tirsdag den 15. januar 2008

Vintersøvn

Det er nu lidt påfaldende på denne årstid, som passer sig bedst for vintersøvnssovende murmeldyr, hvor hurtigt man tilpasser sig den irske tidszone. Vi beklager derfor den lidt sene morgentekst på denne store dag, der altså skyldes en hel times jet-lag fra i går.
Det store ved denne dag eller rettere for at være helt korrekt de tidlige morgentimer på denne store dag er jo for faste abonnenter den kendsgerning, at det jo nu er præcist 3 år siden fru Olsen kom ind i mit og Folmer Hunds liv. Vi havde ellers lige dengang tanket 15 kasser Flensburger pilsnere (den med patentproppen) og troede nok vi vidste, hvad lykke var. Tiden og her taler vi om ganske få minutter skulle afsløre, at det gjorde vi altså ikke. Vi blev klogere, og det er vi så blevet siden.
Klogere bliver man til gengæld ikke ved at se den ret beset temmeligt fantastiske TV-serie "Anna Pihl". Nu afslører dagens avis, at serien er det næstmest sete program i sidste uge ellers med Grand Prix og det hele, så det kunne jo indikere høj kvalitet og det er muligvis sandt.
Nu er det jo en politiserie, men det skal man nu ikke lade sig narre af, ikke handlingsmæssigt ihvertfald. Der sker nemlig absolut ingenting og det er meget heldigt, for aldrig tidligere i TV-historien har man vel set mage til ubehjælpsomt skuespil som hos hovedrolleindehaveren. Hendes kamp for at fremsige de møjsommeligt tydeligvis netop indlærte replikker er så hjerteskærende, at man næsten helt glemmer at studere det, som nok ellers er seriens hovedattraktion for midaldrende mænd, nemlig hvordan tynde rullekrave-sweatre kan sidde på yngre kvinder. Stramt er sådant et sørgeligt udtryk her.
Det vil sige, kvinderne i serien er ikke så unge, at fruen i huset derhjemme ikke selv kan kikke med, og man kan vel heller ikke afvise, at hovedpersonen Anna Pihls skuespilpræstation en del under den dårligste elev i den årlige skolekomedie på Sønder Bavelse Centralskole også gør hende lidt ufarlig som rivalinde.
Heldigvis matcher manuskriptet glimrende skuespillernes præstationer, ihvertfald for det meste, men hvem var dog den idiot, som havde castet den aldeles glimrende skuespiller Victor Marcussen ind i sidste uges afsnit? Han er jo en helt rigtig skuespiller og selv med et mere end middelmådigt replikmateriale viste han til fulde, hvordan man gør. Heldigvis viste han sig jo at være morder og er nok ikke med mere og det er sandelig heldigt for de øvrige skuespillere..
Serien om Anna Pihl er sublim underholdning for hele familien og vi forventer herfra først endnu bedre underholning, når den nye film med den fra "Vild med Dans" dermed verdenskendte danske skuespiller David Owe får premiere. Der er tale om en ridderfilm, og hvis man skal tro den korte trailer på DR2´s bevidstløse hyldestprogram til de nye danske film, skal vi berede os på et filmisk mesterværk. Den viste heroiske slagscene med Owe selv til hest var realiseret med en realisme, som får selv Monty Python og deres riddere med klapren af kokosnødder i stedet for heste til at se helt realistisk ud.
Vi glæder os helt vildt til det her, men i mellemtiden er Anna Pihl en ganske god erstatning. Vi er allerede nu ved statistisk nøje at studere, om der er tale om, at hovedpersonen udstiller sine fremtrædende attributter med nogen form for regelmæssighed. Indtil videre tyder det på, at hun primært strækker sig for at holde seerne vågne men det sker altså med nøje forudsigelige mellemrum. Det er et hårdt og beskidt arbejde for denne skribent, men nogen skal jo gøre det.

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start