søndag den 21. marts 2010

Bemærkelsesværdigt tåbeligt!

Senere i dag vil vi forsøge at finde tid til lidt intelligente kommentarer til tidens ting og andet. I mellemtiden skal vi lige kort henvise til et spørgsmål, som en tidligere nævnt hifi-entusiast, Jeppe "Virious" har fremsat på hifi4all. Denne særmelding skyldes, at det virkeligt er helt bemærkelsesværdigt dumt og derudover fluks vil ødelægge hans fine Lowther-højttalerenheder. Bestemt ikke meget mindre bemærkelsesværdigt er det, at ingen læsere særligt tydeligt advarer mod dette oplagte mord. På en højttalerenhed, som KUN kan bruges i horn. ALDRIG NOGENSINDE noget andet.

Hele miseren i at bruge denne fine (men uvægerligt noget fælt lydende/vildt opbrydende enhed) i den åbne-baffel konstruktion, som fjolset Virious foreslår, er at enheden dermed mister AL AKUSTISK DÆMPNING. Det er et helt afgørende problem, da enhedens maximale udsving simpelthen er HELT LATTERLIGE PLUS/MINUS SØLLE 1 MM.! Hvorfor i Himlens navn ingen kan huske det er spændende, det har nemlig altid været sådan.

Ikke meget mindre bemærkelsesværdigt er Virious` begrundelse for at overveje denne indlysende idiotiske åben-baffel kostruktion, der for ikke-kendere simpelthen er en placering på en plan plade i helt fri luft. Han vil nemlig prøve noget nyt! Jamen Jeppe, så køb dog noget andet eller tænk dig om eller find nogle mere intelligente rådgivere. Det her kommer aldrig til at gå, aldrig nogensinde, og det kan enhver idiot sige sig selv. Selv undertegnede, og det siger dog noget.

Teknik for begyndere/absolut klasseficerede TYPE A-tåber: En enhed til tilnærmet bredbånds-anvendelse på en åben baffel SKAL have:
1. En vis betydelig slaglængde
2. En betydelig belastbarhed.
3. En betydelig MEKANISK dæmpning.
Andre faktorer kan varieres, disse 3 punkter er uomgængelige. Lowther scorer et ABSOLUT 0 på denne basale krav-liste. Som hjælpeløse Virious selv ellers skriver:
"Har set flere benytte Lowthere i OBs, så det må da kunne lade sig gøre - eller?"
NEJ, det kan det ikke, man kan ligeså godt ødelægge dem først som sidst, de kan forresten ødelægges ved blot at kikke på dem med et fast, vedholdende blik..
Og så lige det allersidste citat fra den vordende selvbygger Jeppe Virious:
"Jeg har prøvet den i adskillige horn - og det sidste horn var ganske fremragende, men nu skal der prøves lidt nyt." Jamen hvorfor dog så fumle så hjernelamt videre når det nu ligefrem allerede virker fremragende? Ak ja, en lettere syg verden, den her! Som det hed i DR engang for en menneskealder siden: "Hold nu kæft og spil en plade" Det vil vi så gøre.
Slut for i formiddag.

Lille eftermiddags-update: Vor ven Jeppe har brugt dette udmærkede citat om os. Vi bliver nok nødt til at indkalde lidt hjælp for at dechiffrere det, for vi fatter ikke ganske relevansen:
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people." Vr det ikke ideen om åben baffel/friluftsmontering vi fedtede lidt med?
Nå, følgende "guldkorn" burde også lige komme med som post scriptum herfra i dag. Jeppe stiller nemlig også "ud i luften" dette ret let-besvarlige spørgsmål:
" Har højden på baflen nogen betydning, eller er det udelukkende bredden?"
JA, det har den, lydbølger udbreder sig altså ganske symmetrisk som en sten i en stille skovsø, blot lige med den ekstra dimension. Derfor hjælper det selvfølgelig ikke en disse at lave bafflen 40 km. bred og 40 cm. høj.
Det var så det eneste eksempel vi lige kunne finde på, hvor (ét) "great mind discuss ideas"...Hvis der altså havde været brug for det, mindre gør det sagtens i denne matematisk ikke vanvittigt krævende sammenhæng.

46 kommentarer:

Blogger Jeppe / Virious sagde ...

Kære Poul

Jeg vil gerne takke dig for, at man altid kan få hjælp hos dig, når man er "ude og skide".

Du har så evig ret, Poul! *HOST*

21. marts 2010 kl. 14.27  
Blogger levesen sagde ...

Faktisk må man da sige at Poul faktisk er ret flink. Han fortæller dig at det du vil gøre er galt, han siger du vil få dårlige oplevelser med det og begrunder det. Det kaldes erfaringer som er noget vi allesammen har brug for at få også fra andre, så vi ikke dummer os med noget andre har betalt lærepengene for.

Jeg synes du skulle være en mand og sige tak for advarslerne og så gøre honnør. Har man dummet sig så har man dummet sig og så tager man det knald og færdig med det.

21. marts 2010 kl. 15.12  
Blogger Poul M sagde ...

Hej Jeppe
Jamen mange tak da, faktisk fik du som Jakob så korrekt skriver hjælpen INDEN du kom ud og skide og gratis og alting eller tager jeg fejl?

21. marts 2010 kl. 15.23  
Blogger anders sagde ...

Tjae, endnu engang får man bekræftet, at det i hvert fald ikke er faglig indsigt, som kvalificerer en til at blive moderator på hifi4all.dk.

Engang formastede jeg mig til at udstille en moderators tåbeligheder i en tråd, hvorefter han dikterede at mit indlæg var off topic og slettede det. Men når administratorerne nu helt åbentlyst ikke har den fjerneste idé om, hvad lyd og lydbølger overhovedet er for noget, har jeg svært ved at se, hvordan i alverden de kan vurdere hvornår noget er off topic.

Selv om lyd, lydbølger og deres udbredelse forresten er pensum i 9. klasse, så mener jeg ikke, at der er noget galt i at indrømme at der er noget man ikke ved, bare man lader være med at fremture med sin uvidenhed - så er der i sandhed ikke bare tale om mangel på viden men om dumhed. Og mod dumhed kæmper selv guderne jo som bekendt forgæves.

nomina stultorum ubique leguntur...

21. marts 2010 kl. 20.14  
Blogger Poul M sagde ...

Hej Anders
Et såre klart og koncist indlæg, som virkeligt rammer problemet centralt: Uvidenhed er ikke nogen synd, men suppleret med umådelig rethaveriskhed og almindelig indbildskhed er det altså en giftig cocktail. I vores egen professionelle verden spørger man traditionelt nogen, der ved noget og så lytter man, bliver lidt klogere og spørger ikke om det samme igen. Andet ville vel også være dumt.
Nå, det er tydeligvis ikke tilfældet i "Idioternes Verden" hvor de samme navne unægteligt "popper op" rigeligt hyppigt.

22. marts 2010 kl. 08.48  
Blogger Unknown sagde ...

Og det er jo alt sammen ganske fantastisk - men med hvilke argumenter vil du så forsvare den helt og aldeles uprovokerede nedladende tone i dit indlæg Poul?

Hvad har Jeppe gjort der berettiger ham til at blive kaldt både "fjols", "A-klasse tåbe", "hjælpeløs" og indirekte en idiot? Jeg er udmærket klar over at dette er standardudtryk i dit ellers så fornemme lingvistiske bagkatalog, men jeg kunne alligevel godt tænke mig at høre hvorfor du gang på gang føler dig berettiget til at hævde dig overfor dine "underdanige" medmennesker?

22. marts 2010 kl. 12.03  
Blogger Brian Bach Kjeldsen sagde ...

Det er så rart med selvbestaltede eksperter, der kort og klart kan dømme projekter ude, på trods af at mange andre selvbestaltede eksperter har dømt samme projekt inde. Der er endda eksempler på folk med lange uddannelse indenfor elektronik og akkustik der har dømt projektet inde (når blot man overholder den nævnte enheds begrænsninger). Men, hvor må det være rart, at vide man altid har ret. Det er nu også nemt at have ret, når man lever i sin egen verden, hvor kun ens egne regler gælder.

Med en så tåbelig og offentlig gabestok, er en ting helt sikker. Jeg kommer aldrig til at bruge penge i denne butik. Det er noget af det mest usmagelige jeg længe har set.

22. marts 2010 kl. 12.22  
Blogger Sjønne sagde ...

For at holde den barnlige tone fra Pouls udgydelser:

Poul, du lugter af bukselak!

22. marts 2010 kl. 13.32  
Blogger Sjønne sagde ...

Glemte lige den her.. det ligner sgu bare så pissemeget

http://www.sjoenne.com/hifi/poulachu.jpg

22. marts 2010 kl. 13.35  
Blogger Infinite sagde ...

Hahaha... Så sidder hattekongen (Hej Poul!) igen og forventer tak, efter han sviner folk til! Sigende at han udelukkende får støtte fra tidligere udsmidte fra Hifi4all.dk.

Nå, men nu regner jeg med, at denne meget professionelle forhandler finder det underholdende på sine ensomme dage at tro, at han rent faktisk skriver til nogen der tager ham alvorligt.

Jeg ser frem til at blive svinet til mindst ligeså intensivt de næste dage eller uger. Og ikke noget med at forfalde til objektivitet, jeg foretrækker gætværk og personlig tilsmudsning som i Se og Hør, Kig Ind osv. Business as usual, med andre ord.

Jeg har faktisk altid tænkt på, hvad "Dansk Audio Tekniks 'Professionel'"'s leverandører ville sige til det, hvis de læste herinde?

22. marts 2010 kl. 14.16  
Blogger Poul M sagde ...

Til SEC: Lige med hensyn til lille Virious er der en længere forhistorie, hvor jeg mange gange har antydet, at hans kommissær-agtige fremgangsmåde bestemt ikke gavner sagen og det står jeg gerne ved.

Til Sjønne: Fornemt og velargumenteret, helt bestemt, men nu er du jo osse en af vennerne i inderkredsen, så hvad mere kunne man næsten forvente? Ak ja, det er muligt en klub med mig som medlem ikke får hele verden som medlemmer, til gengæld får en klub med dig i vist heller ikke helt allesammen. Nok i virkeligheden mest dem, den fortjener...

22. marts 2010 kl. 14.33  
Blogger Poul M sagde ...

Til Brian:
Naturlove er ikke noget, man stemmer om i min verden, smag er naturligvis noget ganske andet. At sige at en enhed med et Xmax på 1 mm. er meget velegnet til åben baffel, som en fyr mente, er ren galimatias, det samme som at sige at en diskant er vildt god til at spille bas. Det giver mest mening når man slet ikke er tynget af nogen viden og i så fald kan man jo stemme om det på samme måde som alting har fortalere på nettet.
Ja, det er en kedelig verden jeg lever i, hvor ohms lov og andre kedelige naturlove gælder. Mht ikke at få dig som kunde tror jeg det går endda.
Iøvrigt bemærkelsesværdigt, at Jeppe nu vil skære sine Lowthere af ved 400-500 hz, det vil givetvis redde dem fra at få rykket tilledningerne af spolen, hvis ellers filterstejlheden er høj nok (ikke dB og helst heller ikke 12 dB/oktav... Men hvorfor er der ikke nogen af jer kloge hoveder der fortæller ham, at i så fald gør det ingen forskel om han sætter den ind i en lille skotøjsæske på 10 liter eller på en plade på 100 m. i diameter. Hvad skulle den dybere mening være med en mellemtone-dipol, det er de jo uhyre tæt tilnærmet allesammen alligevel?
Og nej, al snak om symmetri i udstråling mm gælder ikke for denne enhed, som om nogen er vanvittigt asymmetrisk i udstråling i helt fri luft. Nå, kedelige kendsgerninger og hvad skal man bruge dem til?

22. marts 2010 kl. 14.52  
Blogger Unknown sagde ...

Poul: Dit vokabularium mangler endnu at blive udviddet med følgende glose - læs op her: http://www.denstoredanske.dk/Samfund,_jura_og_politik/Sprog/Fremmedord/kp-k%C3%A5/kv%C3%A6rulant?highlight=kv%C3%A6rulant

Dit svar til Sjønne er et super eksempel på hvordan du gang på gang plejer din e-penis. Er den efterhånden ikke lang nok synes du?

22. marts 2010 kl. 14.56  
Blogger Poul M sagde ...

Til formanden (er det dig, Simon Mastervol, bag endnu en forklædning huh-huh?):
Vær ganske rolig, en del af vores leverandører læser med her så det behøver du såmænd ikke hverken bekymre dig eller glæde dig over. Derimod bekymrer det mig sommetider lidt, hvor meget alle de små hifi-drenge som dig må læse og udstå inden de finder noget, som de kan blive rigtigt sure over. Tænk alt den reelle elektronik-viden, I kunne have tilegnet jer imens i stedet for at kommunikere med andre, der heller ingenting ved.
Nå, det går heldigvis helt af sig selv og tak fordi I har sikret helt forrygende billige brugtpriser på alt hifi. Fordi folk løber skrigende væk...
Er der andre "eksilerede", der skriver her end Levesen og hans bidrag er da en del skarpere end et par andre skulle jeg mene?

22. marts 2010 kl. 15.06  
Blogger Infinite sagde ...

Ja, det er mig, Mastervol, det skal ikke være nogen hemmelighed. (Hvilken forklædning har jeg forresten brugt tidligere?)

Har du tænkt på, hvad, det egentlig er, du tilbyder? Hvorfor tror du, at folk gider grave sig igennem 4 meter lort, for at få fat i viden?

Respekt går begge veje, og selv om al sandhed om hifi skulle centralisere sig i dit hoved, ville det ikke automatisk give dig nogen for for respekt.

For at folk ville gide lytte, må du f**** formidle i nogenlunde øjenhøjde, uden at svine folk til. Du ser på din viden, som unge kriminelle ser deres våben: Noget der automatisk bør give respekt.

(Og ja, Anders er også eksileret, så vidt jeg ved)

22. marts 2010 kl. 15.19  
Blogger Poul M sagde ...

Hej Simon
Ingen forklædning udover Mastervol, som vel osse er et et usædvanligt navn i det civile. Tak for oplysningen om Anders, rart at vide at der er nogen, der holder styr på hvem der er inde og hvem der er ude. Hvordan det så lige er åbenlyst, måske fordi han skriver ganske velformuleret..
Nej, viden giver tydeligvis ikke respekt blandt jer unge hifi-drenge og det er da heldigvis ikke normalt i vores egen branche, hvor viden netop er penge værd. ;eget mystisk, hvordan bliver I egentligt klogere, stemmer I blot om det...? Nå, det første kan jeg sagtens leve med, det ville til gengæld være rigtigt svært at undvære viden og agtelse i pro-branchen, da det altså er det vi lever af.
Og nej, vi respekterer ikke dumstædighed ligeså lidt som vi selv kræver respekt overhovedet. Hvis man spørger os svarer vi selvfølgelig pænt. Hvis man spørger ud i luften uden at ane en disse påpeger vi det undertiden. Hvis der er noget du vil vide om Tannoy kunne du jo prøve...

22. marts 2010 kl. 15.35  
Blogger Sjønne sagde ...

Det folk nok undrer sig mest over, er din evne til at være nedladende overfor andre mennesker som måske ikke besidder den samme viden som dig.

End ikke i pro-branchen sælger man mange produkter, hvis man sviner kunderne til.

22. marts 2010 kl. 16.02  
Blogger Poul M sagde ...

Hej Sjønne
Jeg er vist mest kritisk overfor folk, som stædigt ikke ønsker at få reel viden eller fysisk/teknisk baggrund, det kan godt tolkes som nedladenhed. Og er det vel. Heldigvis er pro-branchen præget af, at man ønsker at tingene virker og det gælder for begge parter. Det giver en anderledes professionel fælles tone, da vi her opererer med reelle behov som da vi skulle købe en ordentlig opvaskemaskine. Det er noget ganske andet end med hifi, hvor det er så som så med reelle behov. Eller realiteter for den sags skyld...

22. marts 2010 kl. 16.23  
Blogger Sjønne sagde ...

Hej Poul

Tror ikke det er et fortolkningsspørgsmål. Du ytrer dig oftest i nedladende tone overfor folk der ikke har samme viden som dig. Det kan tyde på mindreværdskomplekser, eller andre social-psykiske problemer. Det er lidt synd at du ikke formår at være kritisk ved hjælp af andre metoder.

At du åbenlyst har sociale problemer, får mig ikke til at nedgøre dig som mindre-vidende på lige netop dét område.

At du lugter af bukselak, er dog blot en konstatering.

Mvh Sjønne

22. marts 2010 kl. 16.53  
Blogger anders sagde ...

Ja, jeg er sørme en eksileret hifi4all-bruger. Jeg blev forment adgang i to måneder og valgte så at blive væk selv efterfølgende, fordi jeg synes at administratorerne opfører sig - nå ja skal vi sige lettere diktatoriske og rethaveriske.

Tænk at man kan finde på at optræde som administrator i en tråd, hvor man selv deltager i debatten - og tænk at man overhovedet kan få den idé, at begynde at slette indlæg i en debat, hvor man bliver sagt imod.... Og at de ikke kan se, at der er et etisk problem i, at de blander anmeldelser, åbenlys reklame, baggrundsartikler og forhandlerforfattede "nyheder" sammen i en pærevælling....

Men at Mastervol/Simon/Formanden kan huske mig er da lidt sjovt. Det jeg sagde dengang må åbenbart have gjort indtryk på ham.

I øvrigt lidt patetisk med alle disse brugernavne. Jeg hedder f.eks. Anders Bjerager, og jeg mener, at kun kujoner ikke tør stå ved hvad de skriver i eget navn. Jeg synes at man bør forlange af folk, at de står frem og åbent siger hvem de er, i stedet for at gemme sig bag alle mulige aliaser.

Og Poul, jeg synes også at du nogen gange - nej ved nærmere eftertanke faktisk ret ofte - går over stregen i forhold til dit ordvalg. Men ud over det, så står det stadigt mere og mere klart for mig, at du desværre har uhyggeligt meget ret i dine betragtninger angående branchens fremtid.

22. marts 2010 kl. 17.13  
Blogger Poul M sagde ...

Ak ja, hifi er dog en herlig ting, og sikke kloge vi dog er allesammen blot vi er mange nok i samlet flok. Mindreværdskomplekser og psyko-sociale problemer, du glemte vandladningsproblemer, som hyppigt rammer ældre mænd men hvad skylder jeg dig ellers for din fine professionelle analyse?

22. marts 2010 kl. 17.30  
Blogger Christian Klit sagde ...

Bare lige et indspark til de påståede sociale problemer; Poul er altså en fremragende vært.

Lowther-emnet forholder jeg mig ikke til, for jeg aner ikke det mindste om det. Hvis jeg ville vide noget om det... havde jeg sgu nok spurgt Poul ;)

Mvh Christian Klit

22. marts 2010 kl. 17.36  
Blogger Infinite sagde ...

Der findes folk der er klogere og langt mere ydmyge end dig, jeg respekterer meget. Jeg kan ikke respektere viden i sig selv, det er som dyrke en sten som en gud, fordi den er meget hård.

Jeg har aldrig nogensinde spurgt dig om noget, alligevel vil du kloge dig på alt. Men en gang skal være den første, so here it goes: Hvor få uger tror du der går denne gang, før Århus Hifiklub spontant imploderer og dør? (En ny hjemmeside, et medlemstal på 15-20 stykker og en eller flere velbesøgte arrangementer om måneden kan jo kun være endnu et dødstegn, ikke sandt?)

Mit fulde navn står, og har hele tiden stået her, frit tilgængeligt for alle (Regn dog ikke med at addressen passer længere, hvis I slår den op):

http://www.hifi4all.dk/information.asp

Anders:
Ja, vi kan godt blive enige om, at din opførsel gjorde indtryk på mig.

22. marts 2010 kl. 17.49  
Blogger anders sagde ...

Det er sgu sørgeligt, tænk at mene at det er helt fint at tilsidesætte nyttig viden, fordi man ikke bryder sig om den, som bidrager med den. Jeg ser det for mig: Penicilin? Nej, det bruger vi ikke, for jeg bryder mig altså ikke om ham der Alexander Fleming, han taler så grimt, og så har han en grim frisure.

Men når man nu åbenbart godt kan se dit navn på hjemmesiden, hvorfor så benyttes sig af det der alias, Mastervol, og hvorfor ikke straks bekende kulør her, istedet for at kalde sig "formand"? Og hvilke tanker ligger der egentlig til grund for dit valg af netop de noget storladne aliasser?

Og så er det vist desværre åbentlyst, at selv om du siger at vores konfrontation har gjort indtryk, så har du ikke rigtigt lært noget...

22. marts 2010 kl. 18.37  
Blogger Kristian sagde ...

Jeg synes Altec Lansing 604 evnet var meget mere spændende end alt det her :)

Gutter, det er kun hifi vi snakker om :)

Virker som det er verdens 3 krig...

Poul, hvilket delefilter løsning kommer du til at bruge med dem?

mvh
Kristjan/Kristian

22. marts 2010 kl. 18.43  
Blogger Poul M sagde ...

Hej Kristian
Det var da med nogen spænding vi monterede de nye Altec GPA 604 i et sæt Lockwood Major-kasser, men de gør det nu så godt, at selv konen nikker billigende. Hun er noget mere neutral, da hun ikke har betalt dem...Heldigt faktisk, de Altec duplex 904 de afløste så nemlig rigtigt fede ud men var ikke nær så gode som de så ud. Og dem har vi 4 af...
Jeg skal nok forsøge at videregive lidt lytteindtryk, men ellers er du meget velkommen til at kikke forbi og lytte efter.
Mht filtre laver GPA nogen, der ser rigtigt glimrende ud, og som de leverer med, og som vi bruger pt.. Vi skal nu osse prøve at lege lidt elektronisk, delefrekvensen ligger på noget pudsige 1500 hz...
Jeg skal lige poste et par billeder snarest. derudover er det altså en ret oplagt ide at bruge en Altec 604 i åben baffel, men det er en helt anden sag. Også her skal man dog være en smule varsom pga xmax..
Og iøvrigt siger min kone, at jeg er socialt dysfunktionel og en dårlig papfar og en hel masse andre ord hurtigt lige efter huinanden, fordi jeg sidder her. Hun har vel ret faktisk!

22. marts 2010 kl. 18.57  
Blogger Infinite sagde ...

Anders:

Mit alias "Mastervol" kunne måske godt bruge en tur til numerolog, men så igen er det kun et alias, og det går jeg ikke så meget op i.

Jeg deler faktisk din undren omkring aliaset "Formanden", og kunne jeg have valgt et andet, ville jeg have gjort det. Men det kom sq helt automatisk. Jeg har nok brugt det tidligere, for at give udtryk for, at jeg er formand for Århus Hifiklub.

Derudover gider jeg egentlig ikke diskutere bevæggrunde for din eksil længere, for enige bliver vi nok næppe.

22. marts 2010 kl. 21.49  
Blogger Ruben sagde ...

omend jeg er uenig med den gode Poul om graden af hans person hån har manden tit og ofte ret - og læg i øvrigt mærke til at i hverken er blevet censureret ej heller er i blevet udelukket af hans forum ...
Et af de største problemer med moderatorerne på hifi4all er, at det virker som om de har svært ved at "læse" de forskellige brugeres baggrund hvorfor de ofte kommer galt af sted når de skal moderere dem - den gode "sveske" som heldigvis har bevæget sig på vintage forum en god stund og derfor har trådt sine barnesko blandt fornuftige og fordragelige godtfolk som ikke slår ihjel for en opamp har en helt anden, "pacifistisk/diplomatisk" måde at være moderator på, hvilket som regel hurtigt forhindrer en gnist fra at blive til en ildebrand (han arbejder også som pædagog i det daglige ).... Nå - Med den kasket forvirring der er på hifi4all og med den nærmest symptomatiske udelukkelse af de der virkelig ved noget om hifi fra hifi4all - hvis ikke de frivilligt er flygtet først - (jeg ved forresten ingenting – ergo frygter jeg ikke udelukkelse :-) ) så synes de ledende hifi4all folk stille og roligt at save den gren over de selv sidder på uden at fatte det før det er for sent.
Mit råd – vær dog lidt mere selvkritiske, lyt til jeres kritikere inkl. Poul - og hav lidt mere fingerspitzengefül så kan det være der sker noget positivt - og til Poul – et godt og velment råd - uanset om du har en forhistorier med folk og derfor mener de trænger til en sviner - gør det privat ”manos a manos” eller mail til mail - så drukner dine ofte kvalificerede bud ikke i noget som kan opfattes som personhetz - en personhetz der måske gør mange nervøse for hvornår det bliver deres tur at få ørene i maskinen …

23. marts 2010 kl. 00.09  
Blogger levesen sagde ...

For mig er det både sigende og pudsigt på en gang at se lige netop denne "tråd" blive lang. Den handler jo lige netop om det meget danske udtryk om at være lige. Det har vi forfærdeligt travlt med, og det er idag stort set umuligt at sige noget som helst, uden at få en løftet pegefinger af en eller ti føle-relativister. Denne socialdemokratiske opfindelse som pædagoger og folkeskolelærere især tog til sig, har gjort at vi nu i det offentlige rum har 500.000 små politimænd der sidder og holder øje med om der er nogen som tror, de er noget. For så skal de have på pulden, for vi ER jo lige her i lilleputland. Her er det jo ikke bare landet som er lilleput, det er også os selv.
Det opfattelsesskred der er sket frem til idag, som er skyld i ligeværdsævlet, gik generationen som blandt andre Poul og jeg ram forbi. Det er nok derfor at så mange læsere af Pouls klumme, får så frygtelig ondt i maven, han taler sgu ned til dem, han siger han ved bedre, han gør nar af de selvoptagne, han griner af de dumme. Alt det måtte man godt da vi var børn og unge og vi kan nok ikke lige omstille os til ikke at måtte mene noget om andre - udover at alle mennesker jo er søde og rare på bunden.
Jeg tolker muligvis for meget hvis jeg så tilføjer, at jeg faktisk tror Poul selv synes han arbejder hårdt på at være ærlig og konsekvent og to-the-point skarp. Det er jo faktisk meget hårdere at gå i clinch med andre, hvis man synes de tager fejl, end at sige ja og amen til at 5 og 7 er lige. Så set fra hans synspunkt er det da mærkeligt at ikke ret mange kan se hvad han gør og at ingen belønner ham for at gide og turde sige så meget rigtigt på den rigtige måde så det gør rigtig ondt og sidder lige i skabet. Udover mig, naturligvis. Han ville ønske der var flere som gjorde som ham, men de gider ikke, for det er så skidehårdt at skulle angribe og forsvare angrebet senere, når alle pyllerhovederne kommer og klager over de smæk de fik.
Jeg synes Poul skal fortsætte med at hetze de som vitterligt fortjener at blive hetzet. Jeg elsker det når han hudfletter en særlig idiot ( hifitosse eller ej) og udstiller folks ofte mageløse dumhed. Poul er en ener, en sjældenhed, og jeg er meget glad for han har så ufattelig meget energi (står op tidligt hver dag og skriver på alt dette og arbejder røven ud af bukserne resten af dagen) og så gør han det knagme næste dag igen. Det er muligt Fru. Mathiasen synes han er socialt dysfunktionel og alt muligt andet, men der er jo altid en bagside på os alle. Men forsiden er jo så til gengæld så meget mere interessant, at det så rigeligt opvejer ulemperne.
Jeg holder meget af enere også selv om de ofte viser alle mulige menneskelige træk som ligeværdsfanatikerne ikke kan li.
Så Poul, bliv for Guds og min skyld ved med at hærge land og folk med din skarpe pen!

23. marts 2010 kl. 08.40  
Blogger anders sagde ...

Ja men formand dog - bevæggrundende for mit eksil er sådan set ikke til diskussion. Mit eksil er nemlig i sidste ende selvvalgt - jeg blev udelukket i to måneder fordi I ikke brød jer om det jeg skrev. Efterfølgende kunne jeg have valgt at "bryde mit eksil", men det ønsker jeg ikke.

Jeg bryder mig ikke om den form for censur I praktiserer, så derfor ønsker jeg ikke at bidrage til det forum længere.

Jeg vil ikke bidrage med indlæg til et forum hvor man tillader nogen at være moderator i en tråd, som de selv debatterer i. Bare den mindste mistanke om at indlæg bliver slette alene fordi man modsiger en moderator er nok.

Jeg vil ikke bidrage med indlæg til et forum, hvor folks indlæg bliver slettet, således at udenforstående ikke kan se, om eventuelle indgreb fra moderators side er rimelige eller ej.

Og endelig vil jeg ikke bidrage med indlæg til et forum, som groft sammenblander journalistik og rendyrket reklame, og som aldrig nogen sinde griber chancen for at dyrke den kritiske journalistik. Skal man overhovedet skrive noget som helst af journalistisk karakter på sådan et forum, det være sig anmeldelser, nyheder, baggrundsartikler, besøgsartikler ect., så skal man gå linen ud og gå kritisk til værks - ellers bidrager man til at legitimere alle de forhandlere, som forsøger at prakke folk woodoo-lignende produkter på til en pris, som ingen sammenhæng har med tingenes produktionsomkostninger.

Og så kan jeg konstatere, at Mastervol åbenbart står ved sine absurde udtalelser angående viden. At han ikke kan se, at det automatisk stempler alt hvad han siger som ren smagsdommeri og tom snak, når han på forhånd diskvalificerer viden, fordi den kommer fra en kilde, som han ikke bryder sig om, er vel et udtryk for manglende overblik.

Men ud over det, så deler jeg sådan set Rubens indlæg - ganske forstandig snak, Ruben.

23. marts 2010 kl. 08.56  
Blogger Jeppe / Virious sagde ...

Anders: Der er indført et internt kodeks om, at man ikke moderere tråde, man selv deltager i.

I min skolegang(folkeskolen, forstås) lærte man altså ikke at beregne bredden på en baffel til en OB konstruktion. Ja, vi lærte sågar ingenting om lyd.

Man behøver da ikke have en kæmpemæssig ballast for at kunne vurdere, hvorvidt et indlæg er offtopic. Er der en, der ikke snakker om trådens emne, så er det offtopic. Hvis vi har behov for viden om et emne, så har vi heldigvis en fantastisk dygtig teknisk redaktør/korrekturlæser. "Hifi-viden" er da heller ikke nødvendigt for at kunne agere som moderator - hvad har de to ting med hinanden at gøre?

Det er mig stadig en gåde, hvordan man virkelig kan dumme sig ved at stille et spørgsmål. Man stiller spørgsmål i håbet om, at nogle vil svare - og på den måde blive klogere. Poul svarer så sandelig også på spørgsmålet, men at han samtidig kalder mig fjols m.m. er måske en smule over stregen. Mon du Poul ville svare på samme måde over en kop Ribena?

Jeg deler fuldstændig opfattelse af, at man skal kalde ting det, de er - og hverken mere eller mindre. Det er bare så ærgeligt, at du (Poul) blander en enorm viden med en masse lettere nedladende gloser, som tit er unødvendige. Din viden vil komme bedre til udtryk, hvis modtageren ikke bliver kaldt en idiot.


Tillykke med de 604'ere... de er skide fede!

/Jeppe Sjørslev

23. marts 2010 kl. 11.04  
Blogger levesen sagde ...

Hvis det du skriver nu, Jeppe, virkelig er din helt ærlige mening verden som du ser den, så er der jo en masse som falder på plads for os som ser kritisk på HFA. Og jeg ser at så længe der er folk som dig, på desværre betydende poster, så ændres det site ikke til noget brugbart for andre end dem, som vil have råd i forbindelse med at tilslutte højttalernes plus og minus til den ny Sanyo reciever.
Og så vil jeg da for egen regning rette en godyl misforståelse; du siger indirekte at man ikke kan dumme sig ved at stille spørgsmål. Altså sådan at spørgsmål jo ikke kan være dumme, kun svarene. Det er typisk 80´er vrøvl. Der er da ved grød noget der hedder dumme spørgsmål og der er rigtig mange af dem. Et dumt spørgsmål er et som ligger for lavt i fht dem man taler med og i forhold til emnet. Så enkelt er det:-)

23. marts 2010 kl. 14.26  
Blogger Jeppe / Virious sagde ...

Kan du ikke lige tydeliggøre, hvor det er jeg begrænser vidensniveauet på hifi4all? Jeg bestemmer da ikke hvad folk skriver om!

Hvis jeg lige skal følge din tanke der, så var det jo sådan set mig der startede tråden (og dermed emnet), hvilket jo sætter udgangspunktet for den efterfølgende debat. Det vil altså sige, at hver gang man stiller et spørgsmål, så er det et dumt spørgsmål - ellers vil der jo ikke komme svar på det!

23. marts 2010 kl. 15.14  
Blogger levesen sagde ...

Jo, det kan jeg godt, men så vil jeg heller ikke skrive mere her på Pouls side idag. Det er jo lissom hans blog det her...men jeg fornemmer det er til mig, så jeg svarer lige:
Det sidste spørgsmål du stiller her og nu, er jo en fin kopi af den type sofistspørgsmål der ofte ses på HFA. Man stiller sig lidt op i cowboyposition og med et skævt smil vrider man en slags gådespørgsmål ud af ærmet og så kører det - i ring.
Din konklusion ( at når man stiller et spg så er det et dumt spg, eller vil der jo ikke komme svar på det) er en lidt dum konklusion. Dum på den måde at den skyder sig selv i foden, den kommer ingen steder og den passer ikke. Du vil sikkert provokere med den, og det gør du, men desværre på en uheldig måde.
Belært af hvad der sker af arrigskab her på siden når Poul hudfletter visse personer, så vil jeg afstå fra at kommentere på hvordan dumme spørgsmål lyder og hvem som sidst har lavet sådan et på HFA.
Hellere vil jeg sporadisk beskrive hvor fantastisk det kunne være om spørgsmålene så at sige opkvalificerer sig i takt med spørgeren gradvist får tilført viden. Som i en endeløs spiral hvor der tilsidst ikke er flere spørgsmål lige indenfor det emne, sådan lige de næste 14 dage altså. HVert svar rummer selvfølgelig kimen til nye spørgsmål, men de skal være reflekterede og man skal kunne mærke det - ellers vil en interesseret svarer afstøde dem.
Det kan således eksemplificeret godt irritere en del ældre ( og måske vidende) læsere på et site når en eller anden spørger om hvad ohms lov er eller hvad sinuswatt er. Det kan vedkommende da selv undersøge på nettet og så med den viden tænke sig om og indkredse og formulere hvad han (så) ikke forstår derefter. Det jeg vil frem til er at både spørger og besvarer skal tænke sig om, de viser hinanden respekt ved ikke at spørge for dumt og ikke svare for kort. For dumt har altså for mig noget med at gøre at jeg på spørgsmålet kan høre hvor meget eller rettere hvor lidt spørgeren selv har gidet undersøge. Og tænke, ikke mindst.
Lissom en vis teenager her i huset ynder at spørge 3 sekunder efter hun er kommet ud af sit værelse ;"moar, hvor har du set mine sko"? Sjovt nok får hun ikke et svar, men besked på at lede selv, især ude på gangen. Der er dog heldigvis grænser for galskaben, ihvertfald herude på heden.
Fidusen er, at vi ved hun ikke selv har brugt 3 sekunder på at se efter dem, men benytter sig af lejligheden til at nasse på vores indbyggede trang til at hjælpe afkom. Men hvis vi svarede hende, ville vi gøre hende en bjørnetjeneste, hun ville jo blive vant til at man kan spørge så tåbeligt og fortsætte med det eksempelvis på en arbejdsplads og der tror jeg ikke man gider at høre på så hjælpeløse spørgsmål.Så spørgsmål fortæller altså noget om spørgeren på godt og ondt.
Så hermed håber jeg at have beskrevet hvad en ideel spørge(teknik) er, selvom det nok blve lidt langt og måske også omstændigt?

Og at der er

23. marts 2010 kl. 15.51  
Blogger Brian Bach Kjeldsen sagde ...

Poul, nu har enheden jo aldrig været ment som full range i en open baffle. Det håber jeg du har læst, da det tydeligt fremgår. Husk på dette er hifi, og ved almindelig lydtryk vil enheden stort set ikke bevæge sig. Selv Martin J. King har lavet en dipol mellemtone, med en Fostex F120A, som godt nok kan præstere en noget længere salglængde - hele 1,5 mm peak. Her deles blødt ved 250 Hz, med 2. ordens linkwitz reily (sikkert elektrisk - akkustisk kan det jo være noget helt andet).

Jeg har selv forsøgt mig med en 4" mellemtone i OB, og delt ved 200 Hz, var der ikke synderlig bevægelse at spore. Men, nu kan jeg også godt lide at fyre den lidt af, også brænder sådan en lille enhed af (erfaring). Men, derfor mener jeg stadig man skal prøve det af, blot man kender de begrænsninger der følger med.

23. marts 2010 kl. 16.06  
Blogger anders sagde ...

Det er da trist at du intet har lært om lyd i folkeskolen - lad mig gætte, du gik i skole i 70'erne... Man lærer selvfølgelig ikke at beregne en baffels bredde. Man lærer hvordan lydbølger udbreder sig. Og med den viden i baghånden siger det sig selv, at man selvfølgelig både skal se på baflens højde og bredde - i hvert fald hvis man har beskæftiget sig med lyd og hifi i flere år.

Af ren nysgerrighed: Har jeg haft noget at gøre med det kodeks for moderatorer, som I har indført? Hvis ja, så er en beklagelse fra jeres side vist på sin plads...

Men i øvrigt, du har ret, man bør ikke nødvendigvis have en stor viden for at afgøre om noget er off topic eller ej, selv om det hjælper - det eneste rigtige er i virkeligheden, at man lader det være op til trådstarteren at afgøre det. Ingen andre kan på nogen som helst måde afgøre, hvilke indlæg som er relevante eller ej, når det kommer til stykket. Så i virkeligheden bør moderatorerne holde snotten værk, indtil trådstarteren giver udtryk for, at man er off topic.

Og så bør man som nævnt holde sig langt værk fra overhovedet at slette noget som helst, og under ingen omstændigheder tillade folk at optræde anonymt.

23. marts 2010 kl. 16.34  
Blogger cvo2010 sagde ...

Til Leversen's indlæg 23 Marts 2010 15:51.

Super indlæg, er der herefter stadig nogen der er i tvivl om hvad der kvalificerer til prædikatet "Dumme spørgsmål", ja, så kan det vist også være lige meget.

Tak til Poul for hans altid skarpe og præcise skriverier/analyser af den underlige pseudoverden der præger diverse netsider omhandlende Hi-Fi.

Hilsen Claus

23. marts 2010 kl. 16.58  
Blogger Brian Bach Kjeldsen sagde ...

Højde, bredde og placering af enhed er alle væsentlige parametre. Men, da bafflen sandsynligvis ikke skal svæve i luften, skal gulvet også med. Tænk på at man også kan bøje baflen sider bagud, og opnå en visuelt mindre baffel. Samme effekt har gulvet, og derfor minimeres betydningen af baflens højde væsentligt.

24. marts 2010 kl. 11.37  
Blogger Poul M sagde ...

Ja, men vær opmærksom på de ganske forunderlige effekter der opstår ved tilbagebøjning af en eller flere sider. Det betyder faktisk langt, langt mere end enhedens placering på en plan baffel

24. marts 2010 kl. 11.44  
Blogger Brian Bach Kjeldsen sagde ...

http://www.troelsgravesen.dk/OBS.htm

Grafer over de forunderlige effekter

24. marts 2010 kl. 11.52  
Blogger Poul M sagde ...

Og så har han endda ikke taget de mere kuriøse af slagsen med. Trods alt er den åbne baffel jo som princip over 50 ældre end andre kabinettyper og vældig godt dokumenteret teoretisk og praktisk. Intet nyt under solen lige netop her ligeså på samme måde som "line array" i vores egen branche som nutidens mirakelmiddel også er et oldgammelt kendt matematisk princip.

24. marts 2010 kl. 12.08  
Blogger Brian Bach Kjeldsen sagde ...

Der snakkes uden om her fornemmer jeg. Min mening er at højden ikke har betydning i praksis, da det er bredden der sætter grænsen. Jeg tvivler på man vil lave en 20 cm høj baffel, der er en meter bred, og så hænge den op i stålwire, mellem loft og gulv. Nej, i praksis laver man en baffel der har en for øret rimelig højde, og effekten med gulvet gør at højden i praksis ikke er den væsentligste parameter.

24. marts 2010 kl. 12.40  
Blogger Poul M sagde ...

Eller osse gør man det gode gammeldags gennemprøvede fra Wharfedale-Briggs´ højttalerbog og laver en hjørne-baffel. Det er ligesom det nemmeste og bedste. hvis man altså har hjørner nok...

24. marts 2010 kl. 13.51  
Blogger Brian Bach Kjeldsen sagde ...

Så er det vel ikke rigtigt OB mere? Men, jeg håber vi kan blive enige om at projektet ikke er bemærkelsesmæssigt tåbeligt, det har blot nogle begrænsinger ift. lydtryk. Noget som ikke nødvendigvis har betydning i hifi-sammenhænge, da vi er mange der ikke spiller specielt højt.

24. marts 2010 kl. 14.08  
Blogger Poul M sagde ...

Principielt er det da stadigvæk OB, og vi kan sagtens blive enige om, at OB-projektet ikke er tåbeligt, hvis man iagttager visse uomgængelige udvælgelseskriterier og derefter kommer så problemet med at spille højt. Det indskrænker så yderligere antallet af muligheder til noget i retning af rene PA-enheder men det er en helt anden sag.

24. marts 2010 kl. 16.11  
Blogger Brian Bach Kjeldsen sagde ...

Jeg husker et design fra en gammel artikel, som jeg faldt over da jeg var på el-museet i Bjerringbro. Her var det som, jeg tror var hjørne-bafflen. Men, her var vægge og gulv jo også en del af "konstruktionen" som imho derfor ikke er særlig åben længere. Det er nok heller ikke et hjørnehorn. Men, nok om det. Alle højttalere er jo kompromisser og kan man leve med lave SPL, så er der mange flere konstruktioner der er mulige. Blandt andet også elektrostater, som jo heller ikke er kendt for store membranudsving endsige stor SPL.

24. marts 2010 kl. 16.21  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start