torsdag den 27. maj 2010

"Får til kanten"

Facebook er en fantastisk opfindelse, og der findes tydeligvis ingen grænser for den menneskelige galskab. Ikke at man heller inden opfindelsen af Facebook på nogen mulig måde ville have kunnet være i tvivl, symptomerne er blot i dagligdagen så meget tydeligere. Af en god gammel og ellers periodisk ganske fornuftig veninde er vi blevet inviteret med i den gruppe, som dagens overskrift tager inspiration fra, og det er da ganske ærefuldt. Hvad det lige præcis går ud på er ikke helt indlysende for vankundige mennesker som denne skribent, men det er vist noget med, at den nære verden bedst frelses ved at lukke får ud. Det skulle på en eller anden forunderligt tilfældig måde være utroligt ideelt og ganske gunstigt for bevarelsen af den oprindelige danske natur deroppe i det af de fjernere hjørner af Danmark ud mod Vesterhavet.

Det forekommer muligvis andre end denne skribent en smule underligt, at dette ubegavede dyr, som jo ellers ikke akkurat hører med til den oprindelige danske fauna, skulle være det universalmiddel, som kan bevare naturen uberørt. Nå, konen deroppe på Lemvig-kanten er oprindelig dyrlæge, så hun ved vel noget, som denne skribent ikke gør. Eller rettere, det må vi da håbe, for helt overbevisende virker dette "salgs-prospekt" ikke ligefrem. Mon ikke bare der er tale om et af de tidlige stadier af den gode gamle fåre-sygdom "scrapie" på tværs af arterne, den oprindelige europæiske baggrund for sidste århundredes hysteri om "kogalskab" med "opdagelsen" af de såkaldte "prioner" Som i mellemtiden muligvis er blevet "af-opdaget", det har vi faktisk ikke fulgt med i. Dertil var datidens videnskabelige forklaringer simpelthen for lamme. For nu at afslutte i fåre-verdenen helt derude på kanten! Af al rimelig fornuft, og hvor bliver gederne af. De er jo godt nok lidt hårde ved visse jordtyper men vel ikke meget mere miljø-ødelæggende end alle de dumme får, som altid efterlader noget, der ligner en traditionel engelsk velplejet græsplæne som dén i "Asterix og Briterne"..

Nej, i det hele taget fatter vi ingenting af ret meget i disse dage. For eksempel ikke, hvorfor der er ophobet en så kolossal bunke arbejde, og hvorfor det er så skidesvært at rulle rundt på kontorstolen her i vores firma-hule. Fruen ville nok sige, at det var fordi der stod så mange store klassiske højttaler-sæt, og overfladisk betragtet ville hun naturligvis have ret. Vi retter lige: Hun har ALTID ret, hun kunne jo kikke med og selv om det er højsæson for selvmord i Danmark i denne tid (en disciplin, hvor Danmark stadigvæk hævder sig numerisk fremragende i verden, heja, blot underligt, at danskerne altid i officielle undersøgelser siger, at de er verdens lykkeligste) så er jeg ellers ret tilfreds med alting.
Det ændrer dog ikke meget ved, at det er tykke bunker af halvfabrikata-kabler, og alskens bunker af papkasser og andet isenkram, som ligger rundt omkring. Det bliver de så til alt held ikke ved med, men om det bliver meget bedre i de allernærmeste dage er tvivlsomt. Desværre og meget heldigvis!

Ellers ser vi kun lidt TV for tiden, DR´s dækning af regeringens finansplan er simpelthen for dum at se på. For eksempel var TV-Avisens første naturlige reaktion i går i forbindelse med medieforliget naturligvis at interviewe den socialdemokratiske medie-ordfører, bulbideren Mogens Jensen. Ikke fuldstændigt overraskende mente vor ven Mogens, at regeringens medieudspil ville udslette kvalitet indenfor TV og vistnok osse banke den danske kultur tilbage til dengang fårene herskede enevældigt ved den jydske vestkyst. Hvornår det så iøvrigt var, jeg mener ikke at man har fundet særligt mange fårehoveder i køkkenmøddingerne oppe i det nærtliggende Ertebølle...? Hvad er det lige andet end sønderlemmende kritik man kan forvente fra oppositionen til en siddende regering. Lærte I aldrig noget på Journalisthøjskolen efter dette jammerlige indslag efterfulgt en en kavalkade af tåberligheder tilsyneladende uden ende. Nå. klokken blev heldigvis 20.00 og så gik det over igen. Hvis DET HER er det, I kalder kvalitets-TV, i public service-regi, så får I eddermaeme problemer. Ikke med at gøre det bedre, nej udelukkende ringere. Ren Foxtel-TV på automatpilot.

På næsten samme måde så jeg i går morges en anden tilsyneladende solstrålehistorie fra et dansk udkantsområde. Der var historien, at der sandelig var "grøde i den" derude, for i et helt, helt ægte "human interest"-interview i en børnehave skildrede man en spændende situation, nemlig tvillinger. Nu er det ikke ret svært at få tvillinger, ikke hvis man er et får, som for det meste får det. Til gengæld mente journalisterne så her, at det var en god menneskelig beretning om det muntre (og altså osse åbenbart lidt "lystne liv på landet", at der pludselig var sket en eksplosion i tvillinge-bestanden til op mod 20 % af ungerne. Det kunne det osse have været hvis det ikke havde været løgn og det er de fleste alt for gode historier altid.
Ak ja, forklaringen er jo nok en helt anden og langt mere prosaisk. Nemlig at der åbenbart i området har været flere kvinder, som her blevet befrugtet kunstigt. Måske mens manden var ude at se til fårene eller hvad han nu har lavet og med hvem hm. vi skulle vist ikke have set "Brokeback Mountain".. Ved kunstig befrugtning ved den gængse fremgangsmåde er sandsynligheden for tvillinger ganske simpelthen KOLOSSALT STOR. Fordi man rent rutinemæssigt oftest for en sikkerheds skyld sætter 2 æg op i kvinden. En solstrålehistorie? Overhovedet ikke, vist mere et tegn på, at de pæneste piger forlængst er flyttet til storbyen og at de tilbageværende mænd ikke fuldstændigt frådende af lyst kaster sig over de færre tilbageværende kvinder. Det er en prosaisk kendsgerning, at det IKKE er de pæneste piger, som bliver tilbage.
Nå, de fik unger endda. Udover at vi godt vil vædde på, at tvillingehyppigheden deroppe helt sikkert ikke har toppet endnu! Noget fremad går det da, sommetider helt ud til kanten, til alle de andre får.

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start