lørdag den 10. maj 2008

Bedre bredbånd!

Sommetider ser man annoncer, som det er vanskeligt ikke at undre sig såre over. En sådan kører der for tiden på bus-læskurene her omkring og givetvis masser af andre steder. Vi taler jo her om et af verdens allermest tydelige monopoler, nemlig JC Decaux, som huserer overalt i verden på offentlige transportsteder, så de har nok klistret dem op mindst et par andre steder. Det drejer sig om den ridderrustnings-beklædte dame, som udtaler, at hun "kæmper for bedre bredbånd i din by"

Nu er kampen for sådan noget altid fin, men man kan dårligt undgå at komme til at tænke på, hvem det er, som hun altså kæmper med eller imod. Billedet har nemlig helt sikkert med vilje mange flere konnotationer, end man lige forestiller sig. For det første ligner den midaldrende dame med de brede slaviske ansigtstræk med sin ringbrynje umiskendeligt den ukrainske fotomodel og skuespiller Milla Jovovich. Det var som bekendt hende, som spillede Jeanne D`Arc i Luc Bessons film, og TDC´s reklamebureau har kreativt sakset billedet derfra sikkert uden synderlig respekt for copyright.

Nu ligner den halvtrætte og lettere desillusionerede kvindelige ridder godt nok mere den ligeledes fra verdenslitteraturen så kendte ridder af den bedrøvelige skikkelse, som kendes fra Cervantes´ roman, men så fedt er det måske heller ikke at arbejde i TDC. Til gengæld er det nye i reklamebranchen at gøre det til et ridderligt og religiøst felttog at udbrede bedre bredbånd. Vi må jo nemlig ikke glemme, at selv om ridderne bestemt til tider krigedes ganske ukristeligt indbyrdes, var det jo trods alt deres vigtigste beskæftigelse at bekæmpe de hedenske muslimer, der jo ikke mindst dengang var særdeles ekspansionistiske og erobringslystne både i Spanien og i central-Europa. Riddertiden var vel trods alt om noget højdepunktet i vestens kristeligt-religiøse selvopfattelse.

Måske vi altså ligefrem kan tillade os at tolke reklamen religiøst og regne med, at TDC vil udvide kampen til også at gælde for de muslimske diktaturstater, der jo naturligvis med al tilgægeligt teknologisk isenkram forsøger at berøve deres egne befolkninger den fri adgang til nettet med ikke mindre ildhu, end de forfølger de frafaldne fra Islam. Denne begrænsning af nettet i deres egne lande har denne teknologiske stenalder-religion, hvor universitetsuddannelse er synonymt med koranstudier, naturligvis ikke selv opfundet, den kan man nemlig kun købe i Vesten, og det gør man så. Måske hos TDC´s amerikanske ejeres mere skruppelløse konkurrenter, hvem ved?

Det er måske heri, at vi ser de klassiske vestlige riddersymboler, for det kan jo være, at TDC´ s amerikanske ejere i virkeligheden er kristne fundamentalister, som er ved at starte et nyt religiøst felttog med dække af de ridderlige idealer. For én gangs skyld er denne side er altså foran selv DR´s foretrukne anti-amerikanske tågehorn Egon Clausen, som selv med engelsk-kundskaber på præ-natal niveau mener sig i stand til at se amerikanske fundamentalistisk kristne konspirationer overalt. Vi opererer simpelthen hos Egon Clausen med praktisk engelsk sprogfærdighed på fosterniveau endnu inden den vordende moder overhovedet er begyndt at gå til fødselsforberedelse. Vi har altid beundret ham for at forstå ting, som han altså bevisligt ikke sprogligt kan forstå, han må godt nok være dygtig. Det er nu på ingen måde tilfældet, et andet D-ord er en del mere dækkende.
Vi var her altså først ligeså engang Kilroy altid var det, selv om han nu vist er gået på pension.

Først kan vi så muligvis også have været i går med hensyn til de indlysende ulovlige billeder fra scenen i nord-Århus for den seneste tvangsfjernelse. Billederne var jo nemlig med betydelig professionalisme taget INDE i hjemmet, vistnok af naboer. Vi siger vistnok på grund af den ikke spor amatøragtige billedkvalitet og den sikkert helt identiske kameraføring-og optik, som vi så udenfor. Nu har en pressejurist på Danmarks Journalisthøjskole heldigvis taget sagen op, selv om TV 2 Østjylland selvfølgelig forsvarer sig ganske bevidstløst med almene krav om indsigt. Det berettiger bare ikke til, at man trænger ind i private hjem, hvor børnene altså allerede forlængst ER fjernet. Der er simpelthen tale om indlysende kriminel snagen i menneskelig ulykke og hvis man ikke kan se det, kan man altså søge job på redaktionen på TV 2 Østjylland. Så er man nemlig helt kvalificeret til den moderne medievirkelighed, hvor billeder er alt og meningen er ganske ligegyldig. Skam jer, TV2 Østjylland!
Så mangler vi bare, at nogen undrer sig over billedkvaliteten, men man kan jo altid håbe..
Vi skal lige til allersidst bringe dette citat fra TV2 Østjyllands direktør, Peter Kramer, om billederne: "Vi siger, at billederne er et øjebliksbillede på det tidspunkt, da de blev taget"(!!!)
Prøv lige at læse dette mageløse og meningsløse sludder en gang igen og overvej så lige, hvad det er egentlig er, som idioten siger og hvad det iøvrigt vil kunne retfærddiggøre fremover. ..

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start