fredag den 16. juni 2006

Idioter og andre hifientusiaster.

Atter en gang vil vi begive os ud på øretævernes holdeplads. Det er jo aldrig rart at få at vide, at vores velmente salgstaler for egne produkter, som gennemsyrer disse spalter, af en sand kender på området er blevet tildelt absolut dumpekarakter. Nu kender jeg ikke denne Toftdahl, men han lyder da ellers som en hyggelig prototype på onklen fra sidste uges emne.
I denne uge vil vi behandle forholdet mellem den sande entusiasme blandt udvalgte hifisælgere og den lidt mindre glamorøse del af samme branche, den, der kaldes købmandsskab. Nu er det ikke vores tese, at der nødvendigvis hersker en krigslignende tilstand mellem sælger og køber i denne branche, men vi tror dog som udgangspunkt, at sælger tilstræber at få lidt ekstra kroner i kasse, hvis det er muligt. Endeløs godgørenhed findes vel stadigvæk, Enlige Gamle Kattes Værn modtager antagelig stadig donationer, men som udgangspunkt er en sund forretning vel baseret på købmandsskab. Jamen kan man da slet ikke forestille sig, at købmanden samtidigt kan være grænseløs entusiast? Muligvis, men der er flere forhindringer på vejen til helgenkåring. For det første viser en forespørgsel i vores foretrukne hififorum, at en vældig stor del er villige til at handle hifi i Timbuktu Radio og Kameltilbehør, hvis varen er billigst der. Det burde da ihvertfald give de entusiastiske købmænd, der måtte være en tanke eller 2. Dækningsbidraget er således i det mindste ikke for opadgående.
Det andet og måske mere uløselige problem er vel, som vi tidligere har behandlet, at man som sælger i højere og højere grad skal forholde sig til den stadig voksende sum af mundlort, som kloge fætre, der fungerer som rådgivere for de få nytilkomne i denne branche, udgyder over aldeles sagesløse. Disse eksperter yngler på usete steder på nettet, hvor de erhverver en indsigt, der aftvinger total opgivelse hos sagesløse radiohandlere. Al ære til Otto fra TC, der befriende ærligt beskriver, hvor svært det kan være. Hans eget anlæg og holdningen til at lytte efter en hård dag blandt entusiasterne er givetvis typisk for senior-branchemedlemmer, og her har senior ikke noget med alder at gøre.
Jeg mener ikke, der nogensinde har været formodninger blandt almindelige mennesker om, at tømrere er de mest ihærdige gør-det selv folk. De vil vist helst lave noget helt andet i fritiden. Der er næppe tvivl om, at en masse i hifibranchen er startet af entusiasme, men der er næppe heller tvivl om, at kampen for at bevare gejsten simpelthen er for ulige. Man må, som Storm P. sagde, stå fast, hvis det er muligt. Med mulige enkelte undtagelser, ingen nævnt, ingen glemt, tiltror vi hififorhandlere visse menneskelige træk. Sande helgener i branchen kan ingen alligevel røre. De er jo dine venner og ikoner, og kan du se hvor dumt det ser ud? Nej vel? Så er du en rettroende hifientusiast.
PS
Ugens højdespringer i disciplinen masser af ævl for ingenting er atter at finde på det kendte netforum, som er vældigt underholdende, ganske vist oftest utilsigtet. I erkendelse af, at siliconeolie til SME-arme koster over 100 kr. pr. flaske og jo skal skiftes i hvert fald hver 20. år er den store jagt på et billigere produkt gået ind.Efter omfattende studier af viskositet og store hjerners regnefærdigheder  og baksen med dataopgivelser af samme i forskellige enheder er det vist endt lidt uafgjort, men husk, det er altsammen i musikkens tjeneste. Det er da altid noget. Ellers kunne man jo tro, at folk var en smule svagtbegavede på sådan en lidt halvautistisk måde.

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start