Farvel, Flemming!

I dag vil vi med den skræmmende udsigt til at skulle slæbe 5 tons planker ganske langt fatte os i usædvanlig korthed, da vi får brug for alle fysiske (og når de slipper op) alle de eventuelle resterende intellektuelle kræfter.. Vi skal også lige bede om en smule overbærenhed fra vores kunder, som udover risikoen for at komme til at se en nok storsvedende men næppe tilsvarende storsmilende Poul M. måske endda risikerer i perioder slet ikke at kunne komme igennem til os. Vi skal dog nok inden tusmørket falder på have nået at vende tilbage til jer allesammen. Hvis undertegnede altså overlever. Vi skal også lige huske at sende de allervarmeste tanker til Nils på Unge Hjems Efterskole for uvurderligt lån af transportmiddel. Han og skolen er jo iøvrigt en af de talrige kunder her i firmaet, som rækker ganske langt tilbage i tiden. Hos os betyder det, at vi har handlet sammen helt tilbage til 1980-erne i Radiohuset Expert. Det gør nu en lidt ydmyg og noget stolt at tænke på sådan noget, og det kan vi da nok ellers få god brug for i dag.

Tusmørket har også sænket sig over det århusianske socialdemokrati ved udsigten til, at den tidligere borgmester Flemming Knudsen helt vil trække sig fra politik ved næste valg. Enhver, der har oplevet Flemming Knudsen personligt ved øjeblikkeligt, hvad det er, som har adskilt ham fra alle andre lokalpolitikere i Århus i adskillige årtier. Det er det simple, der hedder “ægthed”, og det er noget, som man enten allerede har eller aldrig får. Det værste ved den nye opadkommende generation af politikere er så, at de faktisk også givetvis er helt ligeglade med at fremstå som særligt “ægte”, for det interesserer dem ikke en døjt. I lighed med en anden lokal politiker, den evigt kunstigt begejstrede vindbøjtel Svend Auken, er den nye generation af det lokale socialdemokrati, ganske vist noget forsinket men helt tilsvarende forudsigeligt, udsprunget som en sammentømret “celle” fra statskundskab på Århus Universitet. Samme sted som salig Svend.

Inden vi svinger os alt for højt op i forventningerne til Århus som “Statsmændenes By” skal vi da for eventuelt vankundige lige sige, at dette studiums konkrete anvisninger for kommende statsmænd er noget begrænset og det akademiske niveau ganske tæt på den udvidede journalist-eksamen, altså ikke det helt vilde. I gamle dage var det sådan, at forskellige former for lærere, ikke mindst folkeskolelærere (dem er der jo ikke overraskende osse flest af) var voldsomt overrepræsenteret i politiske partier og da ikke mindst socialdemokratiet. Både den tidlige mangeårige “bykonge” Thorkild Simonsen og osse den afgående Flemming Knudsen var folkeskolelærerer. Dengang var det vist en kombination af, at de ihvertfald for det meste var en smule klogere end gennemsnittet og at de havde ganske urimeligt let ved at få orlov fra arbejdet. Det er den nye generation så altså ikke, lærer altså, de er faktisk ikke rigtigt noget, og det er de også helt ligeglade med.

Det vil sige, det er de selvfølgelig noget alligevel, den nye opadkommende sammentømrede socialdemokratiske 4-bande, de er nemlig beslutsomme. De har allerede fra helt unge i socialdemokratiets ungdomsafdeling som Faust-kloner i pagt med den politiske djævel afskrevet alle civile og private jobmuligheder til fordel for kampen om magten, og det er nu altså lykkedes. Som den gamle trofaste hest i Orwells “Comrade Napoleon” er Knudsens næste holdeplads limfabrikken eller ihvertfald den dådløse aftægt. Folkelighedens tid er endegyldigt forbi og fra nu af er politik ikke længere noget, som udspringer af personlig overbevisning. Nej, det bliver i stedet til et “projekt”, som man beslutter i en usynlig og tæt politisk topledelse. Når det så til slut fremlægges i byrådet til debat er der naturligvis ikke mere at snakke om. Om det kommer til at blive et fremskridt for demokratiet er vel tvivlsomt, men det er sådan, det allerede er. Farvel, Flemming, du gamle dinosaur. Det må være forstemmende at se ud over de tidligere så frodige grønne sletter, alle I brontosaurer engang græssede på erstattet af asfalt og alle de små ubetydelige pattedyr, de usynlige og anonyme partifunktionærer. De vandt fordi de var mange nok på de helt rigtige steder og din slags formerer sig desværre alt for langsomt.

Når man som den nye kommunale 4-bande bliver nødt til at lære sig politisk overbevisning, så er det fordi man ikke som Flemming Knudsen har den i forvejen. Overbevisning selv af den mest ægte slags er blot ikke nok, når de andre er mange nok og ikke mindst klare over, at de ingenting er, hvis de ikke står sammen, så det gør de selvfølgelig. Flemming var ikke nogen kunstner, for det han kunne, kunne han jo gøre så legende let, at det slet ikke var nogen kunst længere. Vi vil savne dig for det du var og gru for det, som kommer. Politiske kommissærer er altså ikke ligefrem vores livret og det mest uhyggelige er altid det, man ikke kender. Hvad hedder for eksempel den lokale formand for socialdemokratiet, som ellers er måske byens næstmægtigste mand?

Til slut i dag skal vi da lige more os over lidt andet politikerpladder. Der må være andre, som har gået på statskundskab eller også er de naturligt dumme. Lad os tage fødevareminister Eva Kjær Hansen, som i dag udtaler, at hun er”..sikker på, at campylobacterbakterieforekomsten er bragt ned i Danmark” Dette er nu ellers ganske vanskeligt at belægge statistisk, da en ellers hidtil offentlig positiv statistik med en forekomst på vistnok 11% inficerede fjerkræ fra det statslige Zoonosecenter på forunderlig vis er blevet ændret til godt 41%. Et højt tal er altså her noget rigtigt (hønse) lort.

Det forklares med “årstidsvariationer” og det er jo altid en spændende vinkel, i betragtning af, at langt det meste fjerkræ jo opdrættes i store lukkede stalde. Hvornår har du sidst selv set en fritgående høne? DET er altså en enestående dårlig og ikke spor fyldestgørende forklaring! Når en forklaring ikke engang dækker de allerede kendte klare fakta er det altså ikke en forklaring, så er det bare noget inkompetent politisk pladder.

I stedet for at lave en ministerstorm skulle man vist tage og fyre de her sikkert aldeles uduelige cand. polit.-er i Zoonosecentret. Foruden at man jo nok efterhånden burde vænne folk til, at man aldrig nogensinde fundamentalt kommer til at ændre på, at der ganske naturligt ER bakterier af forskellig slags i fjerkræ. Det har enhver husmor vidst siden stenalderen og har naturligvis taget de fra generation til generation overleverede hygiejneforskrifter mht fjerkræ til sig. Ellers har hun da fået det lært på den hårde måde selv om det måske i denne sammenhæng nok ikke er det allermest velvalgte ord.

Som med AIDS er det fuldstændigt ligegyldigt, om der er 10, 20 eller 30% af bestanden, som er smittet, forholdsreglerne hvis man ikke vil smittes er ganske de samme alligevel. Om man skal bolle 3 eller 10 ludere i Zimbabwe for at være ret sikker sikker få at få AIDS er vel egentligt uden betydning, når man alligevel får det?Fjerkræ kan heldigvis gennemsteges og så er den skid slået, som en stor poet engang udtrykte det. Hvis man ikke gennemsteger det, er der en overordentlig risiko for, at den skid altså ikke rigtigt kan slås længere (med lyd på forstås) og så er en forskel på et par procentpoint altså skideligegyldig for nu at blive i den latrinære terminologi.

Med mindre man altså er politiker som minister Eva Kjær Hansen. Som iøvrigt vist både er stud.polit og en slags journalist. Rigtigt klog er hun da ihvertfald ikke, men til gengæld en helt rigtig politiker. Det er vist ikke kun fra formørkede muselmænd det danske demokrati er under beskydning. Indskrænkede politikere med indbildt elitære uddannelser gør da bestemt deres. Helt på tværs af partierne, men det bliver det nu desværre ikke spor bedre af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.