tirsdag den 27. juli 2010

At leve drengedrømmen ud.

Inden fruen og jeg sætter af sted på cyklen (altså på hver sin) her til morgen for at pleje vores allerede slanke kroppe og nå godt ned i normalvægt-området, lige lidt info om livet her. Allerførst skal vi lige huske at spørge, om der ikke tilfældigvis findes nogen med en stationcar, som skal fra København til Jylland i de nærmeste dage, for så vanker der en dusør. Ovre på øen står der nemlig et par store højttalere, som vi naturligvis slet ikke kan leve uden og som denne skribent attrår med nogenlunde samme intensitet som jeg i ungdommen ønskede mig en Kreidler Florett-raketknallert. Og en en kæmpestor McIntosh-forstærker med de kendte blå "blink-metre", med samme held i alt, alt for mange år. Ikke overraskende prisen taget i betragtning.

Nu var heller ikke alting dengang helt som det så ud. Nok var omtalte Kreidler datidens hurtigste knallert med en logget topfart på noget over 200 km./t., men man var dog loyal nok i reklamerne til at sige, at det var sket på bane og med pace og næppe altså fra en anden Florett. Det betød altsammen ingenting og denne lykke varede så indtil den dag man opdagede, at selv denne supertunede fartdjævel af en knallert faktisk kunne være blevet overhalet med nogen sikkerheds-margin af en simpel cyklist. Verdensrekorden for hastighed på cykel er nemlig intet mindre end 245 km./t. og altså garanteret ikke sat med Kreidler Florett-pace. Sikke dog drømmene ramlede sammen med dén oplysning, at verdens hurtigste cykel var hurtigere end (datidens) hurtigste super-knallert.

Det betød naturligvis altsammen slet ingenting i den datid, der var den eneste eksisterende nutid (eller tid overhovedet) dengang. Ligeså lidt som det betød noget som man stod der og lurede ind af sprækkerne til pigernes omklædningsrum på Endelave Havn hvilken vej deres bryster pegede hen det meste af en menneskealder senere. Hvis de altså havde haft nogen, minderne er noget uklare i den retning, så det har de vel næppe haft. Ikke at det havde gjort nogen særlig forskel, de var alligevel fuldstændigt uopnåelige dengang og selv om det næppe længere er tilfældet, så vil deres mænd helt sikkert "hellere have en mad", som folkeviddet så rammende udtrykker det. Sådan er livet vist bare, først går det opad, hænger ligesom lidt og tænker sig om, og senere går det nedad og bliver så hængende dér.

Som omtalt fornyligt fik vi for et stykke tid siden en McIntosh MC-2600 59 kgs.-effektforstærker på 600 watt, og nu har vi så sjakret os til en ditto MC-2500 med samme kampvægt, dog denne gang med noget mere patetiske 500 watt. Disse forstærkere skal bruges i sommerens store højttalerprojekt med Altec-Lansing "Voice of the Theater"-teaterhorn med nyindkøbte Westrex 10-cellede horn og megamonstermellemtonedrivere. Når jeg får lært at uploade billeder på denne side skal vi nok lade offentligheden følge med i dette ret beset noget komiske projekt. Komisk fordi det næppe nogensinde kommer over eller blot i plan med jord-højden her i området. Det er nemlig helt ubeskriveligt grimt og selv om det spiller langt bedre end forudset (siger fruen med lidt mere behersket entusiasme, forventningerne var næppe direkte astronomisk høje), så har vi dog systemer som spiller bedre. Endnu da, vi har nemlig ikke lavet det sidste "tweak" med et ATC elektronisk delefilter og altså den lille store nye Mac. Til den tid vil begejstringen overhovedet ingen ende tage og det naturligvis uanset hvordan det kommer til at lyde.

Håbet er altid lysegrønt og ligegyldigt hvor det altsammen ender er det altså ganske imponerende at opleve den utrolige realistiske SKALA, som disse truthorn reproducerer. Bas er der ikke alt for meget af og diskant endnu mindre, men det indimellem er godt grænsende til vel i virkeligheden bedre end selve virkeligheden. Som dengang vi i vores drengefantasi digtede bryster på de piger vi belurede. Med bagklogskabens uendelige klarsyn var vi dog undskyld. For det første var der absolut intet andet at glo på derovre på den lille ø (måske en lidt sølle forklaring) og derudover gik vi altså i klasse sammen på Endelave Skole (noget bedre som retfærdiggørelse skulle jeg mene).

Oppe i vores stue har der i den seneste tid indsneget sig en noget uventet gæst, der måske kan vise sig at være permanent. Det drejer sig en meget, meget bred og ganske overordentligt lavstammet skabs-stor højttaler fra denne skribents (og dermed også de tidligere omtalte bade-nymfers) absolutte storhedstid midt i 1970-erne, en Altec Lansing Model 19. Den står der mest fordi den glimrende matcher husets pianette i højden og træsorten, mindre på grund af den fremragende lyd, som er sådan lidt mildt udtrykt i den "let pågående ende". Lyden er dog alligevel acceptabel siger fruen og det er ingen ringe ros fra den kant udover at den ikke kan appelleres til nogen højere instans og derudover plejer at være ganske korrekt. Måske hun bare er ved at blive sjæle-blød i nogenlunde samme tempo som resten af kroppen hærdes af daglige lange cykelture. Der er jo en vis balance i alting som allerede den oldgræske filosof Herakleitos sagde det, godt nok lidt anderledes, denne forgænger for opdagelsen af betydningen af "forbundne kar". Udover at han vel selv betragtede sig som old-græker og da givetvis slet ikke dengang han var yngre.

Nok snak for i dag. Vi vil lige citere den absolut mest grinagtige bemærkning vi har oplevet her i vores ferie og den er fra Nerds. dk og tilskrives en vis "Chr. R." I På dette forum beder denne glade fætter om måske i længere tid (måned/måneder) at låne en forstærker, mens hans egen er til service og altså AF HELT TILFÆLDIGE MENNESKER Allerede det er vel noget komisk, for ethvert rimeligt serviceværksted ville vel med sådanne store reparationsregninger blinkende lokkende forude gerne låne en uspecificeret forstærker ud i mellemtiden. Det ville vi selv så det ville alle følgeligt nok, det plejer at være den sandsynligste statistiske sammenhæng.

Og SÅ kommer "killer"-bemærkningen fra vor ven Chr. R., som får al debat og almindelig hjælpsomhed med hensyn til muligt forstærkerudlån til øjeblikkeligt at klappe i med samme hastighed som en kammusling, hør blot: "Ja, jeg (altså Chr. R. red.) har ikke tiden til at køre alt for langt, så derfor skulle forstærkeren gerne befinde sig i eller tæt på Storkøbenhavn." Den eneste grund til at han ikke nævner gadenavnet er givetvis den hysteriske angst for at få besøg. Ikke af tyveknægte, i det hele taget naturligvis. Anden forklaring gives ikke i lyset af den stejlt styrtende tyve-tækkelighed af hifi. På grund af den totale overbefolkning af lamme tåber indenfor interessen.
Ak ja, vi vidste godt, at der var et betydeligt element af almindelig virkeligsflugt i hifi, men mage til mageløs stupiditet skal vi dog heldigvis endnu lede lidt efter, men mon ikke det kommer?. Når det efterhånden er ved at blive sådan, at alene afstanden ud til lokummet er ved at blive lige det længste fordi man sidder og drømmer om, at en eller anden vidtfremmed kommer og afleverer en låneforstærker. Heldigvis er verden dog endnu sådan, at man bliver nødt til at gøre en lille smule selv. Ikke at det formentligt har gjort nogen forskel for vor ven her, som garanteret ingenting har fattet. Heller ikke hvorfor vores citat i dag afsluttede denne "tråd" endegyldigt.
Kommer der ikke snart nogen og forærer mig en McIntosh mere, det ville være rart, ja ligefrem naturligt og passende. Så meget for drengedrømme og andre dumme drømme.

Etiketter:

7 kommentarer:

Blogger Unknown sagde ...

Jeg tror såment at Chr.R. gerne ville have at folk spurgte ham hvilken superforstærker han skulle have til service, så han stolt kunne fortælle en masse om den.

Ja det er dybt dybt komisk at lave sådan et indlæg, men det giver da lidt afveksling på en HIFIside der egentlig kun handler om hvilken musik folk hører, hvilke film de ser og mobiltelefoner.

Jo han er sjov den kære Chr.R..... Han bad jo også moderatorerne om at udelukke diverse folk så der kun var seriøse indlæg fremover.... Jo jo, sikke seriøst det er blevet på "Nerds" siden Chr.R. (The wannabe-moderator) er begyndt på de seriøse indlæg..... Som f.eks en tråd om en LÅNEFORSTÆRKER.

Ja nu kan min mave altså ikke mere, så jeg venter med at skrive resten til senere.

27. juli 2010 kl. 13.51  
Blogger Poul M sagde ...

Og i denne sjove verden har Chr. R. ligefrem taget til genmæle og det er faktisk næsten sjovere endnu. Med en bemærkning om, at denne skribent nok har en kortere arbejdstid end stakkels overarbejdede Chr. R. (som derfor bestemt ikke kunne afsætte tid til at hente sin egen låneforstærker), er vi i vægtklassen for tunge vitser.
For hvorfor i Himlens navn sidder manden dog så og spilder sin tid så totalt med at læse vores ydmyge frembringelser???!!? når han nu ikke havde tid til at gøre det nødvendige. Og ellers får vi hatten (attet cit. Nerds.dk:"Denne gang med en kommentar omkrig mit her noget specielle ønske. Da du HELT sikkert ikke kender baggrunden for min ønske, så burde du jo nok (igen) undlade at kommentere på noget som du intet fattet." Når nu manden ikke skriver her, som han kunne, tjener det vel sandheden og retten at citere.
Jamen kære Chr. R., hvor specielt er der dog nogen grund til at kende BAGGRUNDEN for at låne en forstærker. Livet er godt nol ligelidt mere kompliceret end det måske lige ser ud...
At høre musik er tydeligvis noget pudsigt noget...

27. juli 2010 kl. 15.09  
Blogger anders sagde ...

Ikke for at underkende dit valg af tema, men der er faktisk andre pussigheder, som fortjener mere opmærksomhed end hans låneforstærker, se f.eks. http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=84417&PN=1

Her er en fyr, som ikke tøver med at anbefale en at købe nogle kabler, som er dyrere end mandens højttalere, til at forbinde en skide computer til hans forstærker!

27. juli 2010 kl. 17.51  
Blogger Poul M sagde ...

Ups, jeg må have arbejdet for meget (ikke så meget som Chr. R. naturligvis men tydeligvis mere end jeg plejer), den havde jeg ikke set. Jeg nærstuderer lige lidt og så måske...

27. juli 2010 kl. 19.25  
Blogger Poul M sagde ...

Og linket virker ikke, hvad hedder tråden?

28. juli 2010 kl. 09.09  
Blogger Unknown sagde ...

http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=84417&PN=1

Tråden hedder: Signalkabel, billig vs. dyr
Og ligger under: Tilbehør/tweaks

28. juli 2010 kl. 12.53  
Blogger Unknown sagde ...

Det er jo forresten ikke svært at se at Chr.R havde fantastisk ret mht NERDS.DK
Han fik sin vilje mht at skubbe diverse brugere ud og nægte dem adgang og nu er han næsten bossen på NERDS.
Han er i hvert fald bossen af brugerne, for han er dybest set den eneste der er online på siden, på nær Kim Olsen og Raskolnikov.
I øvrigt må det at være moderator på NERDS og at være arbejdsløs næsten være det samme :-D
Jojo, den kære Chr.R´s idéer til at få en side som NERDS til at køre, er lige så gode som hans indlæg..... Som f.eks nævnte LÅNE-FORSTÆRKER... hehe

31. juli 2010 kl. 21.53  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start