mandag den 11. februar 2008

En realistisk mand

Nu ved vi jo ikke om det er fordi han har læst vores ugeemne om "Worst case" fornyligt (vi håber ikke han spilder tiden med sådan noget), men alligevel er udtalelserne fra en fagforeningsformand ret beset sensationelle. Det drejer dig om Dennis Kristensen, formand for fagforbundet FOA, som helt klart udtaler, at topledere i fagbevægelsen ikke lønmæssigt skal fjerne sig for meget fra medlemmerne, hvis fagbevægelsen skal have nogen fremtid.
Det nye i hans udtalelser er nemlig, at "vi (i fagbevægelsen) bare er ganske almindelige mennesker uden alenlange cv-er, som har fået fantastisk spændende job". Se, det er jo hele sagens kerne, hverken mere eller mindre, og om det er nok til i almindelig agtelse blandt medlemmerne som mega-pamperen Tine Aurvig-Huggenberger som 40-årig at kræve livsvarig høj pension efter egen fratrædelse er meget tvivlsomt.
Fagforeningsbossernes løn på omkring en million eller mere plus utallige permanente frynsegoder er nok, mener altså denne ganske fornuftige mand, og så må fagbevægelsen ikke forfalde til udenfor rimelighed at forgylde pampere, som endda selv fratræder, hvis den skal overleve, mener Dennis Kristensen. Når man giver helt almindelige mennesker et spændende og ekstremt højtlønnet job er det jo ikke overraskende, at de ikke så frygteligt gerne vil tilbage til den gamle hverdag igen, der er jo ligesom lidt meget at miste.
Hvorfor er det ellers lige man kommer til at tænke på en masse kleptokratiske afrikanske præsidenter når man ser den rutineret smilende formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen? Det er vist ikke hans drømmejob at komme til at arbejde i sit gamle fag på den kommende absolutte bundskraber blandt de lokale kommuneskoler, Søndervangsskolen.
Den vil forresten blivet ledet af den tidligere kontroversielle leder af den snart nedlagte Nordgårdsskolen, Rani Hørlyck. Det skal nok gå godt. Det eneste positive i denne udnævnelse er vist, at Søndervangsskolen allerede er der, hvor det kun kan gå fremad. Det kommer det nu nok ikke til.
Ellers er situationen her i firmaet præget af gråd og tænders gnidsel. Fruen og papdatteren er på Tenerife på dykkerferie, og i de kommende dage vil vi fortælle lidt om deres oplevelser. Hvis de ikke skulle opleve noget er vi lidt på den, men vi krydser fingre...Ligesom lærerformand Anders Bondo Christensen sikkert håber på, at status quo fortsætter til evig tid og det kan man godt forstå. Alt for godt faktisk.
I den fortsatte sag om SF-folketingsmanden Kamal Qureshi er komikken nu nået til, at denne overordentligt flinke mand nu har tilbudt ejeren af den lejlighed, som han ifølge kontrakten selv skulle fraflytte den 1.5 2007, at han nu godt vil flytte allerede 1.6 2008. Om dette ret beset fantastiske forligsforslag så også indebærer, at han vil overtage ansvaret for den bedragerisag, som huslejenævnet i København har kørende mod udlejeren/ejeren Oliver Bahner, fordi Qureshi har underskrevet sig med Bahners navn, ja det er ikke afklaret. Det er vel ret beset også ret fantastisk, at huslejenævnet kører videre med en sag mod en ganske uskyldig mand på basis af rent falskneri, men sådan er det altså også i denne helt igennem absurde sag. Absurd, fordi den kan komme til at skade simpel aftaleret, som det danske samfund er bygget på og som er ufatteligt sårbart overfor folk som Qureshi. Desværre, men nu ved vi da i det mindste, hvem han er, denne hyggelige fyr, der som den naturligste ting jo naturligvis krævede, at hans nu tidligere kone konverterede til islam hvorefter han åbenbart som den naturligste ting forstødte hende igen. En helt igennem fin fyr altså. I en kultur, der jo ellers ikke beskæftiger sig med svinekød, ville det ellers være et de dyr, man nemmest kom til at tænke på i den her sammenhæng. Et helt ualmindeligt dumt et af slagsen.

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start