) ikke blot tager skridtet fuldt ud og får sig nogen RIGTIGT mandige højttalere. Måske et sæt af drengedrømmenes store Cerwin-Vega højttalere i skrigende imiteret såkaldt "ånde-nød" eller et sæt store firkantede JBL af ældre model som de 4320-monitors, som vi selv har. Hårene tilbage på brystet, I mænd derude, skrig jeres primale parrings-skrig ud over de tilbagetrækkende is-sletter igen. Køb dog en RIGTIG højttaler og vær ikke tilfreds med et LET forbedret livskvalitet, tag dog skridtet fuldt ud.

Nå, måske magtbalancen blot er tippet så meget, at al håb alligevel er ude. I det hele taget er magt og det nødvendigvis forbundne VALG altid noget vanskeligt noget. Begreberne hænger naturligvis uløseligt, fordi hvis man ingen magt har, så har man naturligvis heller ikke noget valg. Hverken til at købe højttalere eller nogetsomhelst andet. Hvis man derimod har masser af magt kan man tilsvarende vælge på alle hylder og det gælder naturligvis også sundhedssystemet. Det betyder naturligvis, at alle, der har råd, selvfølgelig har tegnet en privat sundhedsforsikring, som uden problemer springer alle køer over. Det gælder også de læger, som vi har talt med og det forstår man sagtens. Fordi vi selvfølgelig selv gør det.

Alligevel finder der i tiden en pudsig forplumring af begreberne sted. For eksempel tager naturligvis alle politisk korrekt tænkende mennesker naturlig afstand fra, om det skal være muligt for leverpostejs-hårfarvede danskere at kunne nægte at lade sig behandle af en tilsløret kvindelig læge. Mærkeligt med det hovedtøj, der findes da vist ellers en del indiske læger i Danmark uden at dog ellers turbanen ses ret ofte..? Puha og fø-føj dog! Til gengæld gad vi godt vide, hvordan i alverden det på landets skadestuer og andre akutafdelinger lykkes at overholde forskellige ufravigelige religiøse påbud om, at selv slemt tilskadekomne kvinder ikke må befinde sig sammen med fremmede mænd (og da bare overhovedet ikke afklædt), der godt nok er akut-læger. Man må nok regne med, at der omme bagved et sted står en parallel organisation af kvinder til disse opgaver, for hvordan kan de ellers løses. Visse ting skal vist bare hverken behandles eller omtales. Med mindre altså det er dumme uforstående og totalt racistiske danskere.
Tjah, magt er noget mærkeligt noget ligesom kvindernes derhjemme. Det er ikke nødvendigvis noget, som behøver realiseres, den virker vist nærmest bedst, hvis den bare er der.
Og kendes positivt på, at selv højttalerne derhjemme er runde som konerne selv og så er det forresten ligemeget, om de er ligeså store som konerne (er blevet) Det var så hvad vi havde valgt at bringe om magt, valg og attraktion.

16 kommentarer:

Blogger Unknown sagde ...

Hæng dit rack op på din murvæg frem for at stå gulvet - det må da give lidt.

23. november 2010 kl. 13.34  
Blogger Poul M sagde ...

Måske, gulvet er nu massivt sildeben og elektronikken står på sorbothane fødder, så det går nu OK men næppe helt ideelt . Pladespilleren kan iøvigt fint spille stående på højttaleren, det gjorde en af dem hvor jeg boede tidligere, lidt imponerende

23. november 2010 kl. 15.08  
Blogger Unknown sagde ...

er det O-ringe din SME30 hænger i - og som gør den resistent ?

Fik du lyttet til GATOs forstærker og højtalere nu du var på messen?

23. november 2010 kl. 16.11  
Blogger Unknown sagde ...

Hej Poul,
Ja, verden er svær at begå sig i. Specielt når den officielle fortolkning af vores sprog ikke levner plads til, at man kan udtrykke sin mening om religiøs, menneskefjendtlig kvindeundertrykkelse i det offentlige rum. Gør man det er man nemlig racist, det har Dansk Sprognævn selv besluttet. Personligt har jeg endnu ikke hørt noget om at religiøs overbevisning skulle være genetisk betinget, altså knyttet til hvilken race af menneskeheden man tilhører. Jeg må blot konstatere, at hvis man ønsker at tillægge sig en overbevisning, der er til skade for andre mennesker, eller på anden måde må rangeres som idioti, skal man - ifølge Dansk Sprognævn - blot betegne sin overbevisning "religion". Så kan man gennemføre usmageligheder af Hitlerske dimensioner, og skulle nogen komme for skade at give udtryk for hvad de mener om det, kan de blive dømt for deres "Racistiske" udtalelser.
Nå, imens jeg lige får mit blodtryk ned igen, kan jeg da nævne, at det var hyggeligt at hilse på dig og fruen in persona, og i øvrigt tilføje, at den nyligt afholdte messes bedste lyd kom fra et sæt store JBL-lokummer med store båt-horn og 15-tommer enheder. Glem ALT om Dynaudio!!!
Mvh.

23. november 2010 kl. 16.20  
Blogger Thomas sagde ...

Aagaard, din verden må i sandhed være svær at begå sig i hvis ikke du er i stand til at udtrykke din mening uden at bruge trusler, forhånelse eller nedværdigelse baseret på race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering.

"Liste nul" påstår med jævne mellemrum at den danske racismelovgivning står i vejen for at debattere fx. indvandring. Det siger efter min mening en del om deres intelligens (eller mangel på samme), at de åbenbart føler sig ude af stand til at snakke om diverse emner uden at bruge trusler, forhånelse eller nedværdigelse.

Jeg synes personligt racismeparagraffen burde udvides. Jeg kan ikke se hvorfor det skal være tilladt at sige horrible og ubegrundede ting om fx. rødhårede og irlændere.

Hvad angår læger med hovedbeklædning så har vi frit lægevalg i Danmark og det står dig frit for at afvise behandling af en specifik læge, uanset om det er baseret på hovedbeklædning eller om du bare ikke bryder dig om læger med flyveører eller bogstavet P i fornavnet.

Så drop klynkeriet, der er masser af muligheder for at diskutere hverdagens problemer uden at bruge trusler, hån og fornedrelse.

23. november 2010 kl. 17.26  
Blogger Kim Christensen sagde ...

Ruben:

http://www.sme.ltd.uk/content/Model-302-1314.shtml

"The unique suspension system of the Model 30/2, however has no sonic footprint, it hangs the sub-chassis on ninety-six strands of rubber in the form of forty-eight purpose moulded 'O' rings. An ingenious method of anchorage allows them to be removed or replaced instantly, should this ever be necessary, even while a record is playing!
The illustration shows how this design also places the centre of gravity where it will give natural stability with minimal sensitivity to external influences, contrasted with a conventional arrangement.
Sub-chassis motion is disciplined by four fluid dampers, one in each of the supporting columns. These eliminate overshoot and give almost zero 'Q' recovery, allowing the user to make record and arm placements with total confidence. The isolation needed to prevent acoustic feedback is bridged by the resistive coupling of the damping fluid through which unwanted reacted energy is conducted away to 'ground'."

Kan ske at Poul kan gøre det lidt mere forståeligt? SME 30 - ak ja. Hvem der bare havde råd til sådan en... :-) Jeg har da 4 SME O-ringe herhjemme så det er da en start.

Poul har du målt hvilket lydtryk du når op på når du spiller Ace of Spades på de der søde SCM300 Pro?

23. november 2010 kl. 17.40  
Blogger Poul M sagde ...

Tak til jer, som vi mødte og lad det være næste gang snart. Omkring 110 dB afficerer ikke en SME 30 det mindste, selv ovenpå højttaleren.
Iøvrigt deler jeg ganske vurderingen af Dynaudio og måske osse derfor den udstillede Wilson med sine Dynaudio-enheder ikke rigtigt ringede og vi hurtigt forduftede.

23. november 2010 kl. 18.44  
Blogger Unknown sagde ...

Thomas,
Jeg klynker ikke, men diverse religiøse notabiliteter er blevet ualmindeligt dygtige til at hyle hver gang nogen formaster sig til at beskrive nogle af de fantasifulde varianter af umenneskeligheder, som begås i religionens navn, og måske endda udtrykke den velbegrundede afsky sådanne handlinger fremkalder.
Jeg skal dybt beklage min begrænsede horisont, men det falder mig særdeles svært at beskrive eksempelvis steninger af voldtagne kvinder, samt udtrykke min holdning til dem, uden at anvende betegnelser, der vil kunne tolkes som forhånende, truende eller nedværdigende.
Man vælger ikke sit genetiske eller nationale ophav, men ved at vælge religion, vælger man aktivt at tilslutte sig en overbevisning om, hvordan verden og dermed samfundet bør indrettes. At forbyde en løbende og fri debat om dette, er fuldstændigt på linie med at forbyde politisk debat. Det vil jeg ikke klynke over, men til enhver tid højlydt råbe, skrige og protestere over!
Mvh.

23. november 2010 kl. 19.49  
Blogger Thomas sagde ...

Aagaard, der er ingen der forbyder en løbende og fri debat, kun at debatten bliver ført på forhånende og nedværdigende vis.

23. november 2010 kl. 20.48  
Blogger Unknown sagde ...

Prøv at læse hvad jeg skriver én gang til...
Mvh.

23. november 2010 kl. 21.46  
Blogger Thomas sagde ...

Jamen jeg er helt med på at der er folk der er super nærtagende og kan hyle op over det mest utrolige, de må for min skyld hyle alt det de vil sålænge debatten er sober.

Jeg har ikke kendskab til et eneste tilfælde hvor en person er blevet straffet efter racismeparagraffen for en sober bemærkning. I de domme der er faldet har det altid været et eller andet groft med at hele befolkningsgrupper er blevet kaldt halenegre eller lignende.

23. november 2010 kl. 23.35  
Blogger Ruben sagde ...

mærkeligt at Irma ikke er blevet brændt ned af ortodokse rabbiner nu de formaster sig til at sælge "jødekager" ...

Eller måske er der blot nogle der kan tage det lidt mere roligt end andre

Sober bemærkninger hylder jeg også, men at der er tæskehold klar på kbh's uni hvis nogen skulle finde på at kritiserer Koranen i forbindelse med Islam-studier er da ved gud (vælg selv hvilken eller ingen) også en knægtning af ytringsfriheden - trusler om vold og udstedelser af fatwa'er er lige så klamt som nok Scientology bruger copyright lovgivningen til at beskyttes deres pseudo religion for kritik - om det er penge eller vold er lige fedt

Husk vi har religions frihed (ikke lighed) og at vi bør kunne rumme at alle religioner underkastes en saglig kritik - og det bør alle der ønsker at bo i dette land forstå - på lige fod med at det ikke er skidesmart at forsøge at opføre en pinsemission i Helman provinsen

24. november 2010 kl. 00.26  
Blogger Unknown sagde ...

Bemærk i øvrigt også, hvad der IKKE er omtalt i racismeparagraffen (-eksempelvis politisk tilhørsforhold). Det vil sige, at alle ikke-omtalte emneområder må debatteres uden anden begrænsning end injurielovgivningen - også politisk tilhørsforhold. Dermed er almindelig soberhed juridisk sikret, ganske uproblematisk og uden at stærkt kontroversielle menneskerettighedspolitiske temaer bliver fredet, fordi de kan dækkes ind under etiketten "religion".
Religionen fortjener ikke at indtage en særlig stilling frem for andre emner, ved at være ligestillet med de forhold, man fødes til og nødvendigvis skal leve sit liv med.
Forresten kan man ved nærlæsning af hele racismeparagraffen konstatere, at den også dækker rødhårethed og nationalitet/oprindelse.
Mvh.

24. november 2010 kl. 01.56  
Blogger anders sagde ...

Der er en væsentlig forskel på at kritisere en religion og så lave grove generaliseringer i forhold til dens udøvere. Det sidste dyrker liste O's tillidsfolk desværre i udpræget grad, rascicmeparagraf eller ej. Det tjener ikke andet formål end at grave grøfter - ikke mellem religioner, men mellem mennesker. Og det ene stupide, umenneskelige og nedværdigende forslag vælter jo ud fra deres side. Ind i mellem ækles jeg ved tanken om at V og K i den grad er så forelsket i deres taburetter, at de finder sig i det.

Dansk sprognævn har ikke bestemt noget. De har blot reageret på, at sprog som så meget andet er en dynamisk størrelse, og at betydningen af ord og begreber hele tiden flytter sig, uanset hvad du så end måtte mene om den sag.

I øvrigt en skandale, at vi ikke har religions-LIGHED her i landet. Hvorfor den lutherske kristendom stadig her i år 2010 i den grad skal favoriseres er sgu en skandale.

Måske kan man ikke ryste en SME 30 ved at stille den på toppen af de der kummefrysere, men de ser ellers ud til at kunne levere lydtryk nok til at piske flødeskum, hvis man stillede en skål men 1/4 piskefløde oven på dem...

Ruben, når jøderne ikke brokker sig over ordet "jødekager", så kunne det måske skyldes at der dels er meget lang tradition for at kalde dem det, og at der derfor ikke rigtigt er nogen, som lægger noget særligt i det navn, og så dels det faktum, at jøder ikke føler sig diskrimineret og dårligt behandlet af majoritetsdanmark, på samme måde som mange muslimer gør det. At muslimer er specielt nærtagne i forhold til kristne mener jeg nu ikke. For ikke så forfærdeligt længe siden måtte Kvickly trække et parti sandaler tilbage med et jesus-motiv på sålen: Man kan da ikke have, at folk sådan går og træder på Kristus, næh, nej...

25. november 2010 kl. 08.03  
Blogger Poul M sagde ...

Den mere prosaiske forklaring på, at jøder aldrig har brokket sig over "jødekager" eller over som indtil i min barndoms skoletid at skulle gå i skole om sabbat-lørdagen er, at at Ashkenazi-jødedommen kun har kunnet overleve ved at tilpasse sig betingelsesløst. Det gik næsten i 2 årtusinder.
Jesus-sandalen var vist ikke noget krænkelsesprojekt, blot en kommercielt dødssyg ide, det er osse noget andet.

25. november 2010 kl. 09.50  
Blogger anders sagde ...

Men ikke desto mindre blev folk krænket af sandalerne.
Den jødiske diaspora har ganske rigtigt sat sig sine tydelige spor i religionen.

25. november 2010 kl. 15.49  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start