søndag den 17. februar 2008

2.5 gange 2 pi gange radius

Dagens matematiske indledning beskriver som bekendt 2.5 hele cirkler eller 2.5 hele ture rundt i en rundkørsel, og ret meget mere præcist kan man vist ikke beskrive Villy Søvndals og SF´s holdning til den danske ytringsfrihed. Det er ret beset imponerende, at denne drevne politiker med ganske samme inderlige overbevisning kan først indtage én position, så den diametralt modsatte, så atter den oprindelige, så den modsatte påny og nu lige tilbage til den forrige. Nu kan den iranske regering som bekendt ifølge Søvndal "rende og hoppe", hvis de ikke accepterer den danske ytringsfrihed i Danmark.
Lige dette ordvalg kommer nok til ihvertfald en kort tid at fiksere Søvndal på dette nye/gamle synspunkt, og det er da bestemt positivt, men sikke en dreven politiker. Svend Auken kommer til at ligne den tragiske politiske skikkelse, som han vel beset også er, i sammenligning med Søvndal.
En anden tragisk skikkelse i almindeligt omdømme kunne vel være vores lokale biskop Kjeld Holm, som ikke uventet i udvisningssagen har indtaget det forudsigelige synspunkt, at det er en krænkelse af menneskerettighederne. Denne ivrigt politiserende mand i sit beskyttede job i sin enorme tjenestemandsbolig kunne vel mere passende stille faciliteterne til rådighed for de fortvivlede unge her i området med deres krav om et ungdomshus. Der er faktisk fortilfælde for det, for denne fine mand udlejede jo tidligere en herskabslejlighedstor del af boligen til sin datter uden at huske at betale husleje til staten, men det glemte han nok bare af ren menneskekærlighed og det var jo også en god sag. Han er jo sådan en flink mand og det er flinke folk som ham, som har forlængst har fået undertegnede til at melde sig ud af Folkekirken.
Ellers fortsætter også politiserende politimænd med at beskrive uroen som "kedsomhed i vinterferien" Nu kræver det ikke analytisk sans a la hovedpersonen i den fantastiske engelske serie "Foyle´s War" for at fastslå, at uroen startede ret præcist én dag inde i en bitterligt kold ferie. Foran os lurer den længere påskeferie og så er der vist også opfundet noget, som hedder sommerferie. Der er der endda en del varmere som vi husker det. Og tørrere...
Et andet paradoksproblem, som vi tidligere har antydet, er jo, at der kun menes ihvertfald heromkring at være omkring 20 hardcore-ballademagere. Hvis det er rigtigt er det da underligt, at de hundredevis af vagter og udsmidere, som arbejder her i byen og som sikkert bor i området, ikke forlængst har klaret sagerne. Der er vist ikke nogen, som kan være tjent med udtaleser som fra den pæne unge mand, som konfronteret med den kendsgerning , at man havde brændt biler af, som ikke var kaskoforsikret (overraskende?) blot begavet bemærkede: "Ærgerligt for dem", bilejerne altså. Man er nu nok gået uden om et par lokale BMW-er, men der er så til gengæld frit spil med alle japanske biler udover Honda foruden alle de andre. Mystisk, men sådan er der så meget i denne sag. Også at de autonome efter kortvarigt at have deltaget i løjerne vist ikke er med mere. Det er nok bare et tilfælde, for at tale om en central styring i sådanne sager kan jo pr. definition ikke være rigtigt. Anarkister og autonome er jo netop ikke topstyrede ligesom nazisterne er det eller Folkekirken. Så meget mere underligt er det eller bare tilfældigt og heldigt eller noget helt andet.

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start