tirsdag den 4. marts 2008

Intellektuelle

Nu har det vel aldrig været lettere at være intellektuel end i dag, hvor man sagtens uden at miste respekt kan hævde synspunkter, som retteligt hører bedre hjemme i en koranskole. I et læserbrev i vores brede yndlingsavis i dag udtaler en stud. scient. pol. fra Århus Universitet ganske mange synspunkter i den noget deprimerende afdeling. Strengt taget er det ganske uværdigt for en søgende ånd, men det er tydeligvis ikke en nødvendig forudsætning for at gå på universitetet at tænke sig blot lidt om. Ihvertfald ikke her.
For det første kan omtalte Andreas Hansen ikke forstå, hvorfor nogen kan bebrejde SAS Radisson for, at de smed familien Westergaard ud, for det "handler også om markedsføring" (!!!). Derefter fortsætter skabelonen med "Vi skal have ytringsfrihed, men..." og "Vi må begynde at respektere muslimer og deres tro, for at vi kan bede om respekt..."
Dette læserbrev er tæt på at være den ultimative intellektuelle fallit. Respekt er IKKE noget man kan bede om, respekt er kun noget, man kan få ved ikke at bede om det, punktum! Som dette helt ubeskrivelige tågehorn fortsætter: "Ja, vi har ytringsfrihed herhjemme, men vi må forstå, at dette er helt unikt for vores del af verden"(!!!) Det er jo ganske sandt og det er sandelig en ægte intellektuel slutning på højt niveau dermed at konkludere, at så kan vi naturligvis ikke bruge den i en verden, hvor det som på Cuba og Afghanistan og Kina og talrige andre lande kan være forbundet med dødsfare blot at logge på internettet.
Hvor er det dejligt at være dansker sammen med denne flinke og kosmopolitiske studerende, som forstår alt og ingenting indser alligevel. Som når han slutteligt siger de vise ord om, at "her i livet er der mange ting, der har konsekvenser.." og "sådan er det nu bare". Derfor er der naturligvis ikke nogen grund til at støtte Kurt Westergaard, for han skulle bare have tænkt sig noget bedre om, som han konkluderer. Det eneste gode i dette læserbrev er vist, at denne Andreas Hansen helt sikkert får et par store plusser i Hizb ut-Tahrirs store tidligere citerede huske-bog over krænkelser ved revolutionen. I alle andre henseender er det en krænkelse af enhver almindelig dansk respekt. Man kommer iøvrigt uden sammenligning til at tænke på den tyske overkommando i Stalingrad, som sad trygt nedgravet i dybe bunkre med overdådige forsyninger, mens de tyske soldater overpå jorden døde i titusindvis af sult. Til gengæld overlevede disse kujoner som bekendt allesammen krigen, fordi russerne naturligvis anerkendte deres betydelige indsats i sejren. At de så senere døde i dyb vanære er så heldigvis en helt anden sag.
Desværre er dagens statistik temmelig ligegyldig. I 2 søjlediagrammer vises der blot, at, der er 600.000 mikrogram forurening i Beijing mod kun 40.000 mikrogram pr. liter luft i København. Endda er forureningen øget med 50 % i de foregående 10 år, måske fordi der kommer 30.000 nye biler om måneden i Beijing. Ja, de kinesiske myndigheder citeres endda for at sige, at forureningen i de kommende 15 år vil blive værre, hvis der ikke bliver gjort en øjeblikkelig indsats. Denne sidste konklusion er vel mest interessant fordi den øgede forurening vel næppe vel stoppe efter 15 år, men sådan er der så meget.
Nu forekommer det måske ikke at være nødvendigvis helt retvisende blot at tælle partikler, da man vel kan antage, at for eksempel dieselos er temmeligt meget mere skadeligt end pulveriserede husstøvmider, men det er måske også lidt meget at forlange af en statistik, at den ligefrem skulle være oplysende. Det er denne her jo så heller ikke, bare lidt smådum.

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start