fredag den 28. maj 2010

Dagens racistisk/tvivlsomme vits

I går var vi slemt fristede til at videregive nedenstående vits, men fandt det noget upassende. Det er det givetvis stadigvæk, men i det mindste bringes den ikke i dag i direkte sammenhæng med omtalen af forlængst forsvundne gamle veninder og alle hentydninger til diverse alternative seksualitetsformer ude ved den yderste vestjydske kyst er naturligvis tilfældige. I et eller andet omfang.
Vitsen har alt det, som gør vittigheder RIGTIGT gode. Den er både sjofel, diskriminerende og delvist groft-racistisk, kort sagt ren "gefundenes Fressen" for ethvert politisk-godgørende organ. Den er dog tydeligvis kommet under bagatelgrænsen, fordi begge involverede parter er hvide grænsende til det egentligt blege. Så bleg som man kan blive, når langt hovedparten af landenes befolkninger er efterkommere af meget nylige indvandrere fra England og Irland. Den er lidt grovere end selv mester-oversættern af tegneserien "Lucky Luke", Tonny Lützer, nok ville have formuleret det i selv de mere frigjorte halvfjerdsere, men næppe forfærdeligt meget.

Og så måske alligevel ganske lidt. Gårsdagens tekst omtalkte bl. a. forskellige vestjydske idealisters kamp for den nye pressions-gruppe "Får til Kanten" Vi forstod ikke i går helt, hvad det gik ud på og selv en relativt god nats søvn har ikke gjort os spor klogere. Vi kunne dengang og kan kan stadigvæk i dag kun se ét formål med disse får derude på kanten.
Lige en tilføjelse inden vi selv hopper ud over kanten: Australiere og newzealændere har et traditionelt ret godmodigt fjendskab som alle nationer vel kun kan have det når de udelukkende har været i krig MED hinanden, aldrig IMOD. Australierne betragter naboerne længere ude i Sydhavet som dumme og enfoldelige men så dumme er de tydeligvis ikke. Enter vitsen "får til Kanten":
"Why do the kiwis (nz-erne red.) like to shag their sheep on the edge of a cliff? Because they push back so nicely!"
Det var så den relaativt uskyldige "hate-speech" vi havde valgt at viderebringe i dag. Da den ikke involverer mellemøstlige trossamfund blot det allermindste forventer vi ikke videre problemer. Selv om man jo altså holder får mange steder hm. måske vi skulle træde lidt forsigtigt..
Nej, jeg skulle aldrig have set den skide film "Brokeback Mountain", der sker alt for meget klamt og slibrigt derude på landet, når de smukke kvinder er enten væk eller udenfor rækkevidde. Det er vel det samme i virkeligheden? Og al den efterfølgende kunstige befrugtning med efterfølgende tvillinge-boom. I morgen vil vi hvis modet ellers ikke svigter viderebringe endnu en sublim fåre-vits, som involverer både neger-høvdinger og hvide missionærer. Til gengæld vil vi love, at vi kommer lidt længere væk fra "Får på Kanten", ikke at forskellen er stor..

Etiketter:

6 kommentarer:

Blogger Ruben sagde ...

man behøver ikke at ordne dem ved en klippeafsats - hvis bare man har et par gode gummistøvler på hvor der er plads til fårets bagben løber de ingen vegne ...

28. maj 2010 kl. 14.41  
Blogger Poul M sagde ...

Hm. jeg vidste slet ikke du osse var fra landet, Ruben, du forekommer ellers som en pæn intellektuel byboer...?

28. maj 2010 kl. 16.06  
Blogger anders sagde ...

"Do you know the god damn' best way to get a nigger down from a tree? CUT THE ROPE!" - bare for at blive i den rascistiske afdeling...

28. maj 2010 kl. 18.22  
Blogger Ruben sagde ...

den er jo sådan set kun racistisk og ikke særlig sjov anders

29. maj 2010 kl. 12.16  
Blogger Jesper sagde ...

Hvorfor ikke en mere uskyldig sexistisk?
Hvorfor tager det længere tid at bygge en snekvinde end end en snemand?
På snemanden skal man ikke bruge tid på at udhule hovedet.

29. maj 2010 kl. 12.56  
Blogger anders sagde ...

Tjae, Ruben, det var en amerikansk marinesoldat der en gang fortalte mig den engang inde på Montmatre i en brandert, og jeg havde også lidt svært ved at finde en grinmasse der ku' passe.

30. maj 2010 kl. 18.21  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start