fredag den 14. marts 2008

"High Noon"

I dag afgøres det så, om ATC eller DLS er verdens bedste højttaler. Som i Fred Zinnemanns film om den pligt-plagede sheriff Gary Cooper citeret ovenfor, er der ikke meget andet at gøre, end at gå skæbnen i møde med åben pande. Det allerværste er næsten, at vi i huset også allerede har en Grace Kelly, som jo i filmen var det, som kampen i virkeligheden gjaldt. Vi kan så blot håbe på, at fru Olsen ikke vil forlade den synkende skude til tonerne af titelmelodien fra filmen, Tex Ritters udødelige "Do Not Forsake Me oh My Darling", hvis tvekampen skulle ende med at de onde skævøjer triumferede.
Ind imellem får man dog visse forhåbninger for en positiv fremtid. Vores kollega Henrik fra 2H Audio har åbenbart trods gentagne forsøg ikke haft held til at samle et par entusiaster til noget, som ellers tangerer det ultimitave spild af tid, nemlig en test af netkabler. Nu skulle man jo ellers tro efter den enorme energi og tro, som mange hektisk surt svedende mandspersoner lægger for dagen i deres kamp for den konventionelle visdom (nemlig at selvfølgelig betyder kabler tæt ved alting for lyden), skulle det være en smal sag at tromme et par stykker sammen.
Alle disse rettroende kabel-troende har dog åbenbart alt for travlt med at bekæmpe de kættere, som mener, at kabler ingen forskel gør til endegyldigt at demonstrere på helt simpel vis gennem en dobbelt blindtest, at det gør de. Når man tager i betragtning hvor let en sådan test kan gennemføres, er det vel mere end pudsigt, at den aldrig er blevet lavet.
Det er altid morsomt at følge diskussionerne om, hvor godt et referencelydanlæg skal være for at det giver mulighed for at konstatere de forskelle, som mange hævder, at der er. Det mest grinagtige er altid, at det uden undtagelse koger ned til, at de mest indædte forsvarere af kablernes betydning kun vil teste og bedømme dem på verdens bedste hifi-anlæg, nemlig uvægerligt deres eget. Samtidigt vil de naturligvis gøre det i koncentreret ensomhed, og det gør jo den dobbelte blindtest noget vanskelig.
Om det er denne situation, hvor de perspirerende ensomme entusiaster for nedrullede gardiner i voldsom, næsten seksuel affekt leger med deres mystiske slanger, der gør en fælles demo vanskelig, ved vi naturligvis ikke. Der er jo stadigvæk enkelte hjemlige sysler, vistnok rent statistisk især praktiseret af mænd, som bedst foretages alene. Vi kan således anbefale en grundig rensning af kablerne for leverandøren efter en sådan seance.
Om det så er et sundhedstegn, at 2H Audio altså har svært ved at tromme folk sammen til dette spil med netkabler, som udefra mest ligner det for større drenge så kendte spil "Kiks", har vi lidt vanskeligt ved at afgøre. Folk bliver jo ikke mere raske af at være spredt rundt jævnt og sparsomt i hele landet, men i det mindste holder de her sysler dem da væk fra gader og offentlige parkanlæg, og det er dog en hel del. Hvordan kan det forresten være, at de muntre drenge i Århus Hifiklub ikke straks springer på sådant et netkabel-arrangement?. De har nok alt for travlt med alle deres andre sprudlende aktiviteter og energiske foreningsliv. Som altid foregår det udenfor referat på klubbens hjemmeside ligesom andre revolutionære celler, men når de siger der sker en hulens masse i klubben, må vi vel tro på det, selv om det åbenbart foregår i det mere lyssky ligesom disse lettere lumre lege med netkabel-slangerne med obligatorisk håndvask bagefter.
Som Groucho Marx sagde, ville han under ingen omstændigheder være medlem af en forening, som ville have sådan en som ham som medlem. Det er også en smule flovt for undertegnede at blive slået i hartkorn med alle tåberne med deres hjørneplacerede dipole højttalere i lavloftede rum, som til enhver tid vil hævde store lydmæssige forskelle på netkablerne til deres Martin-Logan højttalere, men det har vi lært at leve med. Det har nu til tider været hårdt.
Hårdt var det forresten også i går at se et TV-interview med en uhyre velformuleret prostitueret. Den omhyggeligt særdeles alternativt sminkede mandlige interviewer signalerede med hele sit kropssprog en alternativ seksualitet, som tydeligvis ikke inkluderede kvinder sådan lidt a la hifientusiaster. Det allerværste var næsten de horribelt håbløse spørgsmål fra studieværten afleveret med en lydhørhed overfor de forøvrigt glimrende svar og et generelt mekanisk kropssprog a la Boris Karloff i filmen "Frankenstein" Især den stupide fastholden af en hollandsk undersøgelse af prostitueredes generelle helbred blev kørt ud i det tåbelige. Faktisk viste undersøgelsen, at 25% af de prostituerede havde et bedre helbred end gennemsnittet.
Nu ville man så nok tro, at mindst 50% var af gennemsnitligt helbred, men den absurde var, at de 75% så nok var rigtigt dårlige. Den samme undersøgelse af danske kassedamer ville jo føre til, at tæt ved 100% havde dårligere helbred end gennemsnittet, men at tænke klart har tydeligvis vejet noget mindre i rekrutteringen af denne TV-tåbe end en tydelig appel til et trendsættende seksuelt mindretal. Se det og bliv trist! Det her er simpelthen det værste TV siden "Horisont" med den danske første-quisling Lasse Budtz, skam få hans minde!
I virkeligheden er vi måske ikke hifientusiaster? En smule er vi vel, men dommen over vores anstrengelser venter lige forude, når drengene fra Hifi Musik kommer på besøg nu i eftermiddag.
Ellers minder vi lige om receptionen den 1. april i Universitetsbaren under Stakladen fra kl. 12. 

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start