onsdag den 2. december 2009

Så er den ged vist rund-barberet!

Nu vil nok enkelte af vores efterhånden urimeligt mange læsere (urimeligt mest i betragtning af denne skribents uhyre beskedne evner) nok kalde undertegnede for "fanatisk" Det kan vel være, men i sammenligning med de rigtige fanatikere er jeg nu blot en sølle amatør. Nu har det ikke altid været sådan, jeg har jo bevisligt været en lidt for ukritisk støtte af et kendt engelsk højttalermærke tidligere, men de "fejl" har jeg afsonet og -svoret i tidligere tekster, og senere er det kun blevet bedre. Ikke rigtigt godt, men en hel del bedre. I det hele taget er kritisk tænkning en absolut mangelvare, og rigtig SELVKRITISK tænkning sjælden som det, der på engelsk passende hedder "hen´s teeth"

Derfor vil vi i dag starte med et af de konstaterede tilfælde af fornuftig selvkritisk vurdering, som vi lige kan komme i tanke om, nemlig for n.te gang vores gamle JBL. Vi synes nemlig ikke, at JBL spiller godt, og hvis man skulle være i tvivl, kan man jo blot lytte til en 4333 eller vores egne 4320. Normalt ville det jo være en epokegørende erkendelse i hifi-kredse denne, nemlig at ens eget system ikke var i det allermindste "runner up" til verdens allerbedste, en tendens der forstærkes af 2 ting. Nemlig at man tilfældigvis selv har det og dermed har betalt blodpenge for skramlet-det er vist i virkeligheden kun 1 ting så? Ikke desto mindre synes vi trods besiddelse af 4 køleskabs-store JBL-skrumler ikke, at JBL spiller godt. Problemet er i sin enkelthed, at det gør kun det ene sæt, det andet er absolut rædselsfuldt, og hvilken konklusion kan man så drage, næh vel?

Til gengæld spiller vores 40 år gamle Olympus S8R absolut guddommeligt, men det ændrer desværre ikke ved, at man godt kunne efterlyse en klarere linie i JBL´s produktprogram. Så ville det jo være meget nemmere at være "fan" i stedet for nu, hvor man bliver nødt til at lytte efter. Eller bedre, lade konen gøre det, det har vi naturligvis gjort inden vi skrev det her. Det er ganske det samme med den forstærker, som p. t. driver vores Olympus, nemlig en Crown Studio Reference 1, som osse spiller overordentligt fint og vældigt stramt. Den spiller nemlig slet ikke som en Crown, og det er det allerbedste ved det. Noget af det allerværste indenfor PA-lyd er nemlig netop Crown, hvor især deres MacroTech-serie er så ganske ubeskriveligt skærebrænderagtigt forfærdeligt rædselsfuld, at selv ellers stabile lydmæssige bundskrabere som Dynacord og QSC sættes til vægs. PA-lyd er naturligvis ikke principielt anderledes end hifi, men det er normalt alt for kostbart at lave noget, der er stabilt og lyder godt. Eller rettere, det er det ALTID, det var nok derfor Crown holdt op med at lave den ganske velspillende Studio Reference 1 . De andre og klogere producenter begyndte nemlig aldrig på sådan noget "fis", som blev en salgsmæssig "fuser". Naturligvis, hvem ønsker dog reel lydmæssig kvalitet, Crown gør ligeså lidt i dag som alle andre, og derfor er vi naturligvis ikke fans her heller. Men sikke dog den gamle Ref. altså kan!

Fan bliver vi heller aldrig af den netop af vælgerne vragede endnu fungerende rådmand, den radikale Peter Thyssen. Nu er det nok tvivlsomt, om manden rent faktisk er helt så dum, som det, han siger, men det ville nu heller ikke være godt. Manden har ganske vist osse lavet fornuftige ting, men de afgjorte "skæverter" er nu noget i overtal. Nå, han er heldigvis nyere kommende historie og denne intense følelse af lettelse understreger han selv i noget, der vel passende er en slags "afskedssalut" a la kanon-batteriet Sixtus, der jo også hyppigt fyrer løs ganske uden mening lige ud i luften. Med samme løse krudt som Thyssen. Normalt opererer man jo med den uhyre fornuftige kommunale praksis, at de folkevalgte som Thyssen politisk skal kontrollere de kommunale embedsmænd og institutioner, en nødvendig demokratsik kontrol.

Faren bliver så til gengæld ganske akut, når den folkevalgte som en slags albino-udgave af Robert Mugabe alt, alt for tydeligt identificerer sig med det kommunale apparat. Nu er han ganske vist ikke ikke sprunget ud som afrikansk "kleptokrat" men identifikationen er altid første trin. Som han siger og sig og sine: "Vi (!!!) accepterer kun det, som vi mener stiller kommunen bedst.Alt andet har ikke sin gang på jorden (skulle nok have været "Jorden" red,) Sådan en "salve" er simpelthen noget salig Lenin kunne have sagt inden han sendte sit udenomsparlamentariske politikorps "Tjekaen" og dens leder Dzerzinskij ud på atter et likviderings-projekt. De vidste også, hvad der var over og ganske særligt UNDER jorden.. Det er mærkeligt, at ingen har bemærket denne uhyre bemærkelsesværdige rådmands-kommentar, for den er da virkeligt problematisk i ekstrem grad. Nej, Peter Thyssen, din skide opgave er (endnu og kun i kort tid, heldigvis) at udøve politisk kontrol og ditto styring, intet andet. Den anden holdning fuldstændigt nødvendig og legitim for alle de kommunale chefer, blot ikke for dig. Du har simpelthen bare siddet der alt for forbandet længe og vil blive savnet nogenlunde ligesom ja, her lader vi lige en kort tid censuren tage over.Det ville ellers friste svært at konstruere en sætning indeholdende ordene både "byld" og "røv" men det gør vi naturligvis ikke.
Nej, vi er ikke betingelsesløse fans af særligt mange ting her i huset, det er vist et af de mere uundgåelige livsvilkår. At blive voksen!

Og så lige dagens absolutte hifi-griner: I forbindelse med det danske blad High Fidelitys død har et norsk tidsskrift meldt sig på banen som "frelser". Nu kunne man jo forestille sig, særligt gode tilbud til forsmåede abonnenter, men med tilstrækkeligt taknemmeligt publikum (læs: uhyre ukritisk) kan mindre tydeligvis sagtens gøre det. Det eneste som de lover er nemlig, at de muligvis vil gøre brug de danske (og altså helt ærligt ikke overvældende fremragende skribenter-hvorfor gik det ellers galt kunne man spørge) fra det nu afdøde blad. Det er jo i virkeligheden OVERHOVEDET INGENTING, blot en lettere "gribbe-lignende" aktivitet over det næppe endnu kolde kadaver.
Markedsføringsmæssigt er der intet galt, det rigtigt idiotiske består kun i at "labbe" dette indlydende marketing-tiltag i sig som nogetsomhelst andet end det, som det er. Nemlig et helt legitimt forsøg på at tjene penge. Godgørenhed, "my ass"! og hvorfor skulle man dog også være godgørende, når folk alligevel er dumme nok...."Hvornår kommer næste nummer Gunnar?" (citat!) (det norske blads redaktør red.), vi kan næsten ikke vente eller få hænderne ned af begejstring over dit blad. Hifi-entusiaster, ak ja!

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start