fredag den 11. august 2006

Små hunde kan også bide

Det kan til tider være ekstremt underholdende at følge den såkaldte hifidebat på diverse fora. Hvis ikke det var fordi det er en for alvorlig sag at overlade til umælende og usikre idioter, ville vi jo også bare holde os væk og forfalde til den sædvanlige akademiske analyse. Som hundeejer er der dog noget, der straks falder i øjnene ved debatformen på begge de danske netfora. Alle erfarne hundeejere ved, at den mest farlige hund er den bange og usikre, og så er det iøvrigt ligemeget hvor lille og stupid den er. Hvis derimod hunden går rundt med højt løftet hale har den fundet sin plads og føler sig sikker. Læg mærke til, at denne hundens sikkerhed netop indebærer, at den altid vil opsøge andre hunde for at opsøge nye indtryk. Den er nemlig ikke bange for nye erkendelser og dufte. Dog behøver den ikke gå helt tæt til psykopatiske kræ. Den har jo ikke noget at skulle bevise overfor de adfærdsvanskelige.
Hvorfor nu denne fabelagtige indledning? Ja, ugen har jo budt på en ganske vist ikke særligt klart disponeret test af kabler, som har bragt mange af de mindre sikre mennesker på banen med fuldstændigt forskruede personlige angreb. Hvis disse troende kabelapostle havde været mere sikre på deres mantra ville en mindre irrationel adfærd være forventelig. Der gælder tydeligvis en anden kodeks for acceptabel opførsel, når de musikalske lidenskaber sættes i kog. For den vantro lægmand må det være komisk at se disse lynching-lignende adfærdsmønstre fra diverse på overfladen antageligt relativt socialt velfungerende mennesker. Civilisationens fernis er hos dem tydeligvis malet på med samme omhu, som mange af disse mennesker udfører deres håndværk til daglig.
Denne forfatters tese er, at mange af disse menneskers automatreaktioner er helt hundeagtige derved, at de af manglende selvsikkerhed opsøger den store pøbel af ligesindede såkaldte entusiaster. Man er tilsyneladende efterhånden kun entusiast, hvis man kan udvise en fuldstændig ligegyldighed overfor enhver rimelighed og proportion, og flere debattørers indlæg ligner til forveksling begyndende grænsepsykotiske tilfælde.
Hvis der havde været tale om en bare nogenlunde normal adfærd, skulle det vel svare til den pæne villaejers stilfærdige rysten på hovedet over den nye nabos Edward Scissorhands-designede nye buske. Hvis man selv er sikker på, at man enten kan høre forskel på alle kabler i alle længder eller alternativt som denne forfatter, at forskellene er få og små og primært forårsaget af visuelle stimuli, kan det da for helvede ikke få ens pis i kog, hvad der står i en måske lidt mere end halvtåget såkaldt test. Hvis man derimod er bange og usikker og måske i sin krybdyrhjerne fornemmer, at ens bedste ven hififorhandleren måske har lokket lidt rigeligt ligesom den østeuropæiske prostituerede med et par ekstra tjenesteydelser for ussel mammon, ja så er det jo bare med at komme ud på gaderne eller alternativt nettet med et frådende raseri, der ikke lader de muslimske folkemængder noget efter.
Nu er netkommunikation om lydindtryk jo under alle omstændigheder en noget sølle erstatning for den ægte vare, muligvis endda endnu ringere end de faste sexhjælpemiddelannoncer på Jyllandspostens sportsside. For udenforstående kan interessen vel efterhånden som tidligere beskrevet forekomme lige lidt agtværdig for begge dele. Som det muligvis er enkelte bekendt, er denne forfatter bestemt tilhænger af den personlige kontakt og samvær for overhovedet meningsfyldt at udvikle nogensomhelst i den personlige lydopfattelse. Lidt ligesom sex iøvrigt, hvor denne klummes forfatter så vidt mulig tilstræber den ægte vare eller ialtfald noget der ligner. Man kan jo heldigvis efterhånden meget med gummi.
At sidde og råbe på diverse netfora er begyndelsen til enden for disse. Elementet af hobby og i bedste fald livslang interesse vil forsvinde for altid. I andre interessegrupperinger som f.eks. biler har man da i det mindste haft den sunde sans at kunne skille tingene ordentligt ad. Brian Achmed og alle de andre kunder hos T. Hansen i deres Cerwin Vega-univers har jo heller ikke nogen kommunikation med samlere af MG Midgets med originale læderhjelme. Man bliver nødt til at se i øjnene, at der ikke er noget, der er sandt for andre end en selv og det måske kun for en kortere periode endda.  Al kabeldebat på førforhistorisk kølleniveau vidner kun om manglende sikkerhed hos de deltagende parter, det ville resultere i øjeblikkelig aflivning af min hund, hvis den debatterede med andre hunde på dette niveau.
Personligt mener jeg, at det er en kommerciel dødssejler at samle diverse interessegrupper på et altfor bredt forum. I en debat vil det tydeligvis ikke komme meget udover den laveste fællesnævner, og det kan vel kun overrraske ganske få. Det er muligt, at man for annoncørerne kan fremvise talløse brugere, men en simpel analyse af hifi4all og dets brugere nu og for et år siden afslører få gengangere. I stedet for den store smeltedigel er der tale om en brug og smid væk-tilstand, hvor kun de ægte idealister eller særligt påståelige og hårdnakkede dummernikker overlever i et miljø med mange stedkendte rovdyr.  Tilstanden bliver lidt som i det sydlige Sudan, hvor læger uden grænser opererer på diverse røverbaroners og bare almindelige sadisters hjemmebane. At tendensen så tillige på flere fora så samtidigt i stigende grad går på at udveksle frygtsomme erfaringer med at parallelimportere diverse videoudstyr på et præpubertært niveau giver jo næppe heller et større annonceprovenu.
Personligt gad jeg godt se blindtesten af kabler, som jeg selv har deltaget i talrige gange. Den kommer bare aldrig så lang tid usikre menneskers hele eksistens er bundet op på dedikerede musikrum med horribel akustik i friværdiens hellige navn. Inderst inde ved de jo godt, at det ofte lyder af helvede til, men hvem vil indrømme, at hundredetusindvis af kroner i ombygning er spildt ? Så hellere være den aggressive og udfarende part i det første og bedste hundeslagsmål om ting, som vores egen Folmer Hund bare ville gå uden om med højt løftet hale.
Hvis man ikke passer på fra moderatorernes side på disse fora, kan det være, at selv Bent fra Medlyd på et tidspunkt vil ophøre med at foreslå folk at købe et Rega plastprodukt i en tråd om ekstrem-hifi. Selv om Rega vel er en slags eksponent for ekstremisme i sin helt egen kategori, er det jo da ikke ligefrem i kvalitet. Denne sidste tænkte situation ligger nu nok desværre lidt langt ude i fremtiden.
 
PS Ugens store begivenhed på hifi4all er, at man også kan agere som privatperson, når man nu tilfældigvis er forhandler. Det er lidt vanskeligt at forstå for undertegnede. Det er vel bare lidt småsvært at forstille sig, at dronning Margrethe skulle kunne skrive til de grå sider i Ugens Rapport som privatperson. Man forbliver altså den samme indeni uanset gevandter. Købmænd er altså købmænd, også efter lukketid. Det kan endda være være, at de har et par rigtigt billige kasser øl.
 
PPS Man må også sige, at de sidste rester af respektabilitet i hifiinteressen i ugen har været under skarp beskydning. Åbenlyse trusler om vold er føget omkring, men de rette troende har naturligvis ikke ikke mistet modet eller genvundet dømmekraften. Man kunne måske undre sig over, hvad man skal med moderatorer, når de ikke ser denne helt nye variation af den opsøgende sælger, endda medbringende et par venner. Om noget er det da grænseoverskridende debat. Sikke lidenskaber musikken kan sætte i gang.
 
PPPS Vi er blevet bebrejdet, at vi ikke deltager i debatten på hifi4all. Grunden burde være indlysende beskrevet ovenfor. Det betyder ikke, at vi skyer debat, langtfra. Vi er jo i modsætning til langt de fleste ikke spor anonyme, og vil da gerne overbevise alle om ATC og EAR-Yoshinos fortræffeligheder. Det er blot ikke alle, der er parate til at lytte, og det er fint med os. Bare de så ikke forventer, at vi gider høre på dem.
Vov!

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start