fredag den 11. juni 2010

"The Red-headed League"

Selv de ikke videre belæste kan have stiftet bekendtskab med dagens litterære overskrift. Det skyldes sandsynligvis ikke, at ret mange har læst denne novelle, som det er titlen på, men nok mest, fordi det har været i fjernsynet. Vi siger med vilje "fjernsyn", fordi der ved 1. gennemspilning for en del danskere (ikke de fleste, selv om mange vel tror det) kun var én TV-kanal. og dengang hed det altså "fjernsyn", et herligt ikke særligt gammelt dansk ord, som sikkert nærmest ingen vel længere kan huske var et rigtigt kunstigt udtryk, som faktisk blev til ved en folkelig AFSTEMNING. Begrebet var dengang i direkte konkurrence med andre underlige udtryk som for eksempel nr. 2 i afstemningen" kikke-lytning" Det var vist bare dengang og nu er det alligevel ligemeget som det allermeste andet.

Nå, for at blive tilbage ved dengang, den allestedsnærværende radiovært Arne "Myggen" Hansen endnu betjente Neumann-mikrofonen i programmet "Hvornår var det nu det var" og Otto Leisner fremsagde de berømte ord "På med pilen, Palle!" i et af alle tiders mest kiksede TV-koncepter "Den Gyldne Pil" (eddermaeme en griner med sine monumentalt skævt-skydende apparater a la Tivoli Frihedens "riggede" skydetelt), så gik filmatiseringen for TV af "The Red-headed League" i slutningen af 70-erne. Udover at den har været genudsendt adskillige gange, for eksempel går den ligefrem for tiden. Det må der være en grund til, og det er der naturligvis osse.

Denne TV-serie er nemlig skidegod, godt instrueret og spillet og med overbevisende kulisser af den klassiske TV-studieslags. Det sidste vil altså sige det absolut modsatte men det betyder blot ingenting. Åh jo, vi taler om den udødelige geniale privatdetektiv Sherlock Holmes, skabt af den ikke meget mindre geniale læge Arthur Conan Doyle. En af hans noveller bærer overskriften i dag som titel, og det kommer unægteligt i hu i dag efter at have oplevet et referat fra gårsdagens byrådsmøde. Som bekendt beskriver Conan Doyle i novellen en helt usædvanlig organisation, som kun ansætter rødhårede. Det er der en grund til, blot en helt, helt anden og langt mere skurkagtig og det skulle der osse være. trods alt udkom alle Conan Doyles historier som uge-føljetoner i et samtidigt tegneserie-lignende magasin, "The Strand Magazine" og skurke SKULLE der til for at holde interessen fangen uge efter uge.

Helt så skurkagtig er Århus Kommune naturligvis ikke, men alligevel kan man nu godt trække ret parallelt på smilebåndet ligesom man kunne få lidt sympati for den naive rødhårede hovedperson hos Conan Doyle. På mødet i går blev der nemlig fremlagt et forslag om at bygge et kollegium kun for studerende mødre. Om de nødvendigvis skulle være rødhårede ved vi ikke og det er osse sagen uvedkommende. Ligeså uvedkommende som hele dette grinagtige forslag, for sådan noget må man naturligvis slet ikke. Det er overhovedet ikke muligt at for-fordele nogen ved udlejning, ihvertfald ikke officielt og slet, slet ikke rent kommunalt. Noget uforståeligt blev forslaget sendt tilbage til Teknisk Afdeling og det er næsten det allersjoveste af det hele, for hvad i alverden skulle det dog ændre. Man må STADIGVÆK ikke for-fordele og derfor har ideen fra starten været stendød. Nå, det opdager de vel engang, ikke underligt der hersker en vis travlhed, når de skal beskæftige sig med allerede forlængst dødfødte og ulovlige forslag.

Ellers har vi i forbindelse med gårsdagens tekst fået lidt sikkert ufrivillig ros fra en af nettets mest ihærdige kombattanter. Sådanne kendetegnes altid af diverse dobbelt-profiler, måske de blot har flere gange-dobbelt så meget at sige som alle andre? Selv har vi kun en enkelt og der er endda både navn og adresse på, men så enkel er verden derude jo sjældent og aldrig i den mere fiktive del af hifi-verdenen.

Tilbage til vor ven Diamagnetic/Smølf og så sikkert videre, som kommer med denne sikkert uhyre velmente karakteristik af denne ellers med nogen ret ydmyge skribent: "Han har bare hørt for lidt grej. (og red.)Han er bare ufattelig uvidende ham Poul. Dum vil jeg ikke anklage ham for at være. Desuden er han fuld af løgn når han påstår det tager 55 sekunder at montere 2 Neutrik stik." Nu er det svært at tage til særligt genmæle mod en påstand om at man har hørt FOR LIDT GREJ, for det er vel vanskeligt at helt at argumentere mod en påstand, som ikke har nogen modsat form. For så vidt altså som udtrykket "hørt for meget" vel ikke er såkaldt "transitivt" med efterfølgende "grej"?

Nok sproglige finurligheder for i dag, hvor vi i stedet vil vælge at sole os i Smølfs ros om, at jeg ikke er "dum" Nårh, lidt dum er man vel altid når man forsøger at blande sig i en sag, som man ingen muligheder har for at vinde eller blot ændre afgørende. Det sværeste i denne sag om Vipera-kablerne er vel i virkeligheden også at forstå, at nogen gider hidse sig op over kvaliteten af et produkt, som vores regnestykke i går jo endegyldigt demonstrerede INGEN entusiast alligevel overhovedet ville købe. ALDRIG NOGENSINDE til den ALT, ALT for LAVE pris.

Derimod skal vi da lige korrekse vor nye fan Smølf her lidt i den knapt så rosende beskrivelse af denne skribents lodde-færdigheder. Efter i over 20 år at have betjent loddekolben i fuld offentlighed mens kunden kikkede (efterhånden som årene gik ligefrem måbende), blev jeg faktisk ganske hurtig og det sådan lidt beskedent udtrykt. En vis berettiget ubeskedenhed skal der vel osse rent undtagelsesvist være plads til eller hvad? I dette permanente "offentlige lys" blev det lidt af en sport at minimere bevægelserne ved lodning til ren håndleds-rotation og jo, jeg kan SAGTENS lave et XLR kabel incl. afisolering, fortinning og "the full monty" på 55 sekunder. Det er der simpelthen mange tusind vidner på gennem årene. Vær en smule forsigtig med at slutte, at fordi DU ikke kan, så kan INGEN.
JEG kan godt og jeg kan sagtens hyggesnakke imens! Den omvendte slutning cit. The Beatles "Nothing you can do that can´t be done" er vist bare væsentligt mere langtids-holdbar!
Det er egentligt lidt underligt, at når vi lige i dette tilfælde taler om at SE og dermed VIDE at noget altså er rigtigt, så kan Smølf og andre HØRE ALT uden nogensinde at være villige til at BEVISE det ved den nødvendige blindtest. Sjov verden, den her fjollede fiktive én!

Etiketter:

6 kommentarer:

Blogger Torben sagde ...

Ved blindtest tester du din akustiske hukommelse og ikke om du kan hører forskel.

11. juni 2010 kl. 15.05  
Blogger Poul M sagde ...

Enhver blindtest forudsætter vel at man har en akustisk hukommelse, der er længere end en akvariefisks almindelige hukommelse og at man heller ikke er død i mellemtiden.
Hvis man accepterer disse forudsætninger og et par mulige andre jeg ikke lige kan komme på må man vel sige, at jo, man tester om man kan høre forskel. Det ene er blot en fysiologisk forudsætning for det andet.
Derudover er der mange andre vægtige filosofiske indvendinger som for eksempel om den fysiske verden overhovedet eksisterer eller bevæger sig i kvantespring men det er noget ganske meget andet.

11. juni 2010 kl. 15.35  
Blogger Poul M sagde ...

Nu har der et stykke tid været en voksende interesse for såkaldt "kontra-faktuel historieskrivning" i stil med "hvad nu hvis Napoleons tropper havde haft rustne søm med til at til-spigre Wellingtons kanoner da de kortvarigt erobrede dem under slaget ved Waterloo?" osv. Som udgangspunkt er sådanne diskussioner interessante mest derved, at de tager udgangspunkt i en objektivt anderledes virkelighed.
Lidt anderledes med vor ven Smølf, som fortsat betvivler denne skribents evner som expres-lodder. Det burde ellers være ganske nemt at efterprøve. Han er dog fremkommet med en vægtig indvending mod vores påstand om de 55 sekunder for et XLR-kabel:
"Så er der dælenme noget for og efter montage der ikke er indregnet." Ja, hvis man inddrager indkøb af værktøj, strøm og lys og et arbejdsbord og stol, så ja. Ellers er det HELT ligetil.

Et om muligt endnu mere tåbeligt indlæg mod en kendsgerning konstateret af tusinder står pseudonymet 3DX for:
"skal lige se om vi ikke har en lodedame ud hos os der er hurtigere!!! bare lige for at nå helt i mål"
Nej,, 3DX, hun er ikke hurtigere til den her specialdisciplin for at være en supereffektiv loddemontør i industrien har INTET at gøre med den her specialdisciplin. Hvis der havde været så få udfordringer i hendes hverdag at hun var blevet så specialiseret med konstant gentaget bagatelarbejde som det jeg laver jo teknisk er, så ville hun være blevet sindssyg. Udover at dette manuelle arbejde forlængst ville være flyttet til Østen.
Så nej, se du bare videre. Og stadigvæk, det hele drejede sig om at sige, at arbejdskraftindholdet i et skidedyrt hifi-kabel er ganske uhyre tæt på 0. Her og alle andre steder.

12. juni 2010 kl. 14.33  
Blogger czn sagde ...

Nu må galskaben stoppe!!!

http://nerds.dk/?page=visnyhed&id=1182

Dette kabel er angiveligt i stand til at overføre bits med en præcision, verden ikke kender mage til. Fordi vi ved jo alle, at når det kommer til USB-audio, så står og falder både klangfarve, soundstage, prescence, dybdevirkning og en hel masse andet, med om der sker onde ting inden i ledningen, med de bits, som helst ikke må blive beskadigede.

-Og det værste er: de er møgbesværlige at lodde.

Men hvorfor skulle man da ikke også eje en ledning med usb-stik på, der koster små 300 kr?

Skulle man blive træt af det hele er den jo, med sin ekstra kraftige skærmning, givetvis også stærk nok til at man kan hænge sig i den.

12. juni 2010 kl. 16.21  
Blogger Unknown sagde ...

Galskaben stopper vel aldrig, hverken i denne branche eller indenfor andre brancher, hvor pseudo videnskab har overtaget rigtig videnskab og almindelig sund fornuft.

Vedrørende de 55 sekunder kan jeg ikke udtale mig skråsikkert. Da Poul “lavede” (andre “producenter” vil vel bruge ordet udviklede) mine kabler, gik det dog ganske stærkt, måske mest fordi tiden går alt for hurtigt i selskab med interessante mennesker.

Under alle omstændigheder er mine kabler, som nu benyttes mellem min POP Pulse og mine aktive højttalere, hverken bedre eller værre end mine gamle hundedyre (pris er faktor 100, hvis længden tages i betragning) TaraLabs. Det vil sige at “Pouls kabler” nu nok er uendeligt meget bedre, idet længden på dem gør, at der rent faktisk kan skabes en elektrisk forbindelse mellem kilden og højttalerne i disses ideelle position i mit lytterum.

Det eneste positive der kan siges om de Eksorbitante priser på kabler til de “frelste” er vel, at der forhåbentlig et eller andet sted i kæden betales moms af galskaben og at det dermed kommer alle os andre til gode i den ene aller anden form (man får en gratis kilde til underholdning samt et væsentligt bidrag til den helt store fælles pengekasse).

12. juni 2010 kl. 19.36  
Blogger Unknown sagde ...

czn sagde ...
Nu må galskaben stoppe!!!

http://nerds.dk/?page=visnyhed&id=1182

_______________________________________

Dem der vil snydes, bliver snydt

Og vil folk (firmaer) lave penge og tage den bagerste på folk, så skyer de ingen midler.

Dagens danmark for flertallet :-D

13. juni 2010 kl. 02.56  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start