Ingen nyhed

Fra om et par dage vil denne side holde en mindre sommerpause, hvor vi vil sove lidt længe og holde i hånd, men bare roligt, det varer kun et par dage. Alle smådriver åbenbart lidt for tiden, ikke mindst de lokale journalisters blot minimalt tilbageværende kritiske sans. Denne sans er som nævnt i disse spalter adskillige gange vel nok heller ikke den allerbedst udviklede. Heller ikke folks almindelige læseevner er vist helt, hvad de har været, som en kommentar til gårsdagens tekst på hifi4all med al tydelighed demonstrerede. Her svor en herre ved navn Christian højtideligt på aldrig at ville handle hos os, fordi han i gårsdagens tekst mente at kunne se, at vi sammenlignede dette fine hififorum med nazister og Auschwitz osv.

Nu kunne han ligeså godt have taget kannibalisme med i anklagerne, for selv med den videste margin for journalistisk vrøvl (som vi kommer til senere) mener vi nu ikke, at det lige var det der stod. Hvis aktiviteterne på denne side udelukkende kommer til at koste os potentielle kunder som denne Christian, så kan vi sagtens leve med det, ja faktisk en hel del lettere end at leve MED dem. Måske det hele ikke er så håbløst, som det ser ud, for denne side og dens felttog mod den konventionelle dumhed.

Nu er det som sagt i agurketid i Danmark, og det vildeste der er sket lokalt er, at en skraldemand er blevet bortvist for at tømme en container, som hans firma HCS (der har koncessionen i det pågældende område i kommunen), vistnok ikke skulle have tømt, ihvertfald ikke lige på den tur. Som sædvanligt ligger de store principielle spørgsmål naturligvis også begravet i de små ting, og lige denne sag er faktisk ret spændende, for hvad er der lige, at der sker. At ingen at TV2 Østjyllands journalister, som ellers tilsyneladende så grundigt over 10 min. dækkede historien i går, ikke undrer sig over nogetsomhelst, tja det undrer man sig jo ikke længere over. Det ville jo mere være et chok, hvis de gjorde. Ligeså chokende som det som barn var at se skalpellen i øjenæblet i Bunuels film “Den Andalusiske Hund”

Sagen er jo, at firmaet HCS får penge fra kommunen for at tømme skraldespande i et bestemt område og det har de gjort uden klager, punktum. Derudover har en bestemt skraldemand altså under sin tur tillige tømt en skraldespand udenfor denne tur ved mindst én lejlighed. Det ved man interessant nok, fordi en kommunal medarbejder har fotograferet det (!!!???) Første spørgsmål melder sig så øjeblikkeligt: Hvad i Himlens navn lavede han dog der i stedet for at passe sit arbejde? Ikke skraldemanden, den kommunalt ansatte naturligvis og hvordan har kommandovejen været i denne her sag. Da der jo ikke er tale om noget “tyveri” fra kommunen selv i den allervideste fortolkning (især da han jo arbejder for HCS og konecessionen er fastlagt prismæssigt), er det hele simpelthen ganske ubegribeligt. Forseelsen, hvis der er nogen, er principielt en hel del under at glemme at aflevere den kuglepen, man har i skjortelommen, når man går hjem.

Når kommunen ikke kan afse ressourcer til at visitere potentielle problemfamilier mht evt. tvangsfjernelse selv efter et år, er det da ret beset utroligt, at man har ressourcer til at efterforske en sådan ikke-sag, som udover ikke at være kommunal heller ikke under selv den strengeste og allermest vilkårlige sharia-lovgivning er strafbar. Med mindre det drejer sig om håndtering af griseaffald, nå den var vist for søgt.

Det er vanskeligt at frigøre sig fra den tanke, at der lige i nærheden af den famøse slagter med sin container derude i Lystrup bor en utilfreds kunde, som har en overordnet stilling ved kommunen. Om det så er fordærvet kød fra slagteren, der har givet ham eller hende ondt i røven ved vi ikke, men der er et eller andet helt galt her. Mest fordi der ikke set fra kommunen blot er det allermindste galt. Og så osse lige fordi den kommunale fotograf jo nok for at få billeder jo nok har skullet derud en del gange. Skraldebiler er jo ikke helt så præcise som fly fra Ryanair. En rigtig pudsig sag.

Formanden for teknisk udvalg, Keld Hvalsø (hej igen, gamle svinger!) blev interviewet i sagen. På det aldeles hjernedøde spørgsmål fra journalisten om, hvad kommunen ville gøre for at undgå lignende “tilfælde” i fremtiden og hvilken kontrol man agtede at indføre svarede Keld Hvalsø helt uventet og næsten chokerende fornuftigt, at han ikke helt kunne se, hvorfor kommunen skulle kontrollere HCS på den måde. At han svarer så klart og rimeligt og ganske fornuftigt kunne næsten tyde på, at han måske har misforstået spørgsmålet, men mon ikke vi ud fra svaret kan konstatere, at Hvalsø ihvertfald ikke bor i Lystrup. Han er god på helt sin måde ham Keld. 

Til gengæld er det så desværre også kommet frem, at samme Keld Hvalsø ikke opstiller til næste kommunalvalg. Det er bestemt trist, for han har helt sikkert været en gevinst. Ikke nødvendigvis for kommunen, nok mest for sit personlige fremstød for en længere forventet livslængde i kommunen. Det skulle jo være så sundt at grine, og der har bestemt været en hel at grine af i Keld Hvalsøs kommunale virke. Det var der nu så ikke lige i denne skraldesag, og det er jo meget godt, mest fordi fordi der jo er så meget at græde over. Ikke mindst den fladpandende journalistiske standard i dækningen af denne inderlige “non-begivenhed”. Altså kun når man som TV2 Østjylland tager sådan en sag for tilsyneladende pålydende, for så har man ikke fattet blot det allermindste af nogetsomhelst. Det er ikke meget.

Vi skal helt tilbage til de presseetisk uhyrligt problematiske billeder inde fra et privat hjem i perfekt broadcast-kvalitet (som angiveligt var taget af “bekymrede naboer”-bvadr!) for at finde noget lignende. Denne gang ser billederne til gengæld mere ægte ud som angiveligt amatørarbejde, men det er behandlingen af sagen jo så også rent journalistisk.

Der ligger ellers en institution lige på anden side af vejen oppe ved TV2 Østjyllands imposante hovedkvarter. Den hedder “Danmarks Journalisthøjskole” og holder sommerkurser, så vidt vi ved. Det gode ved at tage på sådan et kursus for journalisterne på TV2 Østjylland ville jo naturligvis være, at de naturnødvendigt ville blive bedre, for mage til makværk omkring denne skraldesag skal man da lede længe efter. De kunne så passende i stedet vise de engang så uhyre populære pausefisk på den nu gabende tomme sendeflade. 
Det ville jo også samtidigt gøre journalistikken en hel del bedre. Blob-blob! En enkelt tom luftboble fra en guppy ville vel i virkeligheden kunne gøre det…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.