tirsdag den 6. maj 2008

Når gravsten fortæller historie om gammelt nag

I går markerede endegyldigt den endelige afslutning på en allerede forlængst afsluttet epoke. Selv i geologisk tidsregning er det altså noget.
Vi siger forlængst, fordi det trods alt vel med en vis ret kan siges, at det er et stykke tid siden, at det nu afdøde firma tilførte branchen noget, som der ikke var rigeligt af i forvejen. Det var vel egentligt det, der med et lidt fortærsket udtryk kan kaldes kompetence, som dengang gjorde hele forskellen. Uden den sejlede firmaet blot videre som det berygtede spøgelsesskib "Den Flyvende Hollænder" for vejr og vind uden mål og med og er så altså nu blot blæst over i historien, som det jo sker for alle på et tidspunkt.

Vi vil derfor i dag som en særlig service overfor vores læsere lave et link til det allersidste svage radioekko fra en forsvunden galakse. Det drejer sig om afskedsbrevet fra Dansk Audio Teknik. Man kommer i denne andagtsfulde stund til at tænke på Marlon Brando som den senere Supermans far, den ædle kryptoner Kal-El. Selv da undergangen forlængst var en kendsgerning fandt han dog tid til at manuducere Jor-El, altså superbabyen, om de kommende tider og den moralske ansvarlighed. For letpåvirkelige børn som undertegnede dengang gav det et vist indtryk. Det ville det nok ikke gøre i dag.

Om det her testamente kommer til det på andre svage sjæle som undertegnede dengang er måske knapt så sikkert. Som med Jor-El og hans svøb i rumkapslen udenfor tid, der jo senere blev den berømte kappe, har alle Dansk Audio Tekniks gamle kunder fået det brev, som vi linker til nedenfor. Vi kan næppe bebrejdes for at bryde brevhemmeligheden, da det udover ikke at være personligt er klistret op på deres glasrude og står som minde , når man søger på deres hjemmeside. Udover det har vi selv, på trods af, at vi ikke har kunnet handle der i årevis, også fået et, så kundebegrebet er jo da strakt noget i det her tilfælde.

Som det fremgår, lykkes det med betydelig sproglig virtuositet at forbigå nævnelsen af undertegnede, selv om den Karsten, som altså anbefales, tidligere altså ifølge teksten kun var "en af de bærende kræfter" Der må følgeligt have været andre, og det kan vi herfra helt bekræfte, mange andre endda. Om denne eller disse har været mere "bærende", tja det kan man nok kun gisne om. 
Som i en historiebog i det tidligere Sovjetunionen kan man altså som her skrive en person helt ud af historien, næsten et emne til næste "Sporløs" i TV. Man bemærker det naturligvis særligt, når den person, der er klippet ud af billedet af alle de forsamlede sovjetledere er én selv. Teksten er dog måske lidt inspireret af vores egen skriverier, især bedes man bemærke vendingen "efter bedste evne", selv om der som med de fleste hjemmelavede reklametekster fra de kanter har indsneget sig en sproglig bøf. Vi udlover i dag et gratis kabel efter eget ønske til den, som først spotter den. Selvgjort er altså ikke altid velgjort, med mindre man kan, altså.

Ellers er det naturligvis altid skuffende at måtte konstatere, som vi altså selv må, at alle de andre får henvist kunderne eller vinder alle pigerne og da især, når det som her sker på basis af "af høje krav til kvalitet og forretningsmoral" Lige der har vi tydeligvis fundet vores overmand. Om dette moralkodeks så også betyder, at Combi Sound overtager de resterende garantiforpligtelser, som jo ellers ved Dansk Audio Tekniks ophør er fordampede, står der godt nok ikke noget om. Dog må man vel forvente, at firmaets høje forretningsmoral vil hjælpe eventuelle nødstedte kunder, som ellers altså er ladt noget i stikken.

Om vi er skuffede over ikke at blive nævnt på gravstenen og dette afsluttende testamente ?. Naturligvis er vi det, selv om vi nok lige i dette tilfælde ville have afskrevet os arv og gæld i dødsboet. Gæld er der jo ikke meget ved at samle på, og arven er vist alligevel forlængst overført ligesom Superman til en anden planet. Hvis den ikke var det havde Dansk Audio Teknik jo været der endnu. Det er de altså ikke længere og fred være med det.

Klik ind på www.danskaudioteknik.com. 

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start