fredag den 25. januar 2008

Ude på det blå ocean.

Vi indleder i dag med denne linie fra en engang for nogle årtier siden ganske kendt dansk sang med det band, som dengang hed "På Slaget 12". Nu ved vi ikke om det var teksten eller melodien som haltede en del mere end nogen etbenet sørøver fra "Peter Pan" (var det egentligt ham, som grundlagde Pan-klubben, han ligner da lidt?), men prøv ved genlyt at høre efter blå-åe-åe-åe i omkvædet. Denne udødelige linie er som bekendt forfattet af den relativt nye festugedirektør her i Århus, Jens Folmer Jepsen, manden bag sidste års temmeligt kiksede festugekoncept. I fin tråd med andre oplyste intellektuelle ville Folmer føre den glanende folkelige hob rundt ad en intellektuelt godkendt og vistnok vældigt stimulerende rute med masser af spændende oplevelser. Man havde sågar lagt røde løbere ud for de mere tungnemme.
Løberne blev nu ikke særligt slidte, heller ikke af undertegnede, for som andre intellektuelle planer uden respekt for det århusianske folks krav om ja, det man naturligvis håner som "folkelighed", forbliver de selvfølgelig luftkasteller og heldigvis for det. Det skal lige med i dag, fordi Århus Festuge ikke ganske overraskende har overvejet at tillade det folkelige højdepunkt i festugen, nemlig det glade tyrolertelt Tonica.
Som alle sande intellektuelle er det for lige at demonstrere magtforholdene i denne pamperorganisation naturligvis ikke bare givet tilladelse. Næh, man skal forsøge at finde en fornuftig placering først. At tage den, hvor den har været de seneste par årtier uden problemer er naturligvis alt for let, og det ville jo også være at indrømme en fejl. Sådan noget gør intellektuelle jo aldrig, og det gør direktør Folmer naturligvis heller ikke. Ligeså lidt som han sikkert vil indrømme, at versefødderne haltede noget i hans gamle sang. Det gjorde de nu og det med Tonica var en fadæse af dimensioner. Heldigvis reagerede folk prompte og holdt sig helt væk fra sidste års festuge.
Ellers er der netop indløbet billeder fra den stolte ejer af et sæt ATC SCM 40 fra Adelaide , Australien, og de kan så komme i samlingen med et sæt SCM 20A i et studie i Los Angeles, nej faktisk 2 og en sub. Pouls Audiobutik skyer intet middel for at bringe kvalitet frem til kunder overalt i verden. I den retning, at vi mener, at vi selvfølgelig har ret, er vi åbenbart også sande intellektuelle...
Der er selvfølgelig ikke noget forkert i at forsøge at bringe det, man opfatter som kvalitet ud i verden. Det forsøger vi gerne selv overalt hvor vi kan komme til det. Det gøres bare ikke med et snoldet rødt gulvtæppe som fører rundt blandt små kommissær-godkendte "kunstner"-grupper. Hvis der ikke er nogen substans i tingene er alt det selvbestaltede intellektuelle frontløberi blot noget der foregår i folks hoveder. Hu hej hvor er vi dygtige og hvor går det hurtigt og se, vi er allerede langt foran alle de andre, sande Frontløbere som vi er. Kendere vil her måske forstå, at Frontløber-uddannelsen for undertegnede er noget af det allermest afskyvækkende intellektuelle fænomen i nyere dansk historie for denne skribent, men det er jo en helt anden sag.
Desværre kommer man jo altid kun meget langt foran alle de andre løbere ved at løbe den forkerte vej. At man så som direktør Folmer får et forsøg mere er naturligvis sympatisk menneskeligt set, men for de geografisk kyndige er der stadigvæk en del tilfældige verdenshjørner, som denne gamle intellektuelle frontkæmper kan løbe i retning af, og det skal han såmænd nok gøre.
Hvis man får indtrykket af, at vi ikke glæder os alt for meget til næste festuge er det nok ikke helt forkert. Måske vi bare skulle tage en tur ud på Århus-bugten i stedet og forsøge at synge den gamle Folmer-sang om oceanet. Så kommer man vel til at grine lidt.

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start