søndag den 14. maj 2006

Hifi-debat eller bare almindeligt sludder

Endnu en gang tak for flere og flere velargumenterede og særdeles velskrevne indlæg i den genopblussede debat. Det overrrasker mig, at Linn-Naim emnet er dødt, men det er åbenbart bare ikke hifi længere. Ligeledes er de personlige angreb aftaget, selv om visse skarpsindige hjerner mener de har "afsløret" Ken Kessler som det store dyr i Åbenbaringen og vistnok mener han har hovedskylden for hele kabelmiseren. Nu er det jo ikke forbudt i en skribentkarriere over godt 20 år at skifte menning. Jeg har da selv stemt på SF og på Svend Auken, og det er jeg da heller ikke særlig stolt af nu. En mand er det han står ved nu og længere er den vist ikke. Grunden til , at han er min Gud er iøvrigt, at han er den eneste skribent i de magasiner jeg læser, der kan skrive og som desuden har et afbalanceret og håbløst ikke-kommercielt forhold til vintage hifi.
Debatten om nethandel er interessant, men der er vel ikke meget tvivl om, at da komplette Quad-anlæg og store JBL-systemer forsvandt fra Sorring Radio og Expert Westergaard i Thisted havde hifi som interesse toppet. Det koster penge at markedsføre nye produkter og al respekt for Tape Connections forsøg med Musical Fidelity, der sikkert er et aldeles fremragende produkt. Hvis der ikke er avance nok forsvinder produkterne fra forretningerne og det, der bliver tilbage er det vi ser. Kun en jernhård styring af forhandlernettet fra leverandørerne, som vi ser også i vores branche, sikrer en profitabel forretning. Det er helt legalt at sælge produkterne på den måde, der bedst egner sig til den enkelte virksomhed. Som en anden skarphjerne har påpeget, må jeg da være en grim fyr, fordi jeg har mit øgenavn. Det blev nu givet mig af fattige kulturelle foreninger, der fik særpriser på leje. Jeg har aldrig nogensinde parallelimporteret nogetsomhelst, ikke nødvendigvis af idealisme, men fordi det er som at pisse i bukserne for en forhandler. Det er noget man kan begynde på, men det er ikke noget man kan holde op med, lidt ligesom at købe fredagsslik.
Glæd jer usigeligt til kommende klummer, hvor undertegnede igen og igen vil udpege den sande vej til hifi-lykken. Det vil dog fortsat være legalt at betegne mig med med rosende ord som båtnakke og en gammel mand med hat. Debatten er jo for alle og mangfoldigheden leve. Jeg skal da heller ikke glemme at understrege, at mine skriverier kun findes på vores egen kommercielle hjemmeside, og at al færdsel på disse private veje er på eget ansvar. Vi foregiver ikke, at vi er dine venner. Scientology indenfor hifi, hvor det altid med et lille nyt kursus er muligt at komme nærmere hifi-himlen i det store loyale fællesskab, interesserer os heller ikke. Vi er professionelle, hverken mere eller mindre. Og jo, vi har succes nok til at have rigelig tid til disse små klummer. Et par enkelte af jer derude kunne jo blive fremtidige kunder og det ville nok ikke blive de ringeste af jer.
Det ville blive vores stolteste stund

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start