lørdag den 8. juli 2006

Den store konspiration

Inden vi i kommende uger vil give plads for lidt causerier i hifi-ens mere kuriøse historie, er det dog tid til at lufte en nyopdaget teori om universets sande sammenhæng. Uden at prætendere at vi kækt går, hvor ingen har gået før, har Medlyds svar og hans trofaste proselytters fornyede kamp for et efter sigende banebrydende plasticprodukt fået os til at øjne en konspiration af kosmiske dimensioner bag alt dette. Nu er det vel ikke banebrydende nytænkning at konstatere, at en økonomi-CD fra en mindre producent naturnødvendigt er et ligeledes økonomisk OEM-produkt i den helt billige klasse installeret i den passende matchende box. Alene det, at Rega er en betydende OEM-aktør selv på det mikroskopiske spånpladeplinth-marked, er vel et slags bevis. Og nej, som med æbleskiver bliver de altså ikke bedre af at sælges under andre navne, det er stadig det samme lavprisnicheprodukt.
Vi mener at se en sammenhæng mellem markedsføringen af disse produkter og deres rabaldersnak om hifihimlen på jorden til absolut lavpris og den fremgangsrige køkkenbranche. Antageligt kanaliseret af diverse spånpladeproducenter, der bevidst gennem indlysende idiotisk skamros fra importører og medløbere af ganske ordinære hifi-lavprisprodukter indirekte medvirker til, at ingen hifientusiast kan stå imod partnerens ønske om at bruge friværdien på et nyt køkken. Som kun alt for tydeligt demonstreret i en tidligere Apollon-tråd, der nu forsøges genoplivet i en form, der vel sætter nye normer for den tidligere behandlede menneskelige hjælpeløshed, bønfaldes den store Gud ( Der så desværre ikke hedder Poul ) om at delagtiggøre sine disciple i erfaringer med en ny vistnok endnu ikke-ekstisterende pick-up. Som vi var inde på i sidste uge er det da lidt sødt at udstille sin hjælpeløshed til at danne sig sin egen mening i den store grimme verden af hifi-pushere, som det sker her. Sandsynligheden for, at du som kunde får en bedre behandling ved denne adfærd, er vel bare nogenlunde den samme som sælungen, der kikker venligt og troskyldigt på pelsjægeren.
I en verden, hvor overflødig bragesnak om ligegyldige produkter i stigende grad marginaliserer de få idealister i branchen ( læs ikke Poul her, han er jo bare en sur gammel mand med hat ) er det vel nærliggende at tro, at mange importører og netskribenter er under cover agenter for køkkenbordsindustrien. I Regas tilfælde er det da ret nærliggende, fordi der trods Regas udprægede brug af nævnte materiale vel bruges en del mere til bordplader. Hvis man så som hifientusiast i stedet skulle vælge at sidde og pille ved sit nye højteknologiske højttalerkabel med indbygget plasticdrejeknap på siden til at finjustere lysets hastighed, ja, så er man vel også dømt ude iblandt civiliserede mennesker.
Konklusionen må være, at hifibranchen er blevet infiltreret udefra som MI 6 i England under den kolde krig. Branchen gennemsyres af argumentationer, som er så bovlamme, at enhver lægperson kan se igennem dem. Aldrig tidligere er halmspånplade og ubehjælpsomt samlede plastickabinetter og ditto mekanikker så aktivt blevet markedsført som kvalitet. Højdepunktet, det forløbige i alt fald, for det bedste er vel desværre stadig til gode, er vel pladetallerkener i præcisionsafdrejet spånplade. Den eneste fordel ved det er da vist, at pladetallerkenen i en snæver vending kan bruges til at fyre på grillen med, hvis man skulle løbe tør for grillkul. Det er vist desværre ikke det materiale drømme er lavet af, selv om også andre producenter har øjnet lignende besparelser. Ingen anmeldere har tilsyneladende bemærket denne teknologiske bundskraber, sikkert fordi den jo desværre blot er en blandt mange.  Nu er superlativ jo den højeste grad, så hvad gør man så, når man skal sælge virkelig kvalitet? Ja, man står lidt magtesløs når summen af den samlede menneskelige dumhed nu så aktivt er blevet forøget af disse hifiproducenter. Men musikalsk, hvad det så er, det er det da sikkert. Det lyder da antageligt ligeså lidt af ægte kvalitet som aspargessuppe uden brug af asparges lugter i toiletkummen. Var der nogen, der troede at Project opfandt dette audiofile materiale ? Det var det altså ikke, ligegyldig hvor man går, har Rega og Toftdahl været der før, for musikkens skyld forstås. Altsammen er det  forårsaget af den djævelske køkkenbordsspånplademafia.
PS
Der har fra lederplan på hifi4all været kritiske røster om kvaliteten af vores hjemmeside. Vi takker for det gode råd om simpelthen at droppe den for at øge omsætningen, men det går lidt for godt allerede til, at vi har tid til for mange nye kunder ved at gøre det, men ellers tak for tippet. Til gengæld vil hifibranchens svar på doktor Lieberkind forsøge at finde tid til endnu et slag mod Ondskabens og Kritikløshedens Imperium i følgende uger. Til den tid er der vel en ny lille fyr, vi kan pille lidt i. Og iøvrigt: Husk lige at enhver færdsel på disse stier er forbundet med fare for at høre fuldstændigt indlysende og gammelkendte sandheder, sandheder så indlysende, at mange tilsyneladende helt har glemt dem.

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start